Anonim

SacAnime Winter 2016 HAUL

I Sailor Moon, det finns två katter, Luna och Artemis, som jag tror fungerar som rådgivare för Sailor Moon's mor, drottningen.

Det har gått ett tag sedan jag sett anime, men fanns det några andra kännande katter i Sailor Moon? Eller var dessa två de enda?

Det finns också Diana, som föddes på jorden. Hon dyker först upp i avsnitt 126 eller 133 (engelska respektive japanska dubbar) av anime och avslöjas för att vara dotter till Artemis och Luna. I mangan dyker hon först upp i Act 18. Hon kommer från framtiden och så när Luma först ser henne (i anime) är hon förvirrad eftersom Diana hänvisar till Artemis som pappa. Hon är rådgivare till Chibiusa, eftersom Artemis och Luna är Usagis rådgivare.

5
  • Diana är den enda?
  • 1 Så vitt jag kan säga. Jag har inte sett hela showen men från vad jag såg och läste, ja. Jag kan dock ha fel.
  • Jag accepterar detta för nu då och ser om någon annan ger ytterligare insikt i framtiden. ~
  • Det låter bra.
  • @ Diana är inte den enda förutom Luna och Artemis i den ursprungliga mangan.

Ja, Diana är Artemis och Lunas dotter, men hon är det inte den enda andra kännande katten. Förutom denna trio:

i den ursprungliga mangan är Luna och Artemis infödda av kattens tema planet Mau, som ligger i samma galax men ligger utanför solsystemet (hur detta stämmer överens med katterna som betjänar Queen Serenity i Moon Kingdom förklaras inte; tydligen immigrerade Luna och Artemis till månen någon gång). Mau är samma planet som sjöman Tin Nyanko kommer från. Sjömannen Tin Nyanko var inte en riktig segelsoldat enligt mangakanon; snarare dödade hon planetens sanna sjövaktare, Sailor Mau, för att få syntetiska soldatförmågor. Alla sjömansoldater och andra speciella varelser som också har äkta stjärnfrön (som Tuxedo Kamen, Luna, Artemis och Diana), som dog genom att deras sanna stjärnfrön avlägsnades, efter att Chaos besegrades, fick tillbaka sina stjärnfrön och kom tillbaka till livet. Att leva på Mau i slutet av mangaserien finns det 1) en uppstånden Sailor Mau (underförstått att vara humanoid, helt enkelt på grundval av att alla sjömansoldater vi har träffat har varit humanoid, men eftersom hon inte visades specifikt eller beskrivs bortom hennes namn är det inte omöjlig att sjöman Mau själv skulle kunna vara en katt... särskilt med tanke på att Luna, Artemis och Diana har en humanoidform som de kan förvandlas till), 2) andra humanoider (som Tin Nyanko) och 3) innebörden av andra kännande katter som de vanliga invånarna på planeten Mau.

(Diana är den enda känsliga katten som inte är infödd i Mau, eftersom hon föddes på jorden i Crystal Tokyo från 30-talet.)

(Observera att Sera Myu musikaler följer mangan med Tin Nyanko som Sailor Maus mördare, men anime-kanonen skiljer sig åt, där Sailor Tin Nyanko är en sann sjöman som ursprungligen var bra men blev hjärntvättad av Sailor Galaxias armband, och det nämns inte Mau eller Luna och Artemis ytterligare historia.)