Anonim

Nicki Minaj - Super Bass

Jag är en ung författare till en fantasy-romantikbok och jag har en dröm om att göra den här boken till en anime när den är klar.

Skulle jag behöva rita / skriva en manga innan jag gör den till en anime, eller kan jag bara skriva och publicera boken och sedan göra den till en anime?

2
  • Relaterat: Kan engelska (amerikanska författare) producera anime-shower och skriva manga? Är vanliga anime som inte är baserade på manga? Var ska man skicka en anime-idé?

Ursprungliga anime-anpassningar åt sidan, anime-produktioner finansieras traditionellt av stora utgivare för att marknadsföra sina specifika produkter (romaner, manga, spel, varor) eller talanger (sångare, musiker, röstaktörer). Anime-produktion är inte nödvändigtvis begränsad till manga. Nyligen har det skett en ökande trend i anpassningarna av ljusromaner över manga. En av de största och mest övertygande orsakerna är att ljusromaner har mycket mer innehåll att arbeta med under 1 till 2 kursserier.

Specifikationerna varierar mellan produktionskommittéer, men anpassningar av icke-japanska är mycket sällsynta, såvida inte arbetet är mycket välkänt eller respekterat inom det japanska samhället. Delvis på grund av kostnader och komplikationer som är förknippade med kostnader och licensiering och förhandlingar, om du inte har en stor välkänd etikett som stöder dig.

Om ditt land har en etablerad animationsbransch är det mer sannolikt att de gör en anpassning av ditt arbete än i Japan, förutsatt att ditt arbete mottas tillräckligt för att förtjäna ett.

Men om du fortfarande är inställd på att följa en sådan kurs. Ett tillvägagångssätt koreanska företag har gjort är dock att använda webtoon-serier för att marknadsföra en viss romanserie. Anmärkningsvärda exempel inom de engelska scanlationssamhällena är Solo Leaving och Legendary Moonlight Sculptor. Med tillräcklig dragkraft från publiken finns det en liten chans för just din serie att fånga utgivarnas ögon.

Webcomics är ett mycket livskraftigt sätt att marknadsföra ditt arbete för en bredare publik eftersom de tenderar att göra saker lättare att smälta för massorna, förutsatt att du är eller kan hitta en företagskonstnär som är villig att samarbeta i din vision. Webcomics kan också ge dig möjligheter att experimentera och ta itu med koncept som du vanligtvis inte skulle kunna se och se hur din publik reagerar i en snabbare fråga. Hur bra eller dåligt ditt arbete tas emot är starkt beroende av din förmåga att hantera, planera och samarbeta. Med tillräckligt med dragkraft kanske en dag kan du uppnå det du strävar efter.

1
  • Bara för att lägga till, de västerländska serierna och animationsindustrin accepterar idag mycket mer anime-stil än vad de brukade vara. Tack vare digitala serier och fler indieutgivare är det nuförtiden möjligt att få ditt anime-stilarbete med på Comixology bredvid de stora namnen, så det är inte längre ett starkt val mellan "emigrera till Japan och döda mig själv i branschen" eller " kasta en serie på en webbplats som ingen besöker "som det var i början av 2000-talet.