Anonim

DEN MEST VISADE SIMS-VIDEOEN! 😏🙌🏼 | Sonny Daniel

Så, doujinshi är ganska vanliga i Japan. Det verkar emellertid som om doujinshi, särskilt sådana som är härledda verk i en befintlig serie, vanligtvis bara förekommer i begränsad icke-kommersiell cirkulation, till exempel vid doujinshi-konventioner, i doujin-butiker eller på konstwebbplatser som Pixiv.

Men ibland finns det officiella doujinshi-antologier som verkar vara officiellt godkända av utgivaren och publiceras kommersiellt tillsammans med källmaterialet?

Dessa antologivolymer är vanligtvis samlingar av icke-kanoniska oneshots från olika mangapartister från tredje part. Dessa berättelser är i princip samma typ av berättelser som du skulle hitta på en doujinshi-konvention; den enda skillnaden är att dessa berättelser publiceras officiellt, så jag antar att de inte är det tekniskt doujinshi, även om de känns väldigt lika i andan ...

Några exempel som jag känner till:

  • Lucky Star: Comic la Carte
  • Haruhi Comic Anthology
  • K-On! Antology Comic
  • Puella Magi Madoka Magica: Anthology Comic
  • Kagerou Daze Official Anthology Comic (inklusive Upper, Downer, Summer, Winter, Spring, Bitter, Sweet, Spicy, Fantasy, etc.)
  • Pop Team Epic Hoshiiro Girldrop komisk antologi
  • Slow Start Anthology Comic
  • Citrus Comic Anthology
  • Det ser ut som att Bloom Into You också får en antologi ...

Så min fråga är, vad är exakt processen för skapandet av en officiell komisk antologi?

Till exempel, hur bestämmer utgivaren om han ska skapa en eller inte? Varför har vissa serier officiella antologier medan andra inte har det? Är den ursprungliga skaparen inblandad? Hur bestämmer de vem som ska ingå i antologin och vem inte? Anropar de bara olika mangakonstnärer direkt och frågar om de vill bidra med ett kapitel till antologin, eller lägger de upp ett meddelande någonstans?

Bara något jag har undrat över.

Det är svårt att svara på den här frågan, så vitt vi känner till finns det kanske inte ett vanligt sätt att skapa dessa antologier, och det kan variera helt från arbete till arbete. Olika utgivare kan också välja att inte avslöja sina förfaranden när de skapar och publicerar verk.

Genom att titta på några antologier kan vi få en glimt av hur de skapas baserat på författarnas anteckningar. I volym 1 i den officiella antologin för Yagate Kimi ni Naru skriver flera av författarna att de är tacksamma för att de blev inbjudna att bidra till antologin.

Huruvida de tackar förlaget eller författaren till serien är oklart, men författaren för serien skriver i sina egna anteckningar att hon läste de olika författarna manuskript som hade fått henne.

Detta berättar för oss att antingen författaren själv hittade de olika artisterna och låtit dem skicka in sitt manuskript till henne, eller så publicerade företaget inbjudningarna till de olika författarna och fick dem att skicka tillbaka sitt manuskript där seriens författare då var i uppgift att läsa de olika manuskripten.

Återigen vill jag betona att mitt svar helt enkelt bygger på en antologi. Detta betyder inte att andra antologier skapas på ett liknande sätt, men mer än troligt kommer det att finnas liknande egenskaper.