Anonim

FRUITS BASKET (2020) SEASON 2 EP. 6 REAKTION! - VAKATIONSTID

Titeln på "Fruktkorg" verkar antyda att det finns någon korg med frukt i den som på något sätt är relevant för historien. Jag föreställer mig dock att en berättelse om en bokstavlig fruktkorg inte skulle vara särskilt intressant.

Vilken är titelns betydelse? Hänvisar det till en bokstavlig fruktkorg eller symboliserar den något annat?

Fruktkorgen är ett spel där en spelare tilldelas en frukt (vilken frukt som helst så länge det är en frukt). Tohru tilldelades av sina vänner att vara onigiri (risboll, som uppenbarligen inte är en frukt), så hon lämnades sittande ensam eftersom onigiri inte kommer att kallas eftersom onigiri inte är en frukt. Det är också en metafor om hur Tohru inte kan tillhöra Souma-familjen, eftersom en onigiri inte tillhör en fruktkorg. Referens här.

Fruktkorgen är metaforisk, inte bokstavlig. Det representerar hur Tohru känns som en outsider i sin familj, i skolan och med Sohmas, på samma sätt som en onigiri inte hör hemma i en fruktkorg. I mangan representeras hon ofta som en onigiri.

Det är en hänvisning till en Tohru som spelas i hennes barndom där alla får ett namn på en frukt. Några av barnen, som var ganska elaka mot henne, märkte henne dock som en risboll (onigiri) så namnet på hennes "frukt" ropades aldrig ut och hon kunde inte delta. Detta symboliserar också hur isolerad hon var som barn. I mangan, ibland när en av de 12 zodiakerna talar, kan du också se en liten bild av deras specifika djur när deras ansikte inte finns i panelen. I Tohrus fall ser vi en liten bild av en risboll istället.

1
  • 1 Välkommen till Anime.SE! Jag är rädd att jag inte riktigt ser hur detta skiljer sig från det accepterade svaret för sju år sedan.

Vissa anime-titlar är bokstavligen meningslösa, men fruktkorg är inte en utan mening.

Tohru är som en utstött, fruktkorg är som ett musikstolsspel, förutom att det använder fruktnamn och japanska barn spelar det. I denna anime är Tohru som utstött av gruppen och kallas onigiri (inte en frukt), och därmed uteslöts hon.

Således verkar titeln handla om hur Tohru är annorlunda eller outcast, och kanske hittar hennes lycka med olika människor.

Fruktkorg spel

1
  • 1 Välkommen till Anime.SE! Jag är rädd att jag inte riktigt ser hur detta skiljer sig från det accepterade svaret för sju år sedan.