Anonim

Hur man spelar Monster Hunter Stories Full Offline på Android (No Root)

Låt oss till exempel säga att James skrev: "Bob Schneider blir knivhuggen klockan 13:30 av sin bästa vän. Dör av blodförlust en timme senare."

Skulle Death Note styra sin vän vars namn inte står i Death Note, eller skulle det leda till att Bob får en hjärtattack?

Svaret på din fråga är ganska komplicerat och kan bäst sammanfattas kortfattat som - "kanske". Döden KAN spela exakt som du skrev den, den kan spela på samma sätt, men med någon eller något annat som orsakar blödningen, eller så kan han dö av hjärtinfarkt. Eller om vissa kriterier är uppfyllda kanske han inte dör (men troligtvis kommer han att göra det!).

Låt oss gräva in.


Handelsregler

En fullständig lista med regler från serier och manga sammanställs här.

Observera, medan många delar de första 10, finns det fler regler i kanonen än så. Totalt finns det minst 66 regler som har sammanställts ur källmaterialet, varav många finns i den trettonde mangavolymen, Death Note 13: Hur man läser.

Några regler som är tillämpliga på detta scenario / fråga inkluderar:

Rule VI.1

Villkoren för döden kommer inte att uppnås om det inte är fysiskt möjligt för den människan eller det rimligen antas utföras av den människan.

Rule X.2

Oavsett om orsaken till individens död är antingen ett självmord eller en olycka, om döden leder till döden för mer än den avsedda, kommer personen helt enkelt att dö av en hjärtinfarkt. Detta för att säkerställa att andra liv inte påverkas.

Rule XXVI.2

Även om endast ett namn är skrivet i Death Death, om det påverkar och får andra människor som inte är skrivna i det att dö, kommer offrets dödsorsak att vara en hjärtattack.

Rule XLII.1

Användningen av Death Death i den mänskliga världen påverkar ibland andra människors liv eller förkortar deras ursprungliga livslängd, även om deras namn inte är skrivna i själva Death Note. I dessa fall, oavsett orsaken, ser dödsguden endast den ursprungliga livslängden och inte den förkortade livslängden.

Rule LV.1

Vid tillfällen där dödsorsaken och situationen skrivs före offrets namn kan flera namn skrivas så länge de skrivs inom 40 sekunder och orsakerna till och dödssituationerna är inte omöjliga att inträffa.

Rule LV.2

I det tillfälle där dödsorsaken är möjlig men situationen inte är det, kommer endast dödsorsaken att träda i kraft för det offret. Om både orsaken och situationen är omöjliga kommer det offret att dö av hjärtinfarkt.

Rule LVIII.1

Genom att manipulera en människas död som har inflytande över en annan människas liv, kan människans ursprungliga livslängd ibland förlängas.

Rule LVIII.2

Om en dödsgud avsiktligt gör ovanstående manipulation för att effektivt förlänga en människas livslängd kommer dödsguden att dö, men även om en människa gör detsamma kommer människan inte att dö.

Rule LIX.1

En mänsklig död orsakad av Death Note kommer att indirekt förlänga någon annan människas ursprungliga liv även utan en specifik avsikt att förlänga en viss persons ursprungliga livslängd i den mänskliga världen.


Grundläggande regler som utesluter döden

Så låt oss anta några saker:

  • Bob Schneider kommer inte att dö annars inom de närmaste 12 minuterna
  • "" har inte riktats in på ett annat dödsscenario än en annan Death Note.
  • "" är äldre än 780 dagar (~ 2 år) och är yngre än 124 år.
  • "" äger inte en Death Note.

Om något av ovanstående är falskt skulle ytterligare regler som förhindrar döden slå in.


Allmän genomförbarhet med exempel från källmaterialet

Nu tillåter Death Note människor att skriva i en situation, kanske till och med med bekanta karaktärer (denna aspekt är något oklar). Ett bra exempel är döden till Matsushiro Nakaokaji, en rånare och mördare som dödas av Light som skriver att målet blöder till döds vid 13:30. Han knivhuggits av en affärsanställd och hamnar döende vid föreskriven tidpunkt.

Detta fastställer att, ja, förutsatt att förutsättningarna är genomförbara (se särskilt LV.1-2), kan du använda Death Note för att manipulera någon annan än offret för att döda dem.


Död av en bästa vän som knivhugg

Så vad betyder detta i praktiken?

Tja, sannolikt måste Bobs bästa vän ha övervägt att hugga honom, vilket verkar ganska troligt, baserat på den förlorade definitionen av potential som beskrivs i reglerna om självmord. Vännen måste sannolikt vara fysiskt närvarande och ha en tillgänglig kniv för att säkerställa genomförbarhet (de flesta hem skulle uppfylla dessa kriterier eftersom de har knivar i köket).

Om det är genomförbart är nästa fråga om attacken på något sätt kommer att leda till att vän också dör. I så fall anger reglerna X.2 och XVI.2 tydligt att Bob istället kommer att dö av hjärtinfarkt för att förhindra ytterligare dödsfall. Observera att regel XLLII.1 anger att det går bra att korta karaktärernas livslängd (låt oss säga att Bob kämpar tillbaka och stöter på kompisen med en skada som inte slutar skada som ändå förkortar hans liv, dvs sprickbildning i mjälten eller njuren).

Låt oss nu anta att det inte är möjligt för den bästa vän, antingen för att de inte kan rymma sådana tankar, är fysiskt oförmögna (kanske de är förlamade) eller skulle dö under attackens gång. Då kommer den vän definitivt inte att begå attacken.

Har Bob flera bästa vänner?

I så fall upprepas sannolikt ovanstående kriterier. Om en bästa vän skulle dö av knivhuggningen, kanske situationen går över till en vän som uppfyller kriterierna för genomförbarhet och inte skulle dö. Så kanske bästa vän 1 är en nörd och bästa vän 2 är en gymråtta ... anteckningen skulle sannolikt undvika den nördiga vän som skulle dö av motattacket och istället välja gymråttan, som kunde utföra gärningen utan att dö själv .

Okända inkluderar vilken bästa vän som väljs först och hur / varför, förutsatt att det finns flera "bästa vänner" av Bob som kan döda honom.


Död genom att någon annan knivhuggit honom eller någon olycka som orsakar blödning

Om inga vänner kan döda honom, är nästa fråga, enligt LV.1-2, om någon annan skulle kunna sticka honom. Säg att han är i affären kl. 13.30 och inga vänner finns i närheten, men andra människor och en av dem har en kniv.

Återigen, förutsatt att ingen annan än Bob kommer att dö som ett resultat av attacken och angriparen har övervägt att sticka en slumpmässig främling (eller tillfällig bekantskap om de råkar känna Bob), så kan knivhuggningen fortfarande inträffa, bara inte den skriftliga situationen.

Eller så kommer något annat att hända med Bob (dvs. ett piano som faller på benet) som får honom att blöda ut vid den angivna tiden. Kravet på inga ytterligare dödsfall skulle dock utesluta många olyckor som kan tillfredsställa detta ändamål (tänk massiv motorvägskrasch, etc., som sannolikt skulle orsaka flera dödsfall).

Om det finns flera möjligheter att uppfylla dödsorsaken, om situationen ansågs omöjlig eller skulle leda till ytterligare dödsfall, är det oklart vilken som skulle plockas (som med frågan om vilken bästa vän som skulle döda honom om flera kan). Kanske är det slumpmässigt. Kanske finns det någon okänd regel.


Sista genombrott: död genom hjärtinfarkt

Om det inte finns något sätt han kommer att bli knivstucken eller på annat sätt lemlästad på ett sådant sätt att blöda ut (säg att Bob är i en underjordisk bunker, långt ifrån vänner och andra faror) - eller om ALLA sådana omständigheter skulle leda till ytterligare dödsfall - då han kommer att dö av en hjärtattack vid den tillskrivna tiden.

3
  • 1 "Låt oss nu anta att det inte är möjligt för den bästa vän, antingen för att de är n" <--- var något utelämnat här av misstag?
  • @Maroon Yup, lite text raderades under min första skrivning ... långt svar, hackade av misstag det stycket halvvägs. Jag uppdaterade den med text i kärnan i originaltexten.
  • 1 Även om Bobs vän inte har sådana tankar är det möjligt att Bob skulle bli knivhuggad av sin vän av misstag. Till exempel Bob som står bredvid sin vän som bär en kniv (förmodligen lagar de mat tillsammans). Hans vän föll sedan på grund av det hala golvet och stakade Bob av misstag i hjärtat och orsakade hans död.

Jag tror att hans bästa vän kommer att döda honom av misstag eller något liknande. Om han inte gör det av misstag, dödar han honom under alla omständigheter, med eller utan sin vilja. Jag vet inte exakt hur det kommer att hända, det kommer bara att hända på något sätt. Så fungerar dödsanteckningen.

Redigera: Tyvärr, jag förstod inte din fråga första gången. Om det inte är en regel för detta kommer det att fungera, hans bästa vän kommer att döda (om jag antar rätt) Här är en bild med regler:

P.S .: Ledsen för min dåliga engelska, jag såg just dina frågor och jag ville svara / svara .. Hur som helst, om du inte förstår något, berätta bara för mig .. Jag kommer att försöka rätta till det misstaget.

1
  • Jag ber om ursäkt. Du kan radera det här inlägget.

En incident som jag tycker är relevant för denna fråga är (spoiler för dem som inte har sett den):

Kiichiro Osoreda dödas under busskapningen, men den skriftliga dödsorsaken är helt enkelt "trafikolycka"

Även om detta är fullt möjligt och sannolikt på alla vägar även utan att vara skrivet, antar ansiktet att de skriftliga instruktionerna utförs (den realistiska regeln) att även på ett mindre sätt har Death Note utstrålat inflytande på en förare för en bil att vara där vid den exakta tiden, inte svänga etc, och orsak därför av misstag ett dödsfall.

Under detta tänkande skulle det vara fullt möjligt för Bob att bli knivhuggad av sin vän, antingen avsiktligt eller av misstag, om det befann sig i en situation där det kunde hända.

I alla fall:

Oavsett om orsaken till individens död är antingen ett självmord eller en olycka, om döden leder till döden för mer än den avsedda, kommer personen helt enkelt att dö av en hjärtinfarkt. Detta för att säkerställa att andra liv inte påverkas.

gör saker lite knepiga. Säg att Bob blir knivhuggad av misstag, och vänens (Steve eller vad som helst) liv påverkas av detta, antingen ett fängelsestraff eller depression som (hypotetiskt och förutsätter inga ytterligare förändringar) skulle leda till att han begick självmord. Detta är en direkt länk och kan därför ses som orsakar 2 dödsfall, och som ett resultat skulle Bob dö av en hjärtinfarkt.