Anonim

45 R RIVEN

På senare tid har Mashima gett oss många dubbla kapitel. Han kommer enligt uppgift att ha dubbla kapitel under fyra veckor i rad (startveckan 22 april 2015 med kapitel 429). Först trodde jag att det var relaterat till Golden Week, men det tar inte fyra veckor. Vet någon varför vi får fyra dubbla kapitel?

1
  • "Och betyder det att vi kommer att ha en lång paus att kompensera efter?" Detta är obesvarbart, såvida inte Mashima eller någon som är associerad med Weekly Shonen Magazine officiellt meddelar sina framtida planer.

Jag tror att detta huvudsakligen är en marknadsföringstaktik som är avsedd att locka fler läsare att köpa exemplar av Weekly Shonen Magazine1. När tidningens kopior träffar bokhandeln, en text på framsidan Fairy Tail! Dubbel kapitel inuti !! ... och nästa 3 veckor också !!! (eller något på dessa linjer) kommer att dra köparens uppmärksamhet och skulle sannolikt leda till en ökning av försäljningen.

Vanliga läsare skulle köpa tidningen oavsett vad, men taktiken riktar sig huvudsakligen till två kategorier av potentiella köpare:

  1. Nya köpare, det vill säga människor som aldrig tidigare har köpt (eller kanske ens hört talas om) tidningen.
  2. Köpare som är osäkra på om de ska köpa tidningen.

Människor får tro att de får något "extra", vilket ofta leder till att ett köpbeslut fattas. Detta skiljer sig förresten inte mycket från erbjudandena "Buy One, Get One Free". Det är också ganska vanligt att populära TV-program har "2-timmars specialer" då och då, vilket också bygger på samma "princip" (om du vill).

Dessutom ökar sannolikheten för upprepade affärer genom att tillkännage fyra utgåvor i rad med dubbla kapitel. Folk ser fram emot att köpa de tre nästa numren också. Att köpa fyra nummer i följd kommer att leda till att åtminstone ett stort antal läsare "klämmer fast" på tidningen, som naturligtvis skulle välja att fortsätta köpa senare numren också.

När det gäller varför Fairy Tail får dubbla kapitel så ofta (i motsats till andra mangor), tror jag att det mest handlar om "för att han är Erza Mashima !! " För att utarbeta kan Mashima (och hans assistenter?) Spendera mer tid och / eller ansträngning på sin manga och kan skicka in två kapitel på en vecka, medan de flesta andra mangakor kanske inte kan göra det på grund av personliga åtaganden eller andra skäl . Som en sidovy publicerade han trippel- kapitel i Fairy Tail för två veckor i rad för ett år eller så sedan. (Kapitel 338-340 och 341-343, IIRC)


1 Weekly Shonen Magazine skiljer sig från Weekly Shonen Jump.