Anonim

* NLS * Var gick jag rätt? ~ God Jul Deli ~

Suzaku var alltid Lelouchs fiende; de hade samma mål, men olika sätt.

Men när de träffade och dödade Lelouchs far bytte han sida och blev Lelouch's Knight. Varför hände det här? Vid den tidpunkten hade Lelouch Geass i båda ögonen. Kan han nu manipulera människor oftare? Eller instämde han bara med Lelouchs plan att fuska hela världen?

3
  • Suzaku som gick med i Lelouch mot slutet av showen kunde inte ha haft något att göra med Lelouchs Geass. Oavsett hur stark hans Geass blev, finns det inga bevis för att han hade förmågan att använda den på en enda person mer än en gång.
  • @senshin Han använde Geass två gånger på samma person, med Shirley (En gång för att radera hennes minne, och igen i ett försök att rädda hennes liv). Men han kunde bara göra det för att Orange-kun använde sin Geass-avbrytare på henne mellan de två användningarna.
  • Suzaku blev Lelouch riddare på grund av Zero Requiem.

TL; DR: Han bytte aldrig sida.

Suzakus trohet förblev Britannia Empire hela serien. Efter händelserna i C-världen som kulminerade med kejsarens död blev Lelouch den nya kejsaren, och det var bara logiskt att Suzaku skulle tjäna Britannias kejsare, Lelouch.

Både Lelouch och Suzaku hade samma mål: att återställa Britannia och avsluta korruptionen. Suzaku ville göra det genom att arbeta INOM systemet skulle Lelouch göra det på det snabbaste sättet. Det var därför de var i strid med kejsarens död. När Lelouch blev en del av systemet slutade rivaliseringen.


Dessutom hade Lelouch redan använt Geass på Suzaku under första säsongen genom att beställa honom

Att leva!

som utlöstes när som helst Suzaku riskerade att dö, och förbättrade för det mesta sin strid.

Lelouch kan använda Geass mer än en gång på en individ, bara om Orange-kun använde sin Geass Canceler mellan användningarna. Händde bara en gång i hela serien, med Shirley: han använde den en gång för att radera hennes minne, sedan torkade Orange-kun den effekten, och senare medan hon dödade på Lelouch-händer, befallde han henne att leva, men hon kunde inte bära det och dog ändå.

Att acceptera Zero Requiem-planen passade Suzaku på flera nivåer. Han skulle

  • Servera hans kejsares (Lelouchs) order,
  • Hämnas eufemi (genom att döda Lelouch),
  • Rensa hans skiffer med Karen (genom att vara död, eller ens om han avmaskades som noll efteråt, skulle hon fortfarande vara ok, antar jag),
  • Och håll dig i en position som kan försvara Nunnally för alltid.
5
  • Jag ville nämna Nunnally men det skulle inte ha varit ett fullständigt svar plus vara för lång för kommentarer (så +1 för det). tillbaka under den första säsongen när Suzaku görs Euphie's Knight Lelouch nämner att han ville att Suzaku skulle vara Nunnally's Knight. Suzakus roll som noll i slutet för att uppfylla denna önskan Lelouch hade.
  • 1 @ Memor-X Mitt intryck är att Lelouch drar flera Xanatos Roulette hela serien.
  • Jag vill också säga att jag är på "Lelouch levde och han är vagnförare" -sidan, men Guds ord har honom död.
  • Jag har ingen aning om vad en Xanatos-roulette är så jag får inte referensen
  • 1 @ Memor-X tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/XanatosRoulette

Mot slutet av serien förklaras hur Lelouch kom med Zero Requiem; det var, idén att skapa en kontaktpunkt för hela världens hat och sedan få den punkten att förstöras och därmed "bryta hatets kedjor" dessutom skulle han själv göra denna kontaktpunkt. Således, genom att ge hela världen ett enda mål, skulle de vara enade i sin kamp mot den tyranniska ledaren han blev.

Genom sin död kunde han underlätta en fred över hela världen. Det är denna idé som fick Suzaku att gå med i Lelouch, detta sammanfaller också med det faktum att Lelouch också skulle försona sina synder genom hans död, varav en synd var Euphemia li Britannias död. Detta faktum bidrar också till att Suzaku ansluter sig till Lelouch eftersom han både skulle få rättvisa för eufemi och att kunna åstadkomma varaktig fred.

Jag tror att ni saknar poängen. I slutet av avsnitt 21 tror jag att Suzaku hade förlåtit Lelouch för vad han hade gjort. Det finns många anledningar till varför han gjorde detta.

För det första avslöjar Shirley i avsnittet "Assassin from the Past" att hon har förlåtit Lelouch för något som han hade gjort mot henne och uppmanar Suzaku att göra detsamma. Vid slutet av avsnittet inser Suzaku också att både Euphemia och Shirley visste vem Zero egentligen var, och ändå höll de båda hemligheten till slutet, trots att avslöja hans identitet skulle ha förhindrat båda deras död. Detta får Suzaku att inse att Zero kanske inte är så illa som han trodde.

Vidare kommenterar Suzaku i 'One Million Miracles', medan både Euphemia och Nunnally ville förlåta Zero för hans synder. Även om det inte räcker för tillfället skapar det tvivel inom Suzaku som hjälper till att leda till hans förändrade sidor.

Dessutom konfronterar Suzaku i 'A Taste of Humiliation' Lelouch om sina tidigare synder. Lelouch, som inte bryr sig om sig själv och vill att straff ska sona för sina synder, ljuger om allt han frågade om. Suzaku, efter att ha upplevt detta redan, inser att han ljuger och förstår kanske äntligen att Lelouch inte ville döda Euphemia eller någon annan. Detta gör det möjligt för honom att öppna upp för utsikten att förlåta Lelouch, även om han inte gör det just nu. I synnerhet detta ögonblick var avgörande för Suzakus anslutning till Lelouch.

Slutligen, efter de viktigaste händelserna i 'The Ragnar k Connection', konfronterar Suzaku återigen Lelouch över Euphemia's död, men Lelouch utmanar honom och säger att ingenting är oförlåtligt. (Eftersom Lelouch aldrig anklagade Suzaku för att ha dödat sin far och att han blev förlåten av de närmaste honom, fann Suzaku det i sitt hjärta att förlåta Lelouch också.) Detta, i kombination med det faktum att Suzaku hade insett att Lelouch nu kämpade för Hela mänskligheten är den sista vändpunkten i vänskapen / fiendskapen mellan Lelouch och Suzaku.

PS. För dem som är tveksamma till att Suzaku hade förlåtit Lelouch i slutet av serien behöver man bara påminna om att Suzaku grät när han dödade Lelouch.

Så vitt vi vet är det sant att deras ideal i grunden var desamma:

Britannian Empire är korrupt och inte värt att betjäna

För att ändra korruptionen i det brittanniska riket hade var och en sitt eget sätt att göra det.

När det gäller Suzaku instämde han inte i Lelouchs sätt eftersom han vill förändra och förbättra imperiet inifrån, för att visa att hans fars död inte var förgäves.
Detta beror på att, som Suzaku hävdar, är meningslöst att uppnå resultat med fel eller olagliga metoder.

Anledningen till att Suzaku valde att gå med i Lelouch är att efter händelsen med Euphemia-död var Suzakus enda motiv att fortsätta i grunden att skydda Nunnally så länge Lelouch kommer att betala för vad han gjorde mot honom.