Anonim

Narcissistisk personlighetsstörning (hur devalverar dig) pt 9

Visserligen ser jag inte tillräckligt med anime för att ha full kontext, men i många situationer har jag sett vad som avbildas som en liten flicka faktiskt är en kvinna som är 100+ år gammal. Finns det en anledning till denna karakterisering? Är det en plotapparat, eller finns det kulturella / historiska skäl? Det finns en wiki-artikel som talar om exempel men inte historien eller orsaken till tropen: https://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/ReallySevenHundredYearsOld/AnimeAndManga

Här är en relevant rolig video som visar hur ålder ofta är oförenlig med mognad eller utseende: https://www.youtube.com/watch?v=XGxCMyLm6js

2
  • Jag tror att termen gammal och ung används olika beroende på perspektiv och detta beror också på hur författaren gjorde en viss lopps genomsnittliga livslängd. Till exempel ser vi vanligtvis älvor på någon anime. Vad som är ungt för dem kan vara gammalt för oss. Så vi kan inte säga att hundra eller så älvor kan betraktas som gamla, för för älvor betraktar de dem vanligtvis som unga. Om ett hundratal varelser betraktas som unga för den rasen, skulle de naturligtvis avbildas som något som ser ung ut.
  • Eftersom det finns många människor som älskar Loli-karaktärer.

Jag antar att detta beror på din definition av "ofta". Det är också kraftigt beror på vilken typ av show du tittar på.

Om du tittar på en skiva-of-life-anime som har sina karaktärer nära rotade i den moderna verkligheten i motsats till något övernaturligt, dras äldre kvinnor vanligtvis närmare vad våra förväntningar skulle vara.

Om du tittar på en anime som är rotad i mer övernaturlig, fantasi eller "annan värld" (isekai), då kommer du att stöta på det här mycket oftare.

Till exempel är det rimligt att säga att en äldre mänsklig kvinnan skulle se närmare vad vi förväntar oss, eftersom vi har en mer bekant referenspunkt. I en fantasimiljö är det inte orealistiskt att föreslå att en äldre [sätt in ras / art här] kvinna skulle se ut för oss som om de var en mycket yngre mänsklig kvinna.