Anonim

Star Wars Kid

Vid andra säsongen av Sword Art Online kan vi se Kirito och hans syster öva Kendo:

I den här scenen använde han en liknande stridsstil som han använde i spelet. Är det möjligt att säga att träning av Kendo eller andra slagsporter kan hjälpa människor i Sword Art Online? Jag menar, att vara stark eller snabb i verkliga livet, hade det något inflytande i spelet på SAO? I så fall kan människor som Kirito ha en fördel?

2
  • Jag kommer inte ihåg var exakt i anime detta angavs, eller kanske det bara var underförstådd (när kirito tränade samurai-killarna), men jag tror att eftersom MMO är helt uppslukande, har bättre reaktionstid + naturliga reflexer spelar en stor roll i vilka vapen / klass du skulle välja. Om det tidigare antagandet gäller, ja, att utöva en sport skulle helt påverka spelet (bra reaktioner går för melee, dåliga reaktioner vill antagligen hålla fast vid gjutning)
  • Du kan se detta i e-sport för tillfället - många proffsspelare är både fysiska och mentalt skickliga

Har inte sett anime, men enligt Light Novels antyds det åtminstone att Suguha var bättre än de flesta andra spelare i Alfheim på grund av sin expertis i Kendo. Så svaret på din första fråga skulle vara ett ja. Det går också tvärtom, genom att färdigheter som lärt sig praktiskt taget kan tillämpas på den verkliga världen, men det kommer att finnas gränser baserade på ens fysiska attribut naturligt.

I Kiritos fall gav han upp Kendo för länge sedan, som barn. Hans skicklighet kom förmodligen från hans medfödda reflexer och hans tro på att både spel och den verkliga världen är "verkliga".

1
  • Suguha berättade också vem de är bättre på IRL efter att ha börjat spela ALO.

Den stil han använder är från spelet och är atypisk för normal kendo, så de olika hållningarna och teknikerna kanske inte hade gett honom mycket av en fördel, eftersom striden fungerar annorlunda i SAO.

Men som en reaktiv sport gav Kendo förmodligen Kirito väldigt snabba reflexer, vilket definitivt skulle ha tjänat som en tydlig fördel jämfört med den genomsnittliga personen. Speciellt eftersom nervutrustningen simulerade dina karaktärs lemmar från nervändarna, skulle det vanligtvis fungera dina egna lemmar.

Utbildningen i SAO kan ha gett honom en fördel men det kan ha gjort honom i en nackdel. I SAO hade du svärdsfärdigheter och du kunde ändra dina vapen hur du ville. I kendo finns det dock inga svärdfärdigheter och du kan inte ändra ditt vapen. Troligtvis skulle han vara på en nivå som skulle föreslå ett genomsnitt, men han kommer inte att bli en komplett mästare på kendo. även i spelet kan du uppgradera dina reflexer och styrka och så vidare. Så det kan ge honom en fördel och det kanske inte.