Anonim

Det sägs att Kairoseki bara är en fast form av havet och har samma effekt som havet.

Men varför försvagar Kairoseki och förnekar djävulens fruktkraft, som när en DF-användare handfängs eller berörs av den, tappar den sin energi och de förlorar sin förmåga (Logias kan inte förändras när man handfängs).

När det gäller havsvatten tror jag att det bara dränerar deras energi men förnekar aldrig deras förmåga (t.ex. Luffy kan fortfarande sträcka sig för att använda elefantpistolen för att slå ut Kraken).

Och visas eller förklaras någonsin var Kairoseki kom ifrån?

1
  • titta på det ur fysik synvinkel, kanske för att havsvatten har mer yta så att våglängden som påverkar djävulens fruktanvändare lätt sprids. medan kairoseki är solid med mindre ytarea kan påverka mer eftersom det producerar mer koncentrerad våglängd så påverkar mer.

F. Det sägs att Kairoseki bara är en fast form av havet och har samma effekt som havet.

Kairoseki är ett naturligt förekommande (men till synes sällsynt) ämne som kan ta bort Devil Fruit-krafter och försvaga Devil Fruit-användare. den avger en våglängd som är densamma som själva havet.


F. Men varför försvagar Kairoseki och förnekar djävulens fruktkraft, som när en DF-användare är handfängslad eller berörd av den, tappar den sin energi och de tappar sin förmåga (Logias kan inte förvandlas när man handfängs).

När det gäller havsvatten tror jag att det bara dränerar deras energi men förnekar aldrig deras förmåga (t.ex. Luffy kan fortfarande sträcka sig för att använda elefantpistolen för att slå ut Kraken).

När man jämför två olika saker bör jämförelserna baseras på samma villkor.

Till exempel nämnde du att Logia-användare inte kan omvandlas när de handfängs med Kairoseki, men då, de kan inte förvandlas när de är i havet heller. Så detta exempel bevisar inte att Kairoseki är kraftfullare än havet.

Nästa, kommer till Luffy exempel (Paramecia-typ).

Vi vet att både Kairoseki och havet försvagar Luffys styrka, men vi har sett att de inte avbryter hans makt, dvs Luffy har inte tillräckligt med styrka för att använda sina krafter på egen hand. Därför försvagas styrkan i hans slag när han använder elefantpistolen på Kraken när den går ut ur bubblan och tar kontakt med havet.

För att göra det ännu tydligare kommer jag att ge ett bättre exempel.

När Luffy var i Arlong park, när han skulle drunkna i vattnet, Nojiko var tvungen att sträcka ut Luffys huvud i ytan för att försöka få honom att andas igen. Av detta är det uppenbart att en DF-användare (åtminstone Paramecia-typ) bara tappar sin styrka och inte sina förmågor inte ens under vatten.

På samma sätt, när han handfängs med Kairoseki, förlorar Luffy all sin styrka och kan inte använda sina förmågor själv. Vi har inte sett något fall där någon försökte dra Luffy och inte kunde eftersom han var bunden till Kairoseki. Således finns det fortfarande en chans att även med Kairoseki i direktkontakt med användaren kan deras förmågor utnyttjas, men av någon annan, och inte av användaren själva eftersom de tappas helt ur energi.

Slutsats: Det här svaret svarar inte på frågan Varför är Kairosekis effekt kraftigare än havet? direkt, men ger snarare några bevis för att visa varför Kairosekis effekt inte skulle vara större än effekten av havet på en DF-användare. Jag använde två exempel, en Logia- och en Paramecia-typ DF-användare för att jämföra och visa samma. Således måste svaret vara, Nej, Kairosekis effekt är inte mer kraftfull än havet eftersom vi inte har några korrekta bevis för att stödja ett sådant påstående. De avger båda samma våglängd och har därmed, helt passande, samma effekt på DF-användarna.

Uppdatering: För att stödja mitt svar ytterligare hittade jag en intressant information på wiki-sidan för Yami Yami no Mi. Du kan se att (betoning min)

Den mest unika och skrämmande fördelen med frukten är att användaren också har förmågan att upphäva andra djävulens frukter genom att helt enkelt röra vid användaren och tömma dem för deras förmågor. Alla typer av djävulsk frukt, vare sig det är en Paramecia, Zoan eller Logia, påverkas av detta, även om Logias påverkas mest eftersom de inte längre kan bli immateriella genom att förvandlas till deras respektive element. Denna ogiltigförklaring verkar verkligen absolut, som om Devil Fruit-användare aldrig hade fått sina krafter alls. Detta visades när Luffys sträckningsförmåga avbröts vid beröring, till skillnad från effekten av en vattenkropp eller havssten, som båda bara hindrar en person från att kontrollera sina krafter. Det visades tidigare när Luffy fastnade under vattnet att hans hals fortfarande kunde sträckas över vattenytan och att Busoushoku Haki helt enkelt skulle upphäva de defensiva aspekterna av en djävulens frukt, såsom immateriellhet och gummiets smidighet.

3
  • Jag kommer också ihåg en scen men jag är inte säker på om dess kanon eftersom den är från film Z, där Luffy griper Z på armen när de såg honom flyta på havet, Luffy är bara försvagad när men fortfarande sträckt så jag antar att kairoseki inte helt avbryter DF befogenheter.
  • @ NixR.Eyes - Jag har inte sett filmen, så jag kan inte kommentera det, men om du får en ordentlig hänvisning till det, kan du gärna lägga till den i svaret. Men så vitt jag vet och kommer ihåg, med det som har sagts och visats, upphäver varken Kairoseki eller havsvatten makten. De gör bara användaren väldigt mycket svag för att kunna använda sina krafter på egen hand.
  • Kairoseki-svärd (som det som Smoker använder för Pound Luffy) Skulle inte skada honom om det inte upphävde hans makt (vilket det skadade Luffy youtu.be/Xy8RHMNOWZY?t=1m26s) Luffy behöver inte kontrollera sina krafter för att de ska kunna arbete, så något saknas här.

För det första är Kairoseki inte en solid havsform
"Det påstods av vice admiral Smoker att Seastone" avger en våglängd som är densamma som själva havet "vilket får honom att hänvisa till det som en solid form av havet".
Rökare hänvisade bara till kairoseki som en fast form av havet

Det är ett naturligt förekommande ämne i havet som modifierades av Vega Punk och användes för att göra handbojor och andra material. (Enligt wiki).

Något mer från wiki -
Svaghet hos djävulens fruktanvändare

Devil Fruit-användare är mottagliga för alla typer av vatten, inte bara havsvatten. Detta inkluderar Vita havet som omger Skypiea. Han utarbetade detta och sa att "rörligt" vatten, som regn eller vågor, inte försvagar Devil Fruit-användare, medan stående vatten gör det. Oda sa också i SBS att det inte är förrän en Devil Fruit-användare är knä djupt i vatten som de blir immobiliserade, detta ses med Gorgon-systrarna och Luffy i Boa Hancocks bad.

Varför kairoseki påverkar så mycket?

Kairoseki, ett speciellt ämne som avger samma energier i havet, kan också ta bort Devil Fruit-krafter genom fysisk kontakt med användaren. Beroende på hur mycket fysisk kontakt användarna har med Seastone, desto mer försvagas deras rörelse.

1
  • Jag tror inte att det svarar på min fråga. Du beskriver bara vattnet och kairosekis effekt på DF-användare.

Till att börja med. Kairoseki är en naturligt existerande sten i en enda värld Även om det är ganska sällsynt har tyst mycket använts i form av handbojor.

Kairoseki har sägs ha samma effekt som havet men detta är lite beroende. Till skillnad från havet kairoseki är känt att det finns i olika desitys och kompositioner där för effekten av handcufs kanske eller kanske inte är starkare än ordet beroende på kompositionen.

Precis som havet förnekar Kairoseki inte en djävulsk fruktanvändare. Det dränerar deras energi långsamt men säkert kommer de inte att kunna göra någonting. Där är det möjligt för en djävulens fruktanvändare att använda sina krafter under vattnet så länge han har en viss styrka kvar i kroppen och viljestyrka kan också ha en liten effekt på detta. Även om det fortfarande är lite ifrågasatt där några andra undantag där användaren fortfarande kunde använda befogenheter i någon situation.

Det har dock visat sig att även om en Devil Fruit-användare tappar sina krafter när de är i kontakt med Kairoseki, kan dessa krafter fortfarande användas på Kairoseki, vilket visas när Mr. 3s ljusvaxnyckel kunde öppna Kairoseki-manschetter och celldörrar, även om detta kan bero på att själva låsningarna inte är gjorda av Kairoseki eller för att vaxet inte har någon djävulsk fruktkrafter inuti det som visas när han låste upp Ace's Kairoseki-handbojor. Ett annat exempel är när Shiki leviterade slagfartyg i Marineford, trots att skroven var kantade med Kairoseki. Trafalgar Law kunde också byta Kairoseki-kedjor med vanliga med hjälp av hans förmågor.

Hoppas att detta täcker de flesta av dina frågor. Källa Onepiece wiki

3
  • trafalgar lag bytte inte kairoseki kedjor med sin kraft. han hade blandat normala kedjor med kairosekikedjor tidigare.
  • @ sp0t så han bytte dem. Precis som han sa själv under sin låsning i buren
  • ja men han var bunden med vanliga kedjor inte kairoseki en. så att han kan byta. men har han blivit kedjad med kairoseki-kedjor, vi vet inte säkert om han skulle kunna byta eller inte.

Kairoseki, som sagt, "avger en våglängd som är densamma som själva havet" (inte den solida formen av havet) och används för att på något sätt inaktivera djävulens fruktkrafter hos användarna (endast när den är i direkt kontakt med dem ). När det gäller historien stod det bara att djävulens fruktanvändningar helt avvisas av havet och bara drunknar, ingenting nämns om att avskaffa djävulens fruktkrafter.

Enkelt uttryckt är djävulens fruktanvändare rädda för havet (immobiliserar dem) och kairoseki (avbryter sina krafter), och de avger nästan samma våglängder.

När det gäller ursprunget nämns ingenting i berättelsen. Samma är fallet med Djävulens frukter. De existerar bara i One Piece-världen som en naturlig sak.

Som ställd i frågan verkar effekten bara mer effektiv eftersom användaren blir oförmögen att använda djävulsk fruktkrafter, vilket gör användaren helt normal människa.

Detta väcker dock en ny fråga om djävulens fruktanvändare kommer att drunkna i havet när han är i kontakt med kairoseki, som jag själv vill veta.