Anonim

REACH för att förhindra självmord

Jag förstår att allt är likvärdigt utbyte, men logiken dikterar att för att få en själ måste du förlora en själ (Al) och för att göra materialen till en kropp skulle du behöva förstöra en kropp (Al igen) men varför tog Eds ben?

Jag menar att om det handlade om storleken på personen skulle de båda vara disgragerade och där levde mamma. Men det verkar förmodligen mer än tillräckligt för att få henne tillbaka. Och jag förstår att poängen med mänsklig transmutation är att det är omöjligt att få tillbaka någon från de döda, men borde Ed inte vara oskadd?

2
  • Har du slutfört anime?
  • Ja, jag har tittat på all anime inklusive brödraskap och filmer men jag tänkte bara klockan två och kunde inte komma med ett svar och jag är bortblåst på hur plats på ditt svar är tack så mycket

Vad som hände med Al och Ed's Leg var resultatet av Rebound

Eftersom de alkemiska krafter som manipuleras inte har mänskligt ursprung, utan hela världen, är konsekvenserna för att försöka kringgå lagen om ekvivalent utbyte i transmutation inte bara misslyckande och upphörande. När man försöker för mycket av för lite kallas det som händer en rebound, där de alkemiska krafterna som kastas ur balans på vardera sidan av ekvationen fluktuerar vilt av sig själva för att stabilisera sig själva - ta eller ge mer än tänkt på ofta oförutsägbara och katastrofala sätt, såsom oavsiktlig mutation, allvarlig skada eller dödsfall.

Källa: Alchemy - Rebound

vad som hände var att Ed och Al hade samlat in allt material för en genomsnittlig vuxen kropp, oavsett om detta matchade Trishas kropp inte är problemet, utan vad de gav upp för själen, ett par droppar blod.

Detta antyds när Ed pratar med Rose om vad som gör en människa och hur Cornellos "mirakel" att återuppliva de döda inte är någon guds handling.

Ed: Vatten, 35 liter. Kol, 20 kg. Ammoniak, 4 liter. Kalk, 1,5 kg. Fosfor, 800 gram. Salt, 250 gram. Saltpeter, 100 gram. Svavel, 80 gram. Fluor, 7,5. Järn, 5. Silikon, 3 gram. Och spårmängder av femton andra element.

Rose: Vad är det?

Ed: Det är alla ingredienser i den genomsnittliga vuxna människokroppen, till de sista fläckarna med protein i dina ögonfransar. Och även om vetenskapen har gett oss hela den fysiska uppdelningen har det aldrig varit ett framgångsrikt försök att få en människa till liv. Det saknas fortfarande något, något forskare inte har kunnat hitta i århundraden av forskning. Så vad får dig att tro att hack-präst med hans salongtrick kommer att kunna? Och om du undrar kan alla dessa ingredienser köpas på barnets ersättning. Människor kan byggas på det billiga. Det finns ingen magi med det.

Rose: Tja, om det inte finns någon magi, väcker du någon till liv igen!

Ed: Bara en tidsfråga, Rose. Vetenskapen kommer att hitta ett sätt. Vetenskap är svaret på allt. Om jag var du skulle jag släppa skrifterna och plocka upp en alkemibok. Vi är närmast gudarna som finns.

Källa: Fullmetal alkemist> 01. De som utmanar solen

Vad Ed hänvisar till är själen. medan forskare i Fullmetal Alchemist kan mäta alla saker som behövs för att göra en människokropp uppstår problemet att det inte finns någon motsvarighet till en själ. även i verkliga livet debatteras själens existens eftersom det inte finns något sätt att bekräfta dess existens eller till och med mäta den för att avgöra vad som skulle ha lika värde.

Till och med Ed var inte säker på när de gjorde det

Ed: Håll bara ut fingret, okej? Vad är en själ egentligen? När du tar ut myten är det bara gnistan som börjar livet. Det här är vårt blod. Från hennes blod. Det är en rättvis handel.

Källa: Fullmetall alkemist> 03. Mor...

så i alla fall, tillbaka till returen. Det var inte ett rättvist utbyte eftersom ett par droppar blod inte skulle motsvara en själ, så Al: s kropp, inklusive själen, togs tillsammans med Eds ben av den vildsvängande ekvationen som tog mer än den borde i sitt försök att stabilisera sig.

vi kan till och med kalla slutresultatet som en orsak till returen, fick Trisha "liv" men hennes kropp reformerades inte ordentligt eftersom hennes organ utanför hennes kropp för att inte tala om det finns inget sätt att bekräfta om Trishas själ har återförts. i 2003-anime lär vi oss att denna Trisha fortsatte att leva men som en Homunculus inte hade en själ och saknade delar av hennes minnen medan han var i Brotherhood and the Manga, Ed gräver ut Trishas kropp som Pinako begravde och Ed lär sig att vad det var inte Trisha eftersom hårfärgen och benstrukturen var annorlunda.

3
  • 3 Bör nämnas att Ed i slutet av Brotherhood-serien upptäcker att varje känt fall av att återuppliva de döda faktiskt inte ens återförde det som de försökte i stället för någon form av misslyckad humunculus eller annan varelse eftersom varelsen som dyker upp har ingen likhet i något av fallen?
  • 2 @TonyBilby +1, men inkludera att i den ursprungliga serien gjorde homunculi att försöka få tillbaka personen hade delar av sina minnen men var annars olika varelser.
  • @TonyBilby yeh jag glömde bort det, jag kom ihåg scenen där Ed grävde upp Trishas grav men förvirrade detta med 2003-anime eftersom han gör det också