Anonim

Dragon Ball Xenoverse 2 - Hur man låser upp hemligt spel som slutar \ "Okänd historia \"

Så jag går igenom och tittar på Dragonball Z med min fru och märkte något. När Goku kämpar mot Freiza som SSJ, skickas han in i lava under kai Kais önskan att få tillbaka alla som "Frieza och hans handlangare dödade".

Så min första fråga är:

Did Goku die in this moment? Verkar som att händelserna gick enligt följande:

  1. King Kai börjar önska
  2. Goku går in i lava och dör.
  3. Goku väcks till liv från King Kais önskan
  4. Goku är mycket mer kraftfull och full av energi (har äntligen kanten över Freiza vs före dessa händelser när det var ganska dödläge)

Det får mig att tänka det yes Goku died men då avslöjar detta ett tomthål då önskan gjordes med jorddrakbollarna som många gånger nämnts för att inte kunna återuppliva någon som redan har återupplivat från dem tidigare. Nåväl Goku återupplivades för Vegeta / Nappa-bågen redan. Plotthål?

Andra frågan:

Efter att Namek spränger upp sägs det av kung Kai om någon skulle önskas tillbaka skulle de dyka upp vart de dog och i princip göra det så att Goku inte kan önskas tillbaka eftersom Namek är borta men senare Vegeta säger att de kan önska någon tillbaka till Jordens incheckningsstation och önskade sedan tillbaka livet.

Så de gör de efter tre önskningar:

  1. Be om att Krillin önskas till jordens incheckningsstation
  2. Önska Krillin tillbaka till livet. Verkar fungera baserat på regler.
  3. Önska Yamcha tillbaka till livet. Behöver han inte önskas till incheckningsstationen också?

Är det för att Yamcha var på en "säker plats"? Why did't they need two wishes like they did with Krillin?

FYI, även om jag vet att det finns många dokumenterade plothål, och jag mycket väl kan ha fel med min logik ovan, tycker jag om att lära mig saker som jag kanske har missat och ha diskussionen åtminstone

2
  • Detta är två olika frågor
  • @SamIam Frågorna är i fetstil. Hur kan jag vara tydligare? På andra SE-webbplatser är det tillåtet att ställa två frågor. Stämmer det inte här?

För att svara på din första fråga, Goku dör aldrig i Frieza Saga

Det här problemet beror främst på några förändringar i anime från den ursprungliga mangan. I mangan rusar Freeza plötsligt Goku och slår honom i havet (det finns ingen lava) och under intervallet med allt detta händer kallas Shenron för att bevilja önskningarna och Goku återuppstår under tiden och fortsätter att slåss mot Frieza. I anime gjorde de några förändringar och jag tror att det bara är av ren tillfällighet som Goku kom ut ur lavan när önskan kom. Dessutom är detta tekniskt fyllmedel och Goku dör aldrig i Frieza Saga och även om han gjorde det, kan han inte återupplivas eftersom han redan återupplivades när han dödades under sin kamp med Raditz i början av Saiyan-sagan.

När det gäller din andra fråga dog Krillin på Namek medan Yamcha dog på jorden.

Så det här är inte nödvändigtvis plothål.

2
  • Eftersom Yamchas dödsställe var jorden, skulle han vid uppståndelsen framträda där han dog på jorden (en aning på plats från sin faktiska dödsplats men tillräckligt nära) medan Krillin behövde flytta först. Är vettigt. Tack!
  • 1 @EricF Tja någon återuppstår inte nödvändigtvis till den exakta platsen de dog (Betydelse, inte den exakta latitud / longitud för en viss plats). Det är enbart beroende av en massa faktorer i skon. Men ja! En person verkar återuppstå på planeten han dog på, varför Vegeta återvänder till livet på Namek och eftersom Krillin dog på Namek och planeten exploderade, var de tvungna att göra önskan i enlighet därmed.