Anonim

NUNNAR 3 - Del 9 - Fem Kage-toppmötet - Månens öga

Frågan baseras på min teori från det senaste mangakapitlet (Naruto 661):

Sasuke, när den knivhuggas av Madara är effekten av Tsukuyomi från Sasuke.

För att bevisa min teori, finns det ett avsnitt i manga / anime som Sasuke använde Tsukuyomi?

4
  • Jag tror att jag har svarat på din fråga ..... snälla kolla in den;)
  • Jag har en fråga ..... varför tror du att det var Tsukiyome från Sasuke? Kan det inte vara en normal genjutsu själv? Jag ifrågasätter dig detta eftersom Sasuke sönderdelade sin kropp medan han kämpade mot Deidara ..... vid den tidpunkten hade han inte Itachis ögon .......
  • Sasuke kan INTE använda Tsukuyomi. Läs bara samtalsidan på Naruto wiki. Det finns en hel del förvirring bland människor angående detta. Det accepterade svaret är föråldrat. Wiki den hänvisar till har uppdaterat sitt innehåll för att visa rätt information nu. Gå till Tsukuyomi-sidan i Naruto wiki. Se användarlistan.
  • Varje delningsöga kan bara ha en "speciell förmåga", som nämnts nedan de två Sasuke har - Amaterasu & kontrollen av Amaterasus lågor

Kort svar

Sasuke kan inte använda Tsukuyomi.

  1. När han kämpade mot Kabuto använde Sasuke en vanlig Sharingan-genjutsu på Itachi.
  2. Sasukes vänstra öga skapar Amaterasu, och hans högra öga manipulerar flammorna. Det finns ingen plats för Tsukuyomi.

Långt svar

Mestadels från ett reddit-inlägg:

Sasuke har inte Tsukuyomi. Vad Sasuke använder är Sharingans standardförmåga att kasta genjutsu genom ögonkontakt med sitt "hypnosöga". Tidigare hade Sasuke personligen använt det på Sai, Orochimaru och Deidara, och vi har sett det använt av Itachi, Kakashi, Obito och Madara vid olika tillfällen. Vad Sasuke hade gjort sedan Itachis död kanaliserade dessa Sharingan Genjutsu genom sin Mangekyou Sharingan, som tydligen hade den effekten att förstärka dess styrka, vilket gjorde honom kapabel att omedelbart förmåga sina motståndare.

Sasuke visade att han kastade genjutsu med ett öga av sin Mangekyou, som hur Itachi kastade Tsukuyomi med sitt vänstra öga (och Amaterasu med sin högra). Men medan Sasuke vanligtvis kastade det med sitt högra öga, hade han också gjort det med sitt vänstra öga. Mot C också eftersom han tycktes hålla sitt vänstra öga, och en tredje gång, om du räknar hans dominans av Bijuu.

Och även vanlig Sharingan Genjutsu hade använts genom ett enda öga, vilket Madara och Itachi visade. Itachi själv använde Sharingan Genjutsu med Mangekyou efter att hans Tsukuyomi-öga hade bländats. Madara hade gjort detsamma.

Sasuke har aldrig en gång ringt sin genjutsu, Tsukuyomi. Både Danzo och Tobi jämförde det med Itachis Tsukuyomi - vilket var förståeligt eftersom de var bröder och båda hade använt Amaterasu och Susanoo - men ingen av dem kallade det faktiskt Tsukuyomi. Bara två gånger hade Sasuke "namngett" det där han kallade det "Sharingan" respektive "Genjutsu - Sharingan" (precis som Madara). När han kallade det "Genjutsu - Sharingan" görs skillnaden också genom att visa den sida vid sida med Itachis Tsukuyomi.

Tobi antydde att Sasuke hade fått Itachis ögonteknik, men Itachi hade bara förseglat en enda användning av Amaterasu inuti Sasuke med Transkriptionsförseglingen: Amaterasu som Sasuke inte hade någon egentlig kontroll över. Från vad jag har hört kom det från ett missförstånd om hur det japanska språket inte skiljer mellan singular och plural. Och när jutsu var otätad, förvandlades hans öga till Itachis Mangekyou Sharingan tillfälligt. Så om Sasuke använde en Tsukuyomi (eller en annan Amaterasu) från Itachi, skulle hans ögon ha förändrats för att visa det.

Genjutsu som Sasuke använde mot B (när han fortfarande var tvungen att implantera Itachis ögon) liknar Tsukuyomi med sina inverterade färger, men det var också enda gången det hände. Varannan gång vi såg själva genjutsuen hade den inte den visuella effekten. Det sa också av Itachi och den andra databoken att Tsukuyomi kan bara brytas av hans eget blod (förmodligen någon av Uchiha-blodlinjen med en kraftfull Sharingan), som vi senare såg bevisade och förklarade. Ändå befriades B i princip med bara en genjutsu-dispel.

I slutändan har Sasuke bara Amaterasu, Kagutsuchi och Susanoo med sin Mangekyou Sharingan. Amaterasu användes först med sitt vänstra öga mot mördaren B. Kagutsuchi användes för att dämpa lågorna och användes sedan och namngav den mot Raikage där han formade de svarta lågorna och kallade den "Enton: Kagutsuchi". Det mest uppenbara beviset för att dessa två är hans Mangekyou jutsu är när han kämpade mot Kaguya och befriade sig från is med båda hans ögon.

Även efter att Sasuke tog Itachis ögon för att väcka den eviga Mangekyou Sharingan har han aldrig avslöjat Tsukuyomi. Du kan implantera Mangekyou Sharingan och använda originalhållarens förmågor (t.ex. Kakashi med Kamui eller Danzo med Kotoamatsukami), men när dessa ögon används för att utvecklas till nästa steg, ger det istället deras egna förmågor från vad vi har sett . Eller åtminstone tar bort nackdelarna.

En gång uppgav den tredje databoken att du skulle behöva Amaterasu och Tsukuyomi för att väcka Susanoo, men ovanstående säger att detta är föråldrad information. Om något, skulle jag tro att Kishimoto ursprungligen hade tänkt att ge Sasuke samma jutsu som sin bror (med olika preferenser, kanske) men bestämde sig annars vid knäcktid. Såvitt vi vet är den enda karaktären med Tsukuyomi Uchiha Itachi.

Den nuvarande versionen av Tsukuyomi från Naruto Wiki visar också endast Itachi Uchiha i listan över användare.

11
  • 2 @ Downvoters Ni borde ta med bevis och argumentera för er poäng. Detta visar bara din okunnighet om mangan.
  • 1 Jag är inte nedröstaren, men jag tycker att det är en knäreaktion när du säger att beviset är Naruto Wiki. Kan du lägga till några rubriker eller fetstil för att markera olika avsnitt i ditt svar?
  • Titta på mitt redigerade inlägg nedan.
  • @AmanSingh Det finns för många brister i ditt uttalande. Du antar att Sasuke använde en enkel illusion mot Tsukuyomi i Danzou-striden. Det finns inget bevis på detta. Din logik är inte heller meningsfull när du resonerar att Sasuke ska ha tre MS-tekniker om Tsukuyomi överför. Shisuis ögon kom med Shisuis tekniker. Samma för Obitos ögon. Hur kunde du bevisa något annat för Itachis ögon? Du kan helt enkelt inte, därför finns det ingen verklig substans bakom din idé. Påstår att han använde vanliga genjutsus eftersom han aldrig uttryckligen sa Tsukuyomi bevisar inte att han inte kan
  • Du bör också citera dina svar när du direkt kopierar och klistrar in dem från andra källor.

Jag tror att Sasuke använde Tsukuyomi medan han kämpade mot Hachibi. Bee immobiliserades ett ögonblick

Enligt definitionen av Tsukuyomi i wiki står det att:

Tsukuyomi är en av de mest kraftfulla genjutsu som existerar. Den är unik för Uchiha-klanen och endast de som har väckt Mangekyō Sharingan kan utföra den. Det sägs representera "Andlig värld och mörker" (精神 界 と 闇, Seishinkai till Yami), motpolen mot Amaterasu - en ninjutsu med liknande kraft.

Wiki anger också nackdelarna med tekniken:

En sådan kraftfull teknik är dock inte utan dess nackdelar. På grund av komplexiteten i illusionen och snabbheten med vilken den utförs är en enorm mängd chakra nödvändig och en extra mängd stress läggs på vänster öga, vilket gör Itachis syn mer suddig. Innan Itachi använde den på Kakashi i del I uppgav att Tsukuyomi bara kan brytas av en Sharingan-användare som delar samma blod som honom; som demonstrerades när Sasuke övervann Itachis Tsukuyomi i deras strid.

Itachi kastar Tsukuyomi på Kakashi

Både Sasuke och Itachi var tvungna att gå igenom mycket smärta när de kastade den. Det förbrukade mycket av deras chakra. Uppenbara nackdelar var suddig syn efter användning.

Och sist men inte minst säger wiki också att:

Sasuke kan också utföra Tsukuyomi med sitt högra öga, även om hans illusion anses vara sämre än Itachis Tsukuyomi, eftersom det inte förändrar motståndarens uppfattning om tid, vilket tyder på att han ännu inte behärskar den

På wiki-sidan står det också att användarna som kan casta Tsukuyomi är:

  1. Uchiha Itachi
  2. Uchiha Sasuke
  3. Uchiha Madara
  4. Uchiha Obito [i film]

Referens

  • Tsukuyomi
4
  • Har du ett bevis på att han använder Tsukuyomi?
  • 1 @NaraShikamaru hoppas att jag har gett tillräckligt med bevis nu !!!!!!
  • Ok. Jag fattar!..:)
  • 3 Observera att wiki nu endast listar Uchiha Itachi som den enda användaren av denna teknik.

Ja det kan han.

Förutom allt annat som har påpekats på andra svar här och försöker bevisa att Sasuke kan använda Tsukuyomi, skulle jag bara vilja påpeka en bit av information som kommer direkt från Naruto: The Official Character Databook, påpekades i detta svar och i det här före det:

  • Amaterasu, "representerar ljuset från den materiella världen", utförs med höger öga.
  • Tsukuyomi, "mardrömens rike, som representerar sinnets och mörkerens värld", utförs med vänster öga.
  • Susano'o är "styrkan i den stormiga kraften som bor endast inom de som har behärskat "båda ovanstående tekniker.

Lägg märke till att du måste behärska både Amaterasu och Tsukuyomi för att kunna utföra Susano'o. Detta betyder att Indra, Itachi, Madara, Kakashi och Sasuke måste kunna utföra båda Amaterasu och Tsukuyomi - även om vi inte har sett dem göra det någonsin - eftersom de alla kan använda Susano'o.

Antingen det eller så har den officiella databoken felaktiga uppgifter. Aman Singhs svar är också väldigt övertygande och ger några bra poäng.

1
  • 3 Det finns denna del i Naruto-wiki: In the third databook, Tsukuyomi and Amaterasu were stated to be requirements for unlocking Susanoo. However, Sasuke instead defined Susanoo as the third power granted to users of the Double Mangeky��, and Sasuke's explanation was once again verified by Kakashi's usage of the technique. naruto.wikia.com/wiki/Susanoo

REDIGERA: Det är väldigt enkelt att vara ganska ärlig. Sasuke har Itachis ögon. Itachis ögon kan använda Tsukuyomi. Därför kan Sasuke använda Tsukuyomi.

Det här stämmer överens med resten av mangan, till exempel hur människor kan ta Rinnegan och använda den för sig själva som Tobi x Pain. Danzou tog Shisuis ögon och använde sedan också Shisuis MS-kraft för sig själv.


Här är beviset på att Sasuke faktiskt använde Tsukuyomi.

Minns striden mot Danzou. Sasuke kastade Tsukuyomi på Danzou och Danzou fortsätter att kommentera det.

När det gäller din teori finns det ett enkelt kriterium du kan använda för att bekräfta. Tekniker som Amaterasu och Tsukuyomi orsakar överdriven ögonbelastning, vilket leder till blödning. När Sasuke använde Amaterasu på Madara, blödde hans ögon också. När Sasuke stak svärdet genom Madara fanns det inga tecken på blödning, och därför kan vi fastställa att han inte använde Tsukuyomi där.

6
  • Jag kan inte tro att människor fortfarande inte förstår det. Var har du sett Sasuke manipulera tiden i Danzous sinne (det är vad Tsukuyomi vet du)? Den genjutsu var en enkel illusion för att testa om Danzou kan sättas i genjutsu eller inte, som Tobi själv sa senare. Och var exakt har Danzou sagt att Sasuke använde Tsukuyomi? Han jämför den patetiska lilla genjutsu med Itachis Tsukuyomi. Det är allt. BTW, med sin brors ögon garanterar inte Tsukuyomi alls. Om så vore fallet skulle Sasuke ha tre MS-tekniker! (Amaterasu, Enton Kagutsuchi och Tsukuyomi).
  • Eftersom vi inte har tillräckligt många fall av Sharingans som transplanteras med kända krafter, kan vi inte säga exakt vad som händer i varje fall. T.ex. om både MS: n för en användare har samma kraft (som Shisui och Obito verkar det som den som får ögat, får makten också (som Itachi och Danzou (från Shisui), och Madara själv från Obito). krafter, det har bara varit fallet med Itachi, och vi har aldrig sett Sasuke använda Tsukuyomi på NÅGON (förutom att naturligtvis kanalisera sin genjustu genom sin MS för att förstärka dess kraft). Endast Amaterasu och hans egen Enton.
  • Sammantaget är den enda slutsatsen som vi kan dra från manga: "Den som förvärvar någon annan MS får bara en av deras ögons kraft". Det finns inga bevis för att förneka detta, och det förklarar alla MS-transplantationer.
  • @AmanSingh Det är lätt motbevisat. Kakashi hade använt båda Obitos ögon och hade båda krafterna. Ditt krav är bara ditt antagande.
  • Vilka "båda" krafter? Obitos MS hade bara en makt.

Jag kommer inte ihåg exakt, men när Itachi (Edo Tensei) och Sasuke kämpade mot Kabuto i grottan, var de samtidigt fångade i en genjutsu. De ångrade det genom att använda genjutsu på varandra. Jag är säker på att Itachi använde Tsukuyomi, men jag är inte säker på om Sasukes genjutsu var en normal eller en Tsukuyomi. Jag är dock säker på att Itachi använde Tsukuyomi minst en gång när han kämpade mot Danzo ...

Förresten är det ett faktum att du måste kunna använda Amaterasu och Tsukuyomi för att uppnå Susano'o, så svaret på din fråga är ja, Sasuke kan säkert använda Tsukuyomi.

Sasuke KAN definitivt inte använda Tsukuyomi!

Det är en manga / anime! Det betyder att det följer några regler. Om Sasuke kunde använda Tsukuyomi, skulle tekniken införas ordentligt, som när de introducerade Amaterasu och Kagutsuchi.

Men Sasuke sa inte "Tsukuyomi" ens en gång (!!!) i hela mangan! Varför skrek han alltid "Amaterasu" och "Kagutsuchi", men inte "Tsukuyomi" ens en gång ?! Det är ingen mening!

Dessutom har varje Uchiha en teknik i varje öga. Det sägs tydligt att en av hans ögon har Amaterasu, och den andra har Enton: Kagutsuchi. Det finns ingen plats för Tsukuyomi!

(För Susanoo behöver du båda ögons krafter, men det spelar ingen roll om det är Amaterasu och Enton Kagutsuchi eller Tsukuyomi)

1
  • Se naruto.wikia.com/wiki/Blaze_Release:_Kagutsuchi

Sasuke kan inte använda den, och om han hade använt den på Danzo och Killer Bee, skulle de inte ha kunnat komma undan den utan att Sasuke släppte dem från den.

Itachi säger att endast någon med Uchiha-genetik och Sharingan kan ångra Tsukuyomi. Detta är ett mangafakta, vilket betyder att Sasuke aldrig använde Tsukuyomi. Sasuke kan ha Itachis ögon, men det har aldrig sagts att ögonens förmåga överförs genom den eviga Mangekyo Sharingan. Att se som om Madara är den enda andra personen med EMS, och det faktum att han inte har några unika Mangekyo-förmågor, bevisar att förmågor verkligen inte överförs via EMS.

Tsukuyomi används bara av Itachi, sluta skapa teorier eftersom det verkar möjlig.

Sasuke kan inte använda Tsukuyomi, det är bara ett manga- och anime-faktum.

Användaren av MS måste väcka förmågan hos båda ögonen för att uppnå Susano'o, det är inte specifikt Amaterasu eller Tsukuyomi. Sasuke kan också använda genjutsu..men inte Tsukuyomi. Med sitt vänstra öga kan Sasuke kasta Amaterasu, med sin högra kan han forma och manipulera lågorna. Det är hans två förmågor, Tsukuyomi har ingen plats.

I mangan säger Sasuke att Susano'o bara kan väckas när någon väcker båda makterna i deras ögon, Tsukuyomi och Amaterasu tillhör endast Itachi. Som en avskedsgåva gav Itachi Sasuke Amaterasu.