Anonim

Jag skulle vilja använda "Laputa: Castle in the Sky" som ett exempel, men de identifierande egenskaperna som jag är särskilt intresserad av att identifiera är den gamla, men ändå avancerade tekniska civilisationen som lämnade staden själv.

Finns det ett ord eller en genre som specifikt beskriver den forntida men ändå tekniskt avancerade civilisationstroppen (särskilt de mer avancerade än dagens civilisationer)?

4
  • TVTropes kallar dem "föregångare". Jag vet inte att det finns en faktisk term för det.
  • Beroende på showen kan den kvalificera sig som en mängd olika -punk (som cyberpunk eller steampunk). Jag har aldrig sett Laputa förut så jag kunde inte ge ett mer konkret svar.
  • oooh, som Zanarkand från FFX och jag tror att det i Tales Series åtminstone fanns en gammal stad / fängelsehåla med avancerad teknik på varje titel.
  • antingen Lost Technology (om den ser övergiven ut / förstörs) eller Advanced Ancient Acropolis (om den är medborgare, håll den hemlig från världen)

"Prekursorer" eller "föregångare" skulle vara titeln till samhället / samhällen som kom tidigare men de är inte titlar som skulle klassificeras som en genre. Det närmaste med en officiell genertitel som du skulle få är "post-apokalyptisk". Post-apokalyptiska inställningar är de som äger rum efter världens slut. i vissa fall betyder världens ände inte slutet på mänskligheten och därför startar de världen på nytt. Jag rekommenderar att du söker efter apokalyptiska anime om det återfödda samhället är det du gillar. Attack On Titan, Gargantia on the Verdurous Planet och Murder Princess, är alla exempel på anime med funktionella samhällen som talar om "teknik från den gamla världen", även om den antika tekniken är futuristisk jämfört med sin egen. Njut av

Jag skulle säga heller Förlorad teknik (som används av anime / spel som Galaxy Angel och en tagg från AniDB) eller Förlorad civilisation (bara en vanlig term som vanligtvis kallas saker som Atlantis) är vad du troligen letar efter. Det kanske inte är den bästa termen.

Några andra närbesläktade termer är Teknologisk regression (en term jag personligen använder, precis som termen säger) och Dystopi (en annan AniDB-tagg). Jag föredrar personligen termen Dystopia men den grundläggande definitionen är en "oönskad plats" och behöver inte betyda "att gå tillbaka till en mindre avancerad civilisation" men oftast hittar jag dem ihop på berättelser.