Anonim

Shoujo Anime: An Unexplored Beauty ♥ ️ | Populär Shoujo-anime genom tiderna | Anime Talks Point

  • One Piece's Luffy,
  • Narutos Naruto,
  • Sagor Natsu,
  • Återfödda Tsuna,
  • Dragon Ball's Goku

Allt ovanstående visar sig vara enkelt och dumt.

Varför är det så vanligt att skildra huvudpersonen att vara så dum?

4
  • Jag använde inbyggda taggar bara för att skilja karaktärsnamnet från seriens namn när de är desamma ("Naruto Naruto").
  • Kishimotos inspiration i uppfattningen av Naruto (karaktären) var Goku.
  • Det är inte bara shounen. Detsamma gäller för shoujo. Gakuen Alice, Tokyo Mew Mew - MC: erna är också dumma i dem.
  • En möjlig anledning är också att det lämnar utrymme för tillväxt.

Detta är en vanlig arketyp i många former av fiktion, inte bara shounen anime och manga. till exempel har många seriens romantiska serier huvudpersoner som vanligtvis är vid eller under genomsnittliga intelligens, t.ex. Clannad, Chobits, men seinen har också några intelligenta huvudpersoner som de från Death Note eller Ghost in the Shell. Shoujo-serien använder också ibland den här arketypen. Jag misstänker dock att det är särskilt vanligt i shounen-serier och andra serier riktade till barn.

En anledning till detta är att om huvudpersonen ofta spenderar mycket tid på att djupt överväga saker och kommer med komplicerat logiskt tänkande för att motivera sina handlingar, kan det lätt förvirra en del av tittarna, särskilt yngre barn. I en mysterieserie kan detta vara acceptabelt, eftersom tittaren förväntar sig att behöva tänka kritiskt för att följa vad som händer, men i en actionserie försvagar det vad de flesta ser efter.

En annan anledning är att för att huvudpersonen ska vara en bra hjälte (eller förmodligen till och med en bra antihjälte) måste de kunna identifieras för den genomsnittliga tittaren. Det är lätt att identifiera sig med människor som inte är så smarta som du, för att du någon gång i ditt liv var så. Eftersom några av tittarna kommer att vara ganska unga, för att göra detta arbete måste du göra karaktären på eller under deras intellektuella nivå, vilket gör att de verkar dumma med tanke på deras ålder. Det är mycket svårare att identifiera sig med någon som är mycket smartare än du. Extremt intelligenta karaktärer ska vara imponerande snarare än identifierbara (t.ex. Ljus och L från Death Note, som kan identifieras på andra sätt, men inte i termer av deras intelligens). Naturligtvis är det också möjligt att bara göra karaktären genomsnittlig intelligens och inte lägga någon tonvikt på den riktningen (och massor av serier gör det här), men shounen-huvudpersoner tenderar att vara mer som karikatyrer än riktiga människor, dvs de har överdrivna funktioner och egenskaper och intelligens är ofta en av dem.

Det är också värt att notera att de flesta shounen-actionprogram, åtminstone ursprungligen, marknadsfördes till unga pojkar. De flesta unga pojkar är mycket mer intresserade av att vara starka än att vara smarta. Genom att göra karaktären under genomsnittlig intelligens, men otroligt stark, gör den karaktären samtidigt identifierbar och beundransvärd.

Det finns också komediaspekten. Nästan alla dessa serier involverar komedi. Oavsett anledning tycker många att människor som gör dumma saker är roliga. Många av dessa serier utnyttjar detta genom att göra huvudpersonen nästan värdelös utanför striden. I den traditionella Manzai-komedi-stilen spelar de boke-rollen, som vanligtvis är den mer intressanta rollen (därmed passar huvudpersonen). Det är inte att säga att intelligenta karaktärer inte kan vara komiska, men det är inte lika lätt att utnyttja med liten eller ingen ansträngning som om huvudpersonen är ointelligent.

Slutligen är huvudpersonerna i de flesta av dessa serier idealister. Intelligens, i stort sett, korrelerar med pragmatism, åtminstone i anime. Pragmatiska karaktärer är bra generaler, men vanligtvis inte intressanta. För att uttrycka det på ett annat sätt vinner pragmatism krig, men idealism leder till episka strider, och i en actionserie räknas det. Dragon Ball skulle inte vara nästan lika intressant om Goku tillgripit någon form av gerillataktik för att vinna varje strid, även om det kan göra det lättare. Huvudpersonen har vanligtvis några mer jämna allierade som kommer att dra ut om de verkligen är i en förlorande strid (t.ex. Nami, Piccolo), men dessa karaktärer är inte de du ska identifiera dig med. Idealism framställs ofta som beundransvärd i dessa serier, vilket ytterligare bidrar till karaktärens goda egenskaper.

Det finns också aspekten av tradition, som kuwalys svar påpekar. Så jag tror att det finns många anledningar till att det fungerar bra att ha en idiothjälte i shounen-actionserier, så det är förståeligt varför de är vanliga.

Detta verkar vara en allmän känsla av skapare för shounen, att karaktärer ska vara enkla och dumma. Många av dem verkar också ha baserats på Dragonball

När det gäller Naruto:

När han skapade Naruto, införlivade Masashi Kishimoto i karaktären ett antal egenskaper som han kände gjorde till en idealisk hjälte: ett enkelt sätt att tänka, en busig sida och många av attributen som Son Gok hade från Dragon Ball-serien. Han såg också till att hålla Naruto ”enkel och dum”, eftersom han inte gillar smarta karaktärer. Naruto själv är inte modellerad efter någon speciell, uppfattad som barnslig, med något av en mörk sida som ett resultat av hans hårda förflutna. Trots detta är han alltid positiv och gör honom unik i Kishimotos ögon.

När det gäller One Piece (det är formulerat något annorlunda nu, men det är här jag ursprungligen fick det från):

När han ritade One Piece påverkades Eiichiro Oda starkt av manga Dragon Ball och hade serien i åtanke när han designade sina karaktärer. Oda har sagt att när han skapade Luffy tänkte han på "manlighet", för Dragon Ball hade redan gjort alla saker som ett barn eventuellt kunde vara glad över.

När det gäller Dragon Ball (även nu formulerad något annorlunda):

Dragon Ball-universum började som en lös anpassning av den klassiska kinesiska romanen Journey to the West, med Goku som började som mer eller mindre en parodi på Sun Wukong the Monkey King. Likheter mellan de två inkluderar Goku som är benägen för ondska som barn (på grund av hans oskuld), besittning av Nyoibo (Sun Wukongs personal som kan fylla hela universum) och Flying Nimbus (det magiska molnet Great Sage red på i Journey to the Väst). När Dragon Ball-mangan fortsatte sin körning kunde han utvecklas annorlunda och så småningom visade sig ha liknande ursprung.

3
  • Wow, imponerande. Kan du tillhandahålla länkar till offertkällorna? Inte för att jag inte googlade hela citattexten (och hittade sannolika källor), men jag är ganska ovillig att bara slå någon slumpmässig länk här.
  • Jag lade till källorna, även om en del formuleringar på Wikipedia-sidorna är lite annorlunda eftersom det ursprungliga svaret är från 1,5 år sedan.
  • Snyggt gjort sir.

Shonen handlar för mig om att göra svåra saker. Det handlar om ansträngning, att gå förbi självtvivel, möta omöjliga odds, och på något sätt genom tur, tro och grus klarar du det. Jag tror att för att göra allt detta instinktivt måste du vara lite dum.

Jag anser mig vara en smart person. De flesta av mina vänner är smarta. Mina föräldrar är smarta. Mina bröder är smarta. Jag tror att jag känner smarta människor. Smarta människor analyserar saker. De tänker på oddsen, på deras förmågor, nyttan av en viss åtgärd och gör en grov beräkning i huvudet innan de fattar beslut. I den verkliga världen är det rätt väg att gå. Problemet kommer när du gör för mycket analys och distanserar dig från verkligheten och hoppet.

Shonen-hjältar gör aldrig något sådant. De bulldoser sig förbi osäkerheten. De tänker inte på det. Allt de vet är att om de håller fast vid det, om de fortsätter att slå, om de fortsätter att klättra, kommer de dit de vill gå. Även om det är dumt. Även om det är omöjligt. De är galen eller dum. Det är den enda förklaringen. Du kan inte bara lösa saker genom att slå dina fiender. Du kan inte bara fortsätta springa på en tävlingsbana tills dina sulor blöder eller kollapsar. Du kan inte knäböja i tre dagar för att göra en poäng.

Men det kan de.

Och det är därför det är så beroendeframkallande. För jag vill tro att jag kan vara så. Jag vill kunna skratta av misslyckande och fortsätta att trolla. Jag vill tro att de viktigaste sakerna i livet är att vara en god vän, aldrig ge upp och alltid följa min egen väg, även när varje rationell indikator säger till mig att vända tillbaka eller säkra mina insatser.

Dessa huvudpersoner är inte dumma, men mer så enkla. Det finns några definitioner av ordet som gör att det verkar som en enkelhet är lika dumhet, men det betyder ärligt talat inte dumt. Människor som är enkla kan fortfarande lösa problem ganska bra även om det tar längre tid att räkna ut det. De tänker och löser saker förenklat, har enkla ideologier och har förenklade mål. Det gör inte karaktärerna dumma, deras hjärnor fungerar lite annorlunda än den genomsnittliga personen. De litar vanligtvis på sina egna styrkor och förmågor för att klara sig genom dagen. De ses på många sätt som överlevande och är mer praktiska än rimliga. Detta ger mycket envisa huvudpersoner som inte ger upp. Till exempel känner jag typ av någon som tänker på det här sättet, han kan fixa bilar och lastbilar som att det är en andra natur för honom, och han har gjort några galna korrigeringar som andra bilmekaniker tycker är galna att försöka, och han litar bara på om vad han har för att lösa detta problem. Även om han kämpar i matematik och med att lösa pussel. Som att han absolut hatar pussel eftersom det tar mycket hjärnkraft för att lösa sådant. Den typen av problemlösning är inte deras bästa förmåga. Människor tror att intelligens innebär att du gör det bra i skolan och gör bra betyg. Människor som inte gör det bra i skolan betraktas som ointelligenta. Så är inte fallet. Intelligens finns i många former och du kan vara intelligent när du samlar och behåller kunskap men kämpar med social eller överlevnadsintelligens.

Med detta sagt, varför har shounen enkla karaktärer. Tja, de är vanligtvis de lättaste att utveckla och ger också bra komedi till anime. När du har karaktärer som tänker förenklade än de vanligtvis kämpar mycket på många områden. Senare sätter du in andra karaktärer i dessa huvudpersoner liv för att bygga upp de enkla huvudpersonerna genom att påverka. Deras kämpar kan ses som relaterade till de flesta som kämpar i tonåren eller unga vuxna, men samtidigt är det också antagandet att få dig att må bättre om dig själv eftersom du inte kämpar lika mycket som den typen av huvudpersoner. . Jag skulle dock argumentera för att det finns gott om shounen som har huvudpersoner på genial nivå och också några som har genomsnittliga huvudpersoner. Men de du har listat har den shounen-gruppen av huvudpersonerna som har förenklat tänkande och problemlösning.

Jag vet inte om du har tittat på Hunter X Hunter, men Gon har samma enkla huvudpersoner i denna shounen-anime. Han tänker förenklat, men författaren visar att Gon kan lösa problem bra och ännu bättre än de andra karaktärerna under vissa situationer. Han har visat sig kämpa med begrepp och förklaringar på högre nivå, men hittar sin egen väg eller förstå dessa begrepp. Jag tror inte att någon som tittar på anime anser att Gon är dum. Det finns en förståelse bland de karaktärerna att Gon tänker annorlunda än dem, och de smartare karaktärerna i anime är båda fascinerade av och gör ibland lätt humor över Gons tänkande och hur det påverkar hans handlingar och bedömningar. Till skillnad från andra anime som Naruto där alla karaktärer kallar honom dum för att ha kämpat vilket får dem att underskatta honom. Jag har sett Naruto så mycket att veta att han inte är dum och det är bara den andra karaktären som kallar honom det. Det antar att vara humoristiskt men det kan ge människor som du en fel uppfattning om dessa huvudpersoner. När människor runt dessa karaktärer kallar dem dumma, påverkar det hur du ser dessa karaktärer. Det är psykologi, slå upp Asch Conformity Experiment på YouTube. Det kan hjälpa till att förklara varför du tycker att dessa huvudpersoner är dumma eftersom de andra karaktärerna anser att de är dumma och du tror att dessa karaktärer har rätt om huvudpersonerna.

En av anledningarna till detta är att vi blir knutna till denna typ av personligheter. Dessutom gör de ibland tittarna optimistiska eftersom huvudpersonerna som är dumma uppnår många saker som verkar omöjligt!