Anonim

Ed Lapiz - VAR DU OCH VAR DIN BÄSTA

Det finns ett stort antal anime-program som skildrar kristendomen. Neon Genesis Evangelion visar mycket kristen symbolik, som kors. Föreställningar som Trinity Cross och Chronos Crusade har nunnor / människor från kyrkan. Är andelen föreställningar som innehåller starkt kristna element representativ för andelen kristna i Japan?

Jag förväntar mig inte exakta procentsatser, utan mer av en allmän ballpark-idé.

4
  • 5 Ett förtydligande: Hideaki Anno, direktören för Evangelion, är en agnostiker och japansk spiritualist, och han är "inte bekant med många saker i kristendomen." Jag tror inte att han någonsin har avslöjat varför han valde så många kristna begrepp förutom hans tankar att de "lät coola".
  • Relaterat till vad @Eric sa - 0-media-cdn.foolz.us/ffuuka/board/a/image/1338/14/…
  • Inte säker på det, (att de skildrar kristendomen i anime). Tja helt enkelt för att jag märkte några animer som har präster som skurkar (t.ex. Fate Stay Night). Och jag tror att kristningsprocenten där är relativt låg.
  • Jag hoppades att du skulle få ett exempel som Kenshin; som hade en stor kristen skurk som vill hämnas Tokugawa-grymheter mot kristna i Meiji-eran, vilket resulterar i en avstängning som kan leda till massakern på oskyldiga, en 250-årig historia som involverar Portugal.

Nej inte alls. Som looper nämnde är mängden kristendom i Japan cirka 1% vilket är en riktigt liten andel.

Evangelions biträdande regissör nämnde att de ursprungligen bara använde kristen symbolik för att ge projektet en unik fördel mot andra gigantiska robotutställningar och att det inte hade någon speciell betydelse:

"Det finns många gigantiska robotutställningar i Japan, och vi ville att vår berättelse skulle ha ett religiöst tema för att skilja oss. Eftersom kristendomen är en ovanlig religion i Japan trodde vi att det skulle vara mystiskt. Ingen av personalen som arbetade med Eva är kristna. Det finns ingen verklig kristen mening i showen, vi tyckte bara att de visuella symbolerna för kristendomen ser coola ut. Om vi ​​hade vetat att showen skulle distribueras i USA och Europa hade vi kanske tänkt om det valet. " källa

Detta är fallet i många andra anime-serier som har religiösa symboler: de placeras där för att ge showen ett tydligt utseende och för att lägga till ett tunt lager mystik.

Lägg märke till att "vi tyckte bara att kristendomens visuella symboler ser coola ut" i ovanstående citat. Jag tror (jag kan dock ha fel, det här är min personliga åsikt) att de flesta religiösa symboler i anime finns där av den anledningen.

Nej det är det inte. Kristna utgör bara cirka 1% av Japan. Den främsta anledningen till detta är att det är främmande för de flesta japaner, vilket ger det en annan känsla.

Tänk på de flesta amerikanska filmer. Närhelst de vill ha någon övernaturlig kraft kommer det nästan alltid att bero på någon buddhist eller annan östasiatisk filosofi / religion. För oss amerikaner verkar det främmande, exotiskt och till och med coolt. Men den allra största delen av tiden är det inte något som det faktiskt är.

Nej. Det finns bara cirka 1% kristna i Japan, så det är väldigt mindre. Jul är inte ens en officiell helgdag.

Japanska människor har en förkärlek för att beundra främmande kulturer och artefakter och "förhärliga" dem under processen. Hur kristendomen framställs i anime ligger på samma nivå som att skildra fransk eller engelsk kultur. Det läggs främst till för att åstadkomma ett visst utseende och känsla, men också för att historien / handlingen har en viss relation till den nämnda religionen. Om det inte var kristendom, skulle animatörerna / berättarna ha lagt till en annan utländsk artefakt för att få det visade utseendet och känslan - aka cool faktor.


Källa: https://www.quora.com/Why-do-the-Japanese-have-such-an-admiration-of-Western-culture-especially-American

Svaret på länken ovan förklarar mycket av Japans beundran för främmande kulturer och artefakter. Den aspekten överförs också till anime.