Anonim

Anna Blue - Silent Scream (Official Music Video)

I så många animer har jag lagt märke till att medel- och gymnasiebarn lever för sig själva utan att några vuxna har övervakning. Även om detta kan fungera som en användbar plot-enhet, märkte jag att det händer alldeles för ofta. Arima Kousei från Din lögn i april bor ensam eftersom hans far alltid är på affärsresor, Sakuta Azusagawa (Rascal drömmer inte om Bunny Girl Senpai) och Kyon (Haruhi Suzumiya serier) bor med sina yngre systrar. Andra karaktärer av Haruhi Suzumiya som Yuki Nagato och Ryoko Asakura, båda funktionellt mänskliga för det samhället, lever också själva. Är det vanligt i det japanska samhället?

[Efter att ha bott i flera städer i flera länder har jag aldrig sett skolbarn bo ensamma i sådana hus. Det bästa jag har sett inom budgeten för äldre studenter är enkelrumslägenheter eller delade hus.]

Helst letar jag efter svar från människor som har första hand erfarenhet av skollivet i Japan. Svar baserade på studier och rapporter skulle också vara OK om du kan översätta relevant information till engelska.

0

Jag skulle inte kalla det vanligt, baserat på de data jag hittat, men situationen som vanligtvis visas i anime, manga och lätta romaner är inte okända i verkliga livet.

Enligt denna studie bor de i åldrarna 15-19 som bor ensamma utgör endast cirka 5% av befolkningen. Det är ingenting värt att diagrammet toppar i åldersintervallen 20-24 och 80-84. Så även om det verkligen finns studenter som lever ensamma i verkliga livet är det inte så vanligt som anime, manga eller lätta romaner gör det.

Det finns också en del diskussion om detta på olika webbplatser, några som har haft japanska vänner som bor ensamma. Här är några länkar om du vill läsa om deras erfarenheter. Länk 1, Länk 2, Länk 3