Anonim

Inside My Vintage Wardrobe: A tour | Carolina Pinglo

Jag är inte säker på etiketten på den här webbplatsen så jag ska bara påpeka i början här att det här inlägget kommer att ha spoilers. Jag redigerar den här delen om jag får veta att spoilervarningar är onödiga.

I avsnitt 107 fångas Palm av Pitou's En på ett uppdrag att infiltrera slottet och få en glimt av kungen och hans vakter. Hennes kraft gör den taktiska fördelen med att utföra detta uppdrag uppenbar, men det är inte mycket meningsfullt ur ett planeringsperspektiv.

Hunter-föreningen var medveten om Pitous förmåga att upptäcka inkräktare på enorma avstånd. De visste också att denna förmåga användes runt slottet; bevis för att Knovs kommentar om En-barriären sänktes oväntat, vilket gjorde att han kunde placera portaler i slottet.

Med detta i åtanke verkar det som om det inte finns någon chans att Palm lyckas i sitt uppdrag; i bästa fall görs hon värdelös genom att vara instängd i den underjordiska föreningen, och i värsta fall fångas hon. Det faktum att de valde att skicka henne på detta uppdrag är förvirrande för mig eftersom karaktärerna i showen vanligtvis deltar i en extremt detaljerad riskanalys för viktiga beslut.

Det enda jag kan tänka mig som skulle vara meningsfullt ur ett planeringsperspektiv är att de cyniskt räknade med lagets sympati för Palm för att få dem att sparkas upp för strid när de upptäcker att hon har fångats. Med andra ord en slags konstgjord moralförstärkare.

Kan någon tillhandahålla en rimlig motivering i världen för detta uppdrag?

4
  • Obs! Om du vill markera något som en spoiler, skriv ">!" före lämpligt stycke. Detta har problem om det finns mer än ett stycke i rad.
  • @kaine Det kan hanteras genom att lägga till>! före varje nytt stycke
  • @AshishGupta Om jag gör det eller om någon annan gör det, bekräftas ">" och "!" läses som text. Jag tror inte att det bara är min webbläsare eftersom jag har sett det på jobbet (IE) och hemma (Chrome). Jag fixar det genom att placera eventuell oskadlig text mellan de separata styckena. Detta är dock lite av ämnet.
  • När jag har tid och kan komma till en dator slänger jag ut och svarar

Palm skickades in i föreningen med några andra kvinnor för att tjäna som sekreterare för direktör Bizeff. Detta som vi alla vet är en fars idé är att Palm kommer att försöka infiltrera föreningen ytterligare för att få kunskap om Kungliga vakten och kungen. Om du kommer ihåg att hon är en Enhancement Nen-användare och innehåller Clairvoyance som före ant-transformation kunde hon:

Palm är en klarsynt. Hennes förmåga kräver att hon matar sitt eget blod till ett torkat mermanskropp som bär en kristallkula. Efter att ha uppfyllt detta villkor kan Palm spåra var hon har sett med egna ögon.

Hon försökte bara få en glimt av kungen så att hon kunde spåra honom. I en hemlig operation kan all information som kan erhållas drastiskt ändra resultatet. Hittills har ingen haft någon information om de två kungliga vakterna och kungen förutom vad Colt eventuellt berättade för dem. Det kan verka ologiskt för de flesta, men om det till och med finns en chans att vinna överhanden mot en mäktig motståndare kommer de flesta att ta den. Vi måste också komma ihåg att hon är en jägare och varje jägare vet att att gå in i ett jobb inte nödvändigtvis betyder att de kommer ut levande.

Tänk om hon kunde vidarebefordra information till de andra om kungens plats. Skulle Komugi ha skadats av Dragon Dive? Kanske skulle operationen ha förändrats och de skulle ha kringgått kungliga vakt och bakhåll kungen direkt.

TL: DR - Var i grunden bara en grepp om information.

De skruvade upp kontinuiteten där lite. Palm körde hissen upp med hjälp av Bizeffs kod men senare säger de att om någon anger en kod som inte matchar höjden och vikten för vem den tillhör, låser den sig.