Anonim

Clueless White Guy beställer i perfekta kineser, chockar beskyddare och personal

Jag har problem med att följa striden i Akai-truppen mot Gauna 487 i slutet av Knights of Sidonia avsnitt 3 (som jag tydligt överanalyserar). Jag har spelat upp scenen som fem gånger och kan inte ta reda på hur eller när Aoki dödas, och jag kan inte följa Momose och Midorikawas bortgång.

Något om animationen och den visuella likheten mellan karaktärer (liksom liknande röster för männen) gör det svårt för mig. Det enda sättet jag verkligen kunde se vem var vem var enhetsnummer på deras hjälmar (001: Akai, 002: Momose, 003: Aoki, 004: Midorikawa).

Så från vad jag kan säga (Netflix tidsstämplar), jag har djärvt de delar som jag inte skulle ha något emot något förtydligande om:

  • 19:44 Akai och Momose går in tillsammans, Momose blir greppad.
  • 19:59 Akai skär av tentaklet och räddar henne. I en tunghändig sekvens ropar alla omedelbart "Akai!" en Akai ber om ursäkt, även om jag inte är säker på hur alla visste att han skulle dö, för från skottet såg han ut säker och ingenting hade tagit honom ännu. 9 sekunder undrar vad han just ber om ursäkt för följer, tills ...
  • 20:08 Akai fångas och dödas snart; vi ser honom dras in i följande scen.
  • 20:46 Vi ser en bekräftelse på kontrollrumsskärmen att Akai är ute och Momose är skadad (förmodligen från när hon först fick tag i det, men det såg inte ut som om hon tog någon skada?).
  • 20:54 Aoki uppmanas att ta kommandot och lämna Momose, som han svarar "men Momose är ...", men Jag kan inte ta reda på vad han menar med det eller varför han blev tillsagd att lämna henne vid den punkten eller var hon ens var, för vi har inte sett Momose göra någonting ännu, egentligen.
  • 21:19 Aoki säger "Jag går in" (jag var tvungen att pausa för att läsa 003 på armen för att bekräfta) och stänger sig in på Gauna och instruerar Midorikawa att stödja eld
  • 21:32 Momose flyger förbi (ungefär två bilder, behövde pausa för att fånga det och såg inte ens det förrän som tredje gången jag såg det) och Midorikawa skriker "stooooop!". Momose går in i full blind rage mode.
  • 21:57 Momose kommer för nära, träffar, vi hör knäckande metall. Hon slås snabbt tillbaka. Förmodligen är det detta som i slutändan dödar henne (hon kan eller kanske inte slumpmässigt explodera senare).
  • 22:07 Vi ser antingen Aoki eller Midorikawa följa efter henne och drar omedelbart att det är Midorikawa eftersom vi ser 003 / Aoki ber honom att hålla sig till uppdraget.
  • 22:09 Omedelbart ser vi Aokis syn på några tentakler som kommer mot honom. Sedan växlar kameran och vi ser inget annat. Någon skriker under det yttre skottet av Midorikawa, men kan inte säga om det är Aoki eller Midorikawa.
  • 22:12 Midorikawa tar tag i Momose när han flyger förbi och snart förlorar sitt grepp och dör tydligt när han spetsas av ett tentakel.
  • 22:25 Någon exploderar men jag kan inte säga vem eller varför. Den här delen har ingen mening för mig för:
    • Ok, så från 22:12 är Momose längre bort från Gauna än Midorikawa.
    • Midorikawa tar tag i henne. Nu är de tillsammans.
    • Hans grepp glider och det ser ut som att han kastar henne längre, för när han pälsas är han tydligt närmare Gauna än hon.
    • Exteriör skott ser vi personen närmast Gauna explodera, utan uppmaning (jag såg inga tentakler?), Det var där Midorikawa var som en sekund tidigare.
    • Men då ser vi att det inte var Midorikawa, för vi har ett inre skott av honom som flyter genom rymden, blodtäckt och död. Så på något sätt bytte han och Momose plats då exploderade hon mystiskt? Eller kanske var det Aoki som exploderade? Men han borde vara ganska långt borta (och jag antar att han är död) nu. Hur som helst antas Momose definitivt död.
    • Tillägg till detta märkte jag senare att explosionen inte verkade vara vem som helst i truppen (se redigera nedanför raden nedan).

Jag tror det slutliga tillståndet är: Akai fångas / ätas / absorberas / vad som helst av Gauna. Midorikawa är död och flyter genom rymden. En av Momose / Aoki flyter antagligen också genom rymden och den andra exploderade (inte säker vem; uppdatering: se nedan, på något sätt varken av dem exploderade).

Hela scenen är lite ögonbrynande eftersom de misstag de gjorde och taktiken de använde inte tycktes överens med uppbyggnaden av deras skicklighet och självförtroende till denna punkt (även om ingen av dem å andra sidan hade kämpat med en Gauna innan och kanske markera deras nedbrytning och kontrasten med deras hyped up-skicklighet här var poängen). De gick ner ganska lätt.

Så frågor:

  1. Fick jag allt rätt?
  2. Hur visste alla (inklusive Akai själv) att Akai skulle dö 10 sekunder senare?
  3. Vad hände när Aoki blev tillsagd att lämna Momose?
  4. När dog Aoki egentligen?
  5. Vem / vad exploderade?

Jag erkänner att jag tänker över detta (och vid den här tiden har jag tillbringat cirka 40 minuter på en 3-minuters scen där det enda som är väldigt viktigt med det är att det är kaotiskt och alla dör), men detta är kulmen på min frustration hittills med att ha en verkligen svårt att hålla reda på vem som är vem (hjälper inte att det är som, kloner överallt; åtminstone antar jag att de är kloner - antingen det eller animatörerna kämpar verkligen för att skilja karaktärerna).


Uppdatering: OK, så två nya datapunkter som gör detta jämnt Mer förvirrande.

Först och främst märkte jag att vi kortfattad, i ungefär en halv sekund runt 22:31, se Momose flyter genom rymden (inre skott, detta händer rätt innan vi ser Midorikawas inre skott):

Vi vet att detta är Momose, för om du tittar på armbandet slutar det med "02" och om du tittar på statusdisplayen saknas 002 (jag märkte att allas statusdisplay visar alla utom sig själva). (Detta väcker också frågan om hur Momose dog; vid denna tidpunkt verkar bara dekompression troligt förutom att deras huddräkter är lufttäta)

Så nu verkar det klart att Aoki var den som exploderade (även om hur han kom så nära Momose / Midorikawa har jag ingen aning om), fram tills...

Vi ser den här kartan i kontrollrummet i början av nästa avsnitt:

Så vi ser 001 (Akai) nära Gauna, som vi redan kände, och 003 (Aoki) också. Momose och Midorikawa finns inte på kartan, inte ens på de mer zoomade utsikterna i samma scen. Men vi vet att Momose och Midorikawa båda flyter genom rymden, vi såg dem direkt efter förra striden.

Så det utesluter också att Aoki exploderar, vilket väcker frågan, Vad var den explosionen 22:25 i avsnitt 3? Ahhh!

1
  • +1; denna typ av "över" -analys är exakt den typ av fråga jag skulle vilja se mer av på den här webbplatsen. Om jag bara hade sett den här showen så kunde jag försöka svara.

Avsnitt 4 svarar på din fråga. Momose fångades av Gauna. Akai kom för att rädda henne och kapade tentaklet. Detta utsätter honom dock för Gaunas attack, som genomborrade hans Gardes och dödade honom. Akai vet detta och det faktum att han inte kommer att kunna undvika attacken, varför han sa ledsen till Momose. Gauna håller sedan Akais Gardes med sina tentakler.

Gardes nr 3, Aoki, ta sedan kommandot och håll Kabizashi. Planen var att han skulle tränga igenom Gauna medan nr 4, Midorikawa, riva upp de skyddande lagren. Vad som hände när de fick veta att lämna Momose var förmodligen Aoki som tog den flytande Kabizashi som Akai hade lämnat. Momose kom dock bakom de två och laddade huvudet mot Gauna och skrek mot Gauna för att släppa Akai. Gauna stötte lätt på Momose och slog hennes gardes med sitt tentakel och fick henne att gå i hjärtstillestånd på grund av chocken.

Midorikawa jagade efter Momose som kastades bort. På grund av detta riktade Aoki sin uppmärksamhet bort från Gauna. Gauna använde detta för att attackera dem. Aoki dödades av Gauna. Tentaklerna gick sedan efter att Midorikawa genomborrade hans Gardes bakifrån och dödade honom. Så Aoki dödades före Midorikawa.

När Akais trädgårdar genomborrades exploderade den inte. Som visas när Momose laddade in, håller Gauna Gardes nr 1 med sina tentakler.Eftersom Midorikawa dog av samma orsak kan man anta att hans trädgårdar inte exploderade.

Hur vet de att Akai är död? Gardes är utrustad med hjärtslagsmätare. Denna status är tillgänglig för både Sidonia och piloter. Med tanke på att Akais Gardes var genomborrad och att han inte längre har hjärtslag krävs det ingen geni att veta att Akai är död.

Som för explosionen, skulle jag säga att det inte var ljudet av någon som exploderade, det är bara en ljudeffekt före ED-låten.

1
  • Så jag hade läst det här svaret, och det är fantastiskt, då hade jag tänkt att gå tillbaka och analysera sekvensen i samband med detta svar men blev distraherad av andra saker och kunde inte återvända till detta. Sedan glömde jag bort det här tills det nyligen stötte på hemsidan. Jag känner att det vore klokt att titta igen för att verifiera innan jag accepterar detta. Ledsen för det, och jag vill att du ska veta att detta svar inte var och inte uppskattades!