Anonim

Pakistan och Kina Big Deal

I robotik; anteckningar finns det någon form av robotutbrott i staden. De går alla utom kontroll och attackerar det som verkade som stadshuset.

När Frau försöker hacka in på servrarna för att stoppa utbrottet omdirigeras hon till Kill-Ballad-spelet. När Kai slår fienden ges åtkomst och de lyckas stoppa utbrottet.

Vad var poängen med att använda Kill-Ballad för att blockera åtkomsten till servrarna? Kunde inte fienden bara säga "nej, du har inte tillgång, gå bort" snarare än att ge en chans att faktiskt stoppa utbrottet?

1
  • Jag vet inte säkert varför de gjorde det, men på ett sätt var det smart av dem att göra det. Du kan aldrig vara helt säker på om ditt skydd är helt felsäkert, så du behöver flera lager av försvar. Så att flytta hackarens fokus till ett spel som ser utslagbart men inte, för att få hackaren att förlora dyrbar tid låter som ett troligt alternativ. Även om de försöker spela spelet en gång skulle de ha tappat tid. Om det inte var för hans förmåga de skulle ha fångats av polisen. Men det är nog som Mindwin sa. PLOT-skäl.

Jag tror att spelet var ett försvar mot att lösa problemet.

Killen som startade det var en av de personer som arbetade med spelet med Frau, så han måste ha satsat på att personen som försökte få tillgång inte skulle slå den hackade kill-ballad-karaktären, även om det var Frau själv.

(eftersom hon skapade systemet kunde hon ge sig själv rättigheterna att lösa problemet men kunde inte spela kill-ballad tillräckligt bra för att slå hacket)

(Det gav också Kaito en chans att rädda dagen;])

4
  • Men varför ge dem en chans? Hackaren kunde helt enkelt neka dem åtkomst snarare än att omdirigera dem till Kill-Ballad.
  • Frau hade absoluta administratörsbehörigheter och är en skicklig hacker så det skulle inte stoppa henne annars.
  • Men då skulle hon hacka Kill-Ballad ... Spelet hon kodade ... Vilket är mycket lättare.
  • Återigen tror jag att det faller på Kaito att behöva gå in, men ja det borde inte ha stoppat henne om hon bara fixade matchen. Jag tror att det var precis så som de ville att det skulle slå ut ...

Mina två cent i fyra bokstäver: PLOT.

Utvecklaren som trasslat på servrarna var ett kill-ballad-fan, och det är som 60-talets batman-skurk överallt: det måste ha ett varumärke.

Det ger också förskuggning av

den sista striden där Kai använder sin långsamma förmåga att besegra chefen.

Och ledde också till

den korta romantiska fanservice som slutade med att kyssa en medvetslös Kai.

Så från alla håll var det meningsfullt ur plottets synvinkel att fixa robotupploppet på det sättet.

Annars, som en verklig världsförklaring? Killen hade någon psykisk störning. En savant idiot av sort.

Men !!! (klicka HÄR för den riktiga punkten)

VI GRÄVAR STORA ROBOTER!

Huvudsaken var att de hjärntvättade sin kollega som lurade Frau och deras mål var att allting skulle vara på henne att hon var den som hackade företaget och att hon tuggade dem mot människor. De ville att det skulle se ut som om någon annan hade gjort jobb så kommittén på 300 hundra kommer inte att upptäckas.

De använde Noah (maskin som är tillräckligt stark för att skapa vanföreställningar för andra människor som inte kan se dem. Det förklaras mycket mer i Chaos; Head). Han lurades av dem att tro att han fick hustru och barn och efter att Frau berättade för henne att hon inte har fru och barn började hans hjärna "försämras" och han dog. Så det fanns inga befintliga bevis som har gjort det.