Anonim

Taylor Swift - Style

Jag är inte säker på om "Beats" avser "hjärtslag" eller "musikbeats". Vad betyder titeln som helhet?

2
  • Det kan vara ordlek på båda; det finns typ av ett mindre musiktema i showen (med Iwasawas berättelse), plus Jun Maeda är en kompositör. Och när du väl har kommit till slutet av showen, finns det en plot twist som jag inte kommer att förstöra med hjärtan.
  • Smart spel på relevansen i båda fallen

Detta kommer att inkludera spoilers från senare i showen, för alla som inte vill förstöra, vänligen läs inte mitt svar, bara vet att det faktiskt är båda förslagen @An hoa har.

Det är både Heart Beats och Music Beats


Dina antaganden om att det är en eller båda av de två föreslagna är korrekta, eftersom titeln som helhet är ett spel på det faktum att hela showen kretsar kring en karaktär Otonashi som fick sitt hjärta till flickan Kanade, efter att han hade dog. (eller Tenshi, för de av er som inte gillar hennes verkliga namn).


I slutet av showen ser vi att Kanade tackade Otonashi för att hon gav henne det hjärta hon hade använt för att fortsätta leva. Hon hade alltid velat tacka honom för stryk hjärta hon hade fått, eftersom hennes inte var bra.


Vi insåg alla att det hänvisade till låten, men från början på grund av OP: s fångande rytm. Så det är naturligt att tro att det var resonemanget. Men det är båda.


Titeln betyder bokstavligen Kanades hjärtslag

Som vi vet Kanade är känd som Tenshi som direkt översätts till Angel.

I det sista avsnittet av Angel Beats!, Tackade Kanade Otonashi för hjärtat som han gav henne. Kanade, aka Angel, sa att hans hjärta fortfarande slog i hennes bröst, och att när han hade somnat ovanpå hennes bröst lyssnade han på rytmen i sina egna hjärtslag. Detta är meningen med animes titel.