Anonim

KOKICHI OUMA: Teckenanalys

Jag vill påpeka denna händelse från NHK ni Youkoso - Avsnitt 21 (11:12 till 11:34). Huvudpersonen Sato eskorterar sin vän Yamazaki till en tunnelbanestation för att bjuda honom slutgiltigt. Yamazaki är en spelskapare (gal-spel) och MC hjälper honom att skapa en. Jag har skrivit nedan en kort dialog (skrivande från engelska undertexter) mellan de två på tunnelbanestationen:

Sato: Förlåt

Yamazaki: Om du besöker hemmet, var helt säker på att du kommer i kontakt

Sato: Säker..

Yamazaki: Vi ses.

Sato (lite panik): Yamazaki ..

Yamazaki: Låt inte världen slå dig, Sato

Sato (den här huvudpersonen verkar ännu mer panik och ropar på japanska): Du ska inte besegrad hem, eller hur ?!

Yamazaki humrar.
... ..

Nu är min fråga till alla andra medlemmar, varför skriker karaktären här? Det verkar lite besvärligt och motvilligt placerat. Detta är en instans som jag har citerat här men jag har sett den här typen av saker i andra anime tidigare. Jag kan inte exakt komma ihåg namnen.

0

Först och främst, välkommen till Anime & Manga!

Plötsligt är rop en trop som används i många media, inte bara anime och manga.

Det används ofta i följande scenarier:

  • I vredesmod: När en karaktär reagerar på en situation med raseri, precis som i verkliga livet, kan rop förväntas följa.
  • I rädsla eller överraskning: Återigen på samma sätt som i verkliga livet, när de överraskas, utropar folk ofta högt nästan reflexivt.
  • För dramatisk effekt: Oftare ses i media, när en viktig händelse eller uttalande kräver extra uppmärksamhet, ropas det ofta för att ge det just det.

I synnerhet konversationen ovan är sannolikt för dramatisk effekt - jag kunde inte säga säkert eftersom jag inte vet sammanhanget för hela showen.

Se den här sidan för mer information.

Denna fråga är också relaterad. Att ropa namnen på attacker passar naturligtvis in i det tredje alternativet.

1
  • 1 Jag håller med om att det troligen var för dramatisk effekt. Inte bara var detta en dramatisk scen, karaktären som skriker, Satou, är högspänd och tenderar bara att skrika mycket och bli upparbetad över saker. Detta var extremt sant i manga och roman; mindre så i anime, men fortfarande inte av karaktär.