Anonim

Petless Abandoned Mineshaft Solo [Encounter + Fungal + Crystal]

I avsnitt 137 av Hunter x Hunter under ordförandevalbågen, riggar Ging valregelns valprocess med sina egna 5 regler. Han säger att hans femte och sista regel är en lura, i syfte att göra hans tidigare regelpunkter lättare att medge. Han citerar att detta är ett populärt con man trick.

Är detta ett verkligt konstrick, och i så fall, vad är det motsvarande namnet i vår värld?

2
  • Något liknande görs inom kognitiv psykologi, vilket kan vara relaterat. Du får en klient att sitta ner, ge honom 6 poäng som är SANT, till exempel är stolen du sitter mjuk. när du väl har kommit till den 7: e punkten kan du ganska mycket säga en lögn och fortfarande tro. I det här fallet verkar det vara att säga fyra punkter som man kan komma överens om. och slutligen en upprörande poäng, de kommer överens om resten om du tappar den sista.
  • Vad sägs om att uppmärksamma något annat som också är vanligt för trollkarlar? När du är fast vid en sak glömmer du eller snarare förbiser alla andra. För dem att ha Freecs som ordförande var utlösaren, som fick dem att förbise andra fakta som tidigare regler för att med raseri negera positionen till Freecs.

Det här tricket är svårt att namnge, eftersom det är så specifikt för omständigheterna. Det är en form av psykologisk manipulation som kan kategoriseras som felriktning,[1] avledning,[2] eller a bondfångeri.[3] Det faller dock mest direkt under titeln "Kansas City Shuffle'.[4] [5] {not 1}

Tricket går i huvudsak enligt följande:

  1. Offret förväntar sig att bli lurad.
  2. Offret räknar ut hur man undviker a annorlunda con, trodde att de helt har undvikit con.
  3. Offret hamnar sedan i att tas av den ursprungliga, dolda konen.

I Gings fall är det ungefär så här:

  1. Zodiacs förväntar sig att Ging vill främja sitt mål att bli ordförande (eftersom han valde sig själv).
  2. Eftersom Ging introducerade regeln 5 lura, Pariston och de andra talar honom om det, och tror att de har förstört hans plan.
  3. De inser inte att planen faktiskt var regler nr 1 till nr 4, och de accepterar hans villkor. (Inte som om de verkligen hade ett val - men de är nu okej med det.)

i alla fall, sedan termen Kansas City Shuffle är inte vanligt, jag skulle arkivera detta närmast som ett enkelt avledning. Han introducerar något för att dra uppmärksamheten bort från något annat som i grunden är en enkel och enkel psykologisk avledning.


Fotnoter

[1] Wikipedia: Felaktig riktning
[2] Wikipedia: Distraktion
[3] Wikipedia: Förtroende-trick
[4] Wikipedia: Kansas City Shuffle
[5] TV Tropes: Kansas City Shuffle

{anteckning 1} Wikipedia-artikeln fokuserar något på sång med det namnet från 2006. Avsnittet "schema" täcker tillräckligt bra vad grundidén är, men ärligt talat är TV Tropes-artikeln tydligare.

1
  • Yay samma jag tänkte :) med fakta och historia om det