Anonim

Animerad karta visar hur religion sprids över hela världen

Action Heroine Cheer Fruit är en av de visar där namnen på huvudtecknen innehåller namn på färger, och dessa namn matchar upp till något färgtema som karaktären har (i det här fallet är det karaktärernas hårfärger).

Förutom ... det gör det bara för några av huvudpersonerna, vilket är konstigt.

Tecken som är "färgkodade"

Akagi An (aka = = "röd"); Midorikawa Mana (midori = = "grön"); Aoyama Genki och hennes syster Aoyama Yuuki (ao = = "blå"); Momoi Hatsuri (momo = = "rosa" / "persika")

Tecken som inte är "färgkodade"

Shirogane Misaki (shiro, skrivet annorlunda = = "vit"); Kuroki Roko (kuro = = "svart"); Kise Mikan (ki = = "gul"); Shimura Kanon (shi = = "lila")


Jag antar att det kanske inte finns ett djupare svar på min fråga än "för det var så de bestämde sig för att skriva den"; Jag kan inte låta bli att undra om jag saknar något nästa nivå punnery eller något. (Eftersom vi redan har orealistiska gröna och blåhåriga karaktärer, liksom gul- och svarthåriga som inte är karaktärerna med de färgerna i sina namn, skulle det inte vara mycket av en sträcka att lägga till lila - och vithåriga karaktärer i mixen.)

2
  • utan att ha sett anime i fråga kan jag inte vara säker, men är det möjligt att deras "färger" hänvisar till specifika personlighetsdrag? Den frågan ensam kan leda till intressant forskning om de sociala föreningar som japanerna kan ha med avseende på färger (jfr blodgrupp / personlighet). Till exempel verkar "svart" på japanska ha en associering med "ondska", liknande det som engelska skulle hänvisa till något som "svart magi."
  • Jag tror att Akagis hår knappast är rött. Akagi påminner mig om sin röstskådespelare Miku Ito och Kize påminner mig om sin röstskådespelare Yamasaki Eri. Jag undrar om det fanns någon politisk övervägande för att göra bilden av röstskådespelaren och karaktären närmare, IMO.

Bara för en kommentar;

Förhållandet mellan bokstäverna i deras namn och hårfärgen är en intressant synvinkel.

Super Sentais världsbild verkar inkluderas i detta arbete, och som visas på bilden nedan bär tjejerna Super-Sentai som kostymer. Jag tror att de var designade för att matcha dräkternas färg med hårfärgen.

Det verkar också som att när japansk anime har unga och söta röstskådespelerskor, införlivar de ofta sina egenskaper i karaktärerna de visar. Till exempel verkar Kize Mikan likna Yamazaki Erii. Det här kan vara en slags avatar.