Anonim

[FNAF SFM] Håll dig lugn av Griffinilla / Fandroid

I Nagi no Asukara, vad är exakt "lugnet"?

Fiskaren vid det sista avsnittet gläder sig för

"lugnet" har upphört.

Vad hänvisar "lugnet" till?

2
  • Jag tror att det var hela vilodagen som började för en tid sedan, ungefär mitt i serien? idk hur du kunde ha missat det om du tittade på det från början
  • Kan du ange en tid i det avsnittet för bättre referens?

Jag är ganska ny på StackExchange men är en litteraturstudent och gillar att titta på Anime och känner mycket starka symboliska betydelser inom dem.

The Calm hänvisar helt enkelt till bristen på starka tidvatten i havet. Läs vidare om du är intresserad av en djupare, hälsosammare tolkning av serien:

Följande är ett yttrande.

Nagi no Asukara är också känd som "En lugn i havet". (Google definierar "lugn" som ett tillfälligt intervall av tystnad eller brist på aktivitet.) För mig är en lugn i havet i huvudsak vad NagiAsu är bokstavligen och bildligt handla om.

I det sista avsnittet förklarar Manaka havsgudens legend bakom lugningen av havet.

För länge sedan blev havsguden kär i en jungfru som var ett offer på festivalen, men kände sig skyldig över att ha separerat henne från sin pojkvän på ytan. Han bestämde sig för att skicka tillbaka henne.

Men hennes ytpojkvän begick redan självmord över händelsen. Inte vill att hon ska sörja över det, Havsguden tog bort jungfruens förmåga att bli kär i någon. Samtidigt föll havet i lugn och ro. Lull in the Sea representerar havet Guds jungfru känslor.

Närhelst festivalen hålls påminns havsguden om sin kärlek till detta offer. Rädslan för förlust av hans kärlek får honom att hindra Manaka (och senare Miuna) från att bli stulen, genom att stänga in henne i det blixtskyddande skalet (som chockar Hikari när han försöker bryta mot det). Sea Gods bagage är anledningen till att Manaka förlorar sina minnen. Han gör mot henne vad han gör mot sin första kärlek, eftersom detta låter Manaka bli mer likadan med sin första kärlek som han längtar efter. Ironiskt nog, detta påminner honom om vad han gjorde mot sin första kärlek, och att förlora henne, bara för att få honom att känna rekvisit och förlust igen. Det är ganska ironiskt när vi observerar det men det finns människor som faktiskt gör det, vilket skapar massor av giftiga beteenden i kärlek där ute.

Det är därför som havet återvänder till livet, vågorna är starkare än någonsin - det är havets Guds tröst och insikt från Manaka och Miuna som får havsguden att släppa sin smärta och bagage mot kärlek. När detta händer slutar havsguden att kasta sina bagage på Manaka (som påminner honom om hans känslor för hans första kärlek) och hon återfår sin förmåga att älska människor.

När det gäller vad som fick honom att inse igen ... Jag tror att det var Hikaris rop. Kommer att tänka på det, jag borde titta på det för att veta vad det är.

"Kärlek är som havet" - Avsnitt 25 Titel

Havets lugn är apati, felbehandling och flykt mot Kärleken i sig själv, ut ur havet Guds nederlagstro att kärlek är ett spel med noll summa, som inte ger något bra. Det är därför när lugnet är löst ser vi också att alla våra huvud- och stödpersoner beter sig hälsosamt mot kärlek. Japanerna älskar att skildra gudar på ett sätt som de övervakar och guidar män och kvinnor, och det är därför när havsguden är i lugn och ro, alla är; och när havsguden löser lugnet, beter sig alla också friskt mot kärlek.

Återigen är detta (annat än den ursprungliga bokstavliga betydelsen som svarar på frågan) en subjektiv tolkning och jag hoppas att du tyckte om det.