Anonim

Gute Nacht: Schubert.Winterreise.D 911 (R.I.P Dietrich Fischer Dieskau & Mr.Sawada)

I One Punch Man säsong 1 avsnitt 9, efter att Saitama besegrade Deep Sea King, finns det en civilt dålig Saitama. Först var de andra civila inte överens med den dåliga civila men sedan valde Saitama att hävda att monstret är svagt och han tog bara bounty ... Men monsteret är inte ens SVAKT!

Varför skulle Saitama välja den här vägen? Han kan bara ignorera orden från den civila och gå och göra andra saker, men varför valde han att bli förödmjukad? Vad är resonemanget bakom honom som gör det?

1
  • Det ser mer ut som att han bara var irriterad och gav upp att försöka resonera med civila.

Saitama gillar tydligt att få kredit och bli uppskattad. Jag tror emellertid att anledningen till att han gjorde det i den här speciella situationen är att han brydde sig mer om hur civila betraktade de andra hjältarna och tyckte inte om hur de förnedrades trots att de satte sina liv på spel. Vi ser detta på något sätt från Saitama, särskilt efter att Mumen Rider slås av Deep Sea King. Saitama visste tydligt att den förra åtminstone när det gäller makt, var praktiskt taget värdelös. Men han är fortfarande uppskattande och erkänner den ansträngning som Mumen Rider lagt ner som du kan se här.

En annan viktig faktor att notera är att Saitama, till skillnad från andra professionella hjältar, inte kämpar med något som står på spel eller något att förlora. Han är inte i en situation där hans liv är i fara eller han gör något extremt svårt jämfört med resten av hjältarna där de bokstavligen sätter sina liv på spel. Vi kan se denna sida av honom när han är förvånad över att hans rankning gick upp betydligt efter att ha krossat meteorn som han inte ansåg vara en stor affär.

Saitama djupt inne, tror starkt på rollen som en professionell hjälte och vad den representerar. En annan liknande händelse är när han kämpar mot Suiryu och den senare undergräver att vara en hjälte (vilket du kan se här kl. 15:24, när de pratar om hjältejobbet.), Saitama blir allvarlig och är mycket förolämpad och reagerar på ett visst sätt. Sammanfattningsvis står Saitama starkt för hjälteföreningen och den roll som den innebär och erkänner hjältarnas ansträngningar och var uppenbart upprörd över hur allmänheten behandlade dem. Även för en vanlig människa kan Saitamas prestationer verka otroliga och monumentala, för Saitama är de inte. Med andra ord kan man säga att Mumen Rider till exempel har mycket mer på spel och lagt ner mer ansträngning jämfört med Saitama (som trots att han är en miljon gånger effektivare), knappt lagt ner någon ansträngning.

Jag tror att det beror på att han är en hjälte för bara en hobby. Han stör inte mycket av vad folk tycker om honom.

Men han vet också att andra hjältar är seriösa om det och sätter liv där för att rädda civila, särskilt hjältar som licenslösa ryttare.

Men att se att han slår monsteret i ett enda slag gör att de hårt arbetande hjältarna ser dåliga ut. Han skapade en sådan situation där han dömdes för att ta kredit för att ha slagit monsteret efter att det har väsentligen försvagats genom att slåss mot andra hjältar, vilket gjorde att det verkade så att andra hjältars ansträngning inte var för ingenting. Därför återställa människors tro på hjältarna på hans bekostnad.