Anonim

【東方 Instrumental】 Flickan från Oeyama 「東京 ア ク テ ィ ブ NEETs」

Jag har omprövat Rebuild of Evangelion: 1.01: Du kan (inte) gå vidare, och något slog mig. I slutet (så spoiler):

Kaworu är på månen och tittar på Shinji och säger "Du är den tredje igen, Shinji"

Är "igen" ett tecken på att det som hände i NGE / EoE i samma kontinuitet? Eller kopplas det till RoE 3/4 (som jag fortfarande ska se)?

1
  • Med tanke på att showmakarna gillar att lämna saker åt tolkningen och följa tanken "hitta din egen mening", kommer vi förmodligen aldrig att veta.

Det är upp till tolkning och det har ännu inte funnits någon form av officiell uppfattning om hur mycket av de kryptiska saker som Kaworu säger. Om du kommer ihåg kallar han också Gendo "far". Linjen du hänvisar till är förmodligen mer ungefär som:

"Den tredje igen? Du ändrar dig aldrig. Jag ser fram emot att träffa dig Shinji Ikari."

Inte för att Shinji är "3: e" igen så mycket som att hänvisa till Shinji som "3: e" och säga att han är upp till något "igen".

Många sätt att tolka detta mot bakgrund av några av de andra sakerna:

  1. Kaworu och Shinji kan ha träffats för länge sedan, och när Kaworu nämner att han ser fram emot att träffa honom igen, är det en hänvisning till ett tidigare möte som Shinji kanske inte har varit medveten om eller kommer ihåg

  2. I likhet med # 1 kan det ha varit att Kaworu var en tyst observatör genom en hel del av den tidigare kronologin innan den första filmen började, tillräckligt för att ha känt att han hade personliga band med familjen, och hänvisade också till Gendo som "far"

  3. Går längs venerna i # 2, det nämns också en "Pakt" med Lilith i den tredje filmen, allt detta kunde ha knutits till hur änglar i allmänhet spelar en annan roll i denna kontinuitet än i den ursprungliga TV-serien . Det är möjligt att änglar har interagerat med människor långt före Sachiels attack i den första filmen och att Kaworu kan hänvisa till den interaktionen.

  4. Våga in i ännu mer spekulationer, det finns "Sequel" grejer. Vissa människor tolkar Kaworus språk och hur han agerar som han har träffat Shinji tidigare som bevis för att Kaworu antingen är någon form av tidsresenär, att de nya filmerna är en tematisk eller kronologisk uppföljare av den ursprungliga TV-serien (och av någon anledning minns Kaworu ensam. händelserna från TV-serien), eller om det var en "återställd" värld efter TV-seriens instrumentalitet (och återigen är Kaworu den enda som kommer ihåg dessa händelser). Kan bli ännu vildare med spekulationer, men du får idén.

Den vanliga teorin om de ombyggda filmerna är att de faktiskt är en uppföljare till originalet. Ingen är helt säker på hur allt ansluter, men det finns många teorier där ute. I stället för att försöka täcka alla över mig själv ger jag länkar till relevanta diskussioner. Jag uppmuntrar alla som har fler länkar att lägga till dem här så att vi kan skapa en bra resurs för framtida referens.

  1. Relevant inlägg på denna webbplats. Svaret här ger vanliga bevis, samtidigt som man tar upp alternativa teorier (inklusive tanken att dessa bara är nickar till originalserien och inget mer). Dessutom noteras det att "Kaworu alltid har sagt konstiga saker."

  2. Kolla in den första kommentaren på den här reddit-tråden. Det ger några relevanta citat från showens personal. I synnerhet finns det ett citat från Anno själv som säger att "Eva är en historia som upprepas", vilket är en av de starkaste bevisen som stöder uppföljningsteorin (som sagt, Anno, ungefär som Kaworu, är känd för att säga en del ganska konstiga saker).

  3. Kommentar # 4 på denna MAL-tråd erbjuder ytterligare perspektiv relaterade till seriens övergripande ton. Den diskuterar denna skillnad i ton i sammanhang med hur Toujis berättelse har en annan slut i flera iterationer av serien, inklusive mangan.
  4. Denna tråd på EvaGeeks wiki erbjuder några åsikter som strider mot uppföljningsteorin. Men personligen ser jag inte många starka argument här - främst åsikter som inte backas upp med bevis - till exempel kommentarer som "Jag tror att det bara är en återberättelse med plotvridningar och nya plot-hål." Även om det är roligt undersöker detta verkligen inte bevis till stöd för någon av sidorna. Med det sagt är det viktigt att överväga båda perspektiven med något så komplicerat som Evangelion.
  5. Slutligen, här är en bild som ofta hänvisas till i denna debatt.

6
  • Vänligen ange relevant innehåll eller sammanfattning av länkarna här.
  • Jag trodde att jag sammanfattade de flesta av dem? Hur som helst, jag går tillbaka och lägger till mer specifik information.
  • Medan evageeks-länken var bland de första på webbplatsen som tog upp remake / uppföljare, har det funnits komplementära material som har släppts sedan (och dialog från filmen) som ger förklaringar i universum för mycket av bilderna, som röda hav, blod på månen, konturer på kullen, etc, som finns i andra trådar som har skapats sedan dess
  • @JonLin Jag tittade bara över sidan (mestadels skummad men) och kunde inte hitta något särskilt. Om du har länkar kan du redigera dem till svaret?
  • Jag märkte inte det sfäriska föremålet i ombyggnadens andra slag när jag såg filmen. Jag är nu nyfiken på om den andra påverkan inträffade vid ombyggnaden var Antartica