Anonim

Gorynych KV-5 Russian Heavy Tier 8 World of Tanks Xbox One PS4 Prem Top Gun Mastery Gameplay

I Naruto verkar det finnas byar som är "dolda byar" som Konohagakure no Sato och byar som inte är "dolda byar" som Tsuchigumo Village eller Tonika Village. Vad gör en by till en "dold by"? Är det att de drivs av en Kage, eller finns det någon annan anledning?

4
  • dolda byar är dolda byar
  • Nej. Läs svaret härifrån: anime.stackexchange.com/questions/825/…. Jag vill veta vad som skiljer en by som Konohagakure no Sato från en by som Tonika Village.
  • @kuwaly ditt svar finns också i den frågan.
  • Inte riktigt. Den frågan ger en mer bokstavlig översättning medan jag vill veta vad den faktiska skillnaden är i showen (dvs. varför Konoha fick den specifikationen medan andra byar inte gjorde det).

Det anges på denna wiki-sida, att

Dolda byar är delar av länder där landets ninja bor. Deras ledare står lika med hyresvärdarna som styr de länder de är en del av. En dold by upprätthåller sin ekonomi genom att utbilda sina medborgare till att vara ninja från en ung ålder och använda dem som arbetskraft i olika uppdrag som andra skulle vara villiga att betala för, från att rensa en trädgård mot en enda betalning till att få en konstant budget från det land bor i att vara soldater om landet är inblandat i ett krig.

På samma sida listas dock Tsuchigumo Village och Tonika Village i listan över "dolda byar".

Jag skulle spekulera i att den största ninabyn i landet, den som är direkt ansvarig för dess försvar, skulle kallas en "dold by" (dvs ha "by gömd i" i namnet), och de andra mindre skulle antagligen vara bara "byar", även om de tillhör en ninja-klan eller något.