Anonim

Hur man gör Onigiri (japanska risbollar recept) OCHIKERON | Skapa Eat Happy :)

Jag sökte på Google och hittade lite mat relaterad till tanuki som tanuki udon (inte säker på om de verkligen använder tanuki). Men jag kan inte hitta något som tanuki hot pot. Finns denna typ av mat egentligen? Äter de faktiskt tanuki?

3
  • Denna fråga kan falla under samma nära kriterier som min första fråga här ... medan frågan faktiskt hänvisar till en anime, är den verkliga frågan slut på anime och kan således besvaras utan hänvisningar till anime (precis som Gareth visar). Jag väljer därför att stänga denna fråga.
  • @ Vogel612 Ja du har faktiskt rätt. Men som jag kan läsa från hjälpcentret skulle det säga att frågan är "OK". Det finns inget räckvidd definierat i den här mellersta delen. Jag tror att han ställer frågan med motivationen"Jag vill att andra ska förklara ______ för mig"och frågan är i"sammanhang för en anime eller manga". Om det verkligen är tillåtet vet jag inte. Btw Mitt namn är Gerret och kommer inte;)
  • Oj ... ja med min sömnbrist när jag skrev den kommentaren är det inte ytterligare förvånande att jag missläser det .. Om det inte finns något definierat omfång skulle jag säga att det är det perfekta ögonblicket att ställa samhället med hjälp av en metafråga.

Makiko Itoh svarade på frågan "Äter människor i Japan faktiskt tanuki i het kruka?". En sidinformation om henne visar"Jag skriver om japansk mat och matlagning och är japansk'.

Jag citerar hennes svar nedan:

För länge länge sedan kan det ha äts mer, men idag är det sällan. Även när det äts är det begränsat till vissa regioner och till vissa årstider. Tanuki är allätare, och köttet från allätare ska vara väldigt obehagligt.

Du ser många rätter som kallas tanuki, t.ex. tanuki udon, men det betyder vanligtvis att det har lite tenkasu (tempura smörsmulor) i sig. Den "tanuki" delen av sådana rätter har inget att göra med djuret - den kommer från "tanenuki" eller "ingen huvudingrediens / fyllning" - dvs tempura smet utan räkor eller grönsaker eller vad som helst.


En annan artikel, som skriver om intressanta namn på mat, säger:

Äter japanerna räv och tvättbjörn?

Aldrig!

Oroa dig inte! De är bara ett namn på livsmedel och varje räv och tvättbjörn är INTE kokta.

(Tvättbjörnhund = Tanuki)


Ett annat svar av bluemoonmemory för frågan "Äter människor verkligen tanuki?':

Eftersom tvättbjörn inte odlas utan bara jaktvilt under begränsad officiell jaktsäsong är utbudet knappast begränsat. De flesta japaner äter aldrig tanuki men rabit eller slags falska istället faktiskt.

Dessutom är tanuki soba eller tanuki udon bara namn. Den innehåller inte tanuki-kött eller tanuki-extrakt. Det är soba eller udon med toppning av något icke-animaliska produkter friterade som gamla människor för länge sedan en gång trodde att det smakade som tanuki eller mycket bättre.

Tvättbjörn hundkött har tung lukt urinal. Detta moderna samhälle i Japan föredrar nötkött, fläsk och / eller kyckling mycket mer än vilda djur. De behöver inte äta tanuki längre.

Med denna information skulle jag säga att japaner i allmänhet inte äter tanuki. Endast maten kallas så, men den är faktiskt gjord av andra djur eller till och med vegeratarian. Men jag skulle inte förneka att det äts i vissa regioner, och särskilt för länge sedan.

2
  • Jag hittade det förut, men hur hon svarar, men hur hon svarar ser hon inte säker på det
  • @ShinobuOshino Uppdaterad lite. Det här är allt jag kunde hitta om det ...