Anonim

LÖSNAD: Beastie Boys utför \ "The New Style \" på en båt, på Chappelle Show.

Det finns många exempel på helt seriösa eller helt normala scener i anime där en tjej springer, men då måste jag brista ut i skratt eftersom de svänger armarna horisontellt åt vänster och höger.

Jag svär, ingen springer så här. Jag har varit i Japan, liksom andra asiatiska länder, och jag svär att detta inte är något dolt kulturellt manifest. Det mest troliga svaret jag kan tänka mig är att när kvinnor bär plånböcker, kan en arm röra sig så här för att hålla handväskan men inte båda armarna.

Vad är ursprunget till detta och varför är det ett sådant fenomen?

3
  • Det finns en kort film om det - runlikeagirl.org.uk/run-like-a-girl-leamington-blog/2015/11/11/…
  • Se relaterad video av Feminist Frequency
  • Jag frågar specifikt om i anime. Jag kollade på webbplatsen / videon men alla verkar vara relaterade till västerländska fenomen och är inte den direkta stammen av problemet i anime som jag hänvisar till. Vänligen meddela mig om du tycker något annat.

Tittar på en VARNING! TvTropes VARNING! En sak är tydlig, den här typen av löpning är en uppmuntran. Så du kommer förmodligen inte hitta exempel i den verkliga världen.

Men vad är det exageration av? Den karaktären är kvinnlig och att hon är en jävla. I ordentliga "flickaktiga körningar" är armarna nära kroppen och rör sig kontrollerat. Detta möjliggör (förmodligen) kontroll av studsande bröst. Jag kan tydligt föreställa mig att kvinnan IRL springer så om hon inte vill ha en bh-olycka. Massor av kvinnor kommer att berätta att bröst som studsar runt inte är bekvämt.

Men karaktär som saknar motorstyrning eller kroppsbyggnad kan ha problem med denna typ av löpstil. Det är därför de försöker det, men misslyckas och deras armar börjar svänga runt. Det kan också bero på utmattning, eftersom finmotorstyrning blir svårare.

En annan punkt som just kom till mig är att man i verkligheten mestadels ser människor springa som faktiskt vill springa. Så de satsar på att lära sig bra löpstil. Och när det gäller kvinnor, investera i bra sport-BH.