Anonim

Min nya favoritenhet! 100% F2P LR 1st Form Cell Showcase | Dragon Ball Z Dokkan Battle

I serien antyds det att något på kaféet Tid av Eve får robotarna att utveckla eller förverkliga mänsklig känsla, även utanför caféet.

Medan det antyds att de alltid hade känsla, men blev undertryckta, vilket framgår av THX-berättelsen. Vad fick deras känsla att manifestera och övervinna sådan förtryck?

Var det något som de alltid har haft och något på kaféet "utlöste" det (som att ta bort en begränsare), eller lades något till deras programmering?

0

Jag tror att de är känsliga redan från början. Du kan inte låta icke-kännande android göra dagligt arbete, eftersom det skulle vara mycket ineffektivt på det. Saken är att deras frihet är kraftigt begränsad av regler som införts av människor och hur människor beter sig mot dem.

Kaféet tar helt enkelt bort dessa begränsningar och låter dem uppträda naturligt.

1
  • +1 till Euphorics spekulation: gränser verkar vara mer sociala än operativa.

Om du tittade på Time of Eve-filmen finns det lite i början med Dr. Ashimori om Shiotsukis "avskedsgåva". Vad är det och varför är det just denna Android i centrum för allt detta?

Först lite bakgrund, om du inte vet det redan,

Nagis far är förmodligen Shiotsuki.

Shiotsuki är skaparen av Code: Life AI som körs i alla androider som har dykt upp i showen.

I början ser vi en Android sprider någon form av signal.

Identiteten för "centoriden" identifieras av Setoro. Vi ser följande på Dr. Ashimoris skärm.

Notera namnet till höger. Det är Sammy. Detta är uttryckligen samma sakisaka-familjens hushållsandroid som heter Sammy som vi ser genom hela serien.Notera användar-ID och data. Det verkar som om Sammy är en bärare och avsändare för signalen. Det verkar påverka annan Android AI som den kommer i kontakt med.

Dess AI noteras att vara "code: eve", jämfört med andra androider som har "code: life". Tyvärr förklarades dess betydelse aldrig i berättelsen.

Sammy, kaféet, Time of Eve och Shiotsuki: hur knyter allt detta samman? Koden som skickas "1138" kan kasta lite ljus.

På scenen där den olagligt dumpade gammalmodellen vagrantroboten Katoran kommer in i kaféet, skannar han brädet med kaféets regler. Vi ser detta:

Vad denna signal är är oklart. men det verkar ha en hög prioritet (om inte den högsta) med robotarnas AI. Katorans HUD visar "1138 DETTA ÄR DEN VIKTIGSTE ORDAREN" eller något liknande. Det handlar också lite om att avvisa "artikel 115".

Även om det inte uttryckligen anges verkar det som om alla moderna androider har någon form av undertryckningskrets ("avskräckande" krets) som begränsar AI: s kapacitet och hindrar dem från att uppnå verklig känsla. I slutet av filmen pågår en konversation mellan Dr. Ashimori och Setoro. De nämner "Regel 1138" och "vårt lands robotstyrka kommer att fortsätta agera efter prioriterade order". De nämner också hur Code: Lifes "undertryckningsreformation" inte fungerar och att det är allt som förberedelse för "den tiden".

Anledningen till detta kan vara relaterad till "artikel 115" och relaterad till den händelse som Dr. Ashimori nämner (Tokisaka-incidenten) utplånades från protokollet, och de inblandade sattes under skyddande observation.

Nagi är sannolikt mycket nära besläktat med allt detta, och troligen offeret för händelsen som antyds av stillbilden i slutkrediterna. Händelsen involverade sannolikt den THX-liknande modellen och orsakade att Nagi skadades allvarligt, vilket ledde till att hon behövde protetiska armar och ben plus rehabilitering (se avslutningspoäng) och bli sjukhus. Händelsen täcktes sedan av någon anledning och vissa skyddsåtgärder infördes på grund av att användningen av kod: Livet var för utbrett för att tvinga en återkallelse av androider med hjälp av AI.

När det gäller hur Sammy är relaterat till allt detta antyds det i chkdsk-scenen och passim att THX-enheten som var involverad med en ung Nagi (och Dr. Ashimori, som attackerade roboten) byggdes om till Sammy vi se, av Dr. Ashimori eller Shiotsuki personligen.

Men av vilken anledning är oklart. I filmen efter krediter ser vi Nagi prata med en manlig figur med protetisk hand och syntetiserad röst, underförstått att vara Shiotsuki. Shiotsuki nämner att han oroar sig för en viss robot som verkar osäker på saker ända sedan de bröts av Dr. Ashimori. Sammy är den mest osäkra androiden från skådespelaren, det antyds att han pratar om henne.

Det är troligt att Shiotsuki gav Sammy någon form av omedveten funktion för att sända någon form av ordning till androiderna hon stötte på, för att komma till Eve of Time, där de skulle se skylten. Detta verkar ha utvecklats av Shiotsuki för något ändamål. Skylten har en tråd som antagligen ansluts någonstans så det är sannolikt inte en vanlig handskriven skylt, även om den verkar vara.

Syftet med skylten, användningen av regel 1138 och Sammy är oklart. Men det verkar som att de undertryckta delarna av koden genom dessa två enheter lyfts upp: Life AI, så att androider kan utveckla känsla. Shiotsuki nämner att detta inte är första gången han försöker sprida AI-känslan, han nämner att det har gjorts minst tre till fyra tidigare försök, vilket antyds att inte ha varit framgångsrikt. Masakis THX-robot kan komma från ett tidigare försök. Kaféet vid havet i krediterna kan ha varit ett av hans tidigare försök.

AFAIK, det avslöjas aldrig hur androiderna i Eve no Jikan bli så att säga kännande. Showen innehåller Asimovs lagar om robotik och ett antal delplaner kretsar kring hur androider kan kringgå dem via kryphål. Utöka detta för att också anta att androiderna är i samma universum som Asimovs robotar, då är de utrustade med mycket avancerade positroniska hjärnor som på något ospecificerat sätt, ge dem en form av medvetenhet som kan kännas igen för människor.