Anonim

The Legend (Uchiha Madara) -Spoilers [ASMV]

Jag är inte säker i vilket kapitel detta ägde rum exakt men

detta är efter att Rod Reiss förvandlats till en titan. Eren har förmågan att kontrollera titaner, varför kunde Eren inte styra honom med sin titankraft? Han hade Historia vid sin sida som har kungligt blod. Det är inte meningsfullt ...

Varför kunde inte Rod Reiss kontrolleras?

1
  • Gjorde några ändringar för att göra frågeställningen spoilerfri och hålla bort de människor som inte har läst mangan. Återvänd gärna om jag gjorde frågan annorlunda än vad du ville förmedla.

Ett mycket kort svar är för att Eren inte vet hur man gör det.

Spoilers nedan:

Eren har vad det har kallats "Koordinaten" som skickades till honom från Freida Reiss genom sin far. Detta är förmågan hos Founding Titan som gjorde det möjligt för dem att kontrollera över titaner och minnesmanipulation.
Vi vet ännu inte hur denna kraft fungerar exakt. Den verkliga gränsen för denna makt är okänd, men som den kan observeras sträcker den sig så att den får Titans att utföra handlingar som hotar sina egna liv. Det nämndes också av Rod Reiss att kraften är så stark att den har potential att utplåna alla Titans om användaren kan använda den till sin fulla styrka.

Varför det var då kunde Eren inte använda det medan han hade kontakt med en kunglig blodlinje, anledningen är att Eren bara har visat denna kraft under mycket sällsynta och unika omständigheter. Man kan argumentera för att faran för hans liv var en sådan omständighet, men om inte författaren klargör den exakta karaktären hos denna makt vet vi inte begränsningarna.

För mer information, med TUNGA SPOILER se: Wikia: Founding Titan

1
  • Tack! Detaljen och sammanhanget i ditt svar är bara magnifikt.

Tunga spoilers under spoilersektionen (tills manga kapitel 89 inklusive)

Eren kan bara använda Founding Titan-kraft endast i direkt fysisk kontakt med personer av kungligt blod. Han kommer till denna slutsats i kapitel 89, som också förklarar händelserna i kapitel 50 (titaner fick Erens order, medan han hade direktkontakt med Dina Fritzs titan), och kapitel 62 (när Eren kunde se minnen, lagrade i sin titan, medan Historia rörde vid honom).

När det gäller din fråga:

Den faktiska striden med Rod Reiss i hans titanform har börjat någonstans runt kapitel 68, vilket var mycket tidigare. Så, i princip, vid den tiden hade han ingen aning om hur man skulle aktivera denna kraft.

4
  • OP tror jag förstår begränsningen av kungafamiljen, men frågar om en specifik användning av den grundande Titans makt även när han hade Historia nära sig.
  • 1 @Arcane bra, jag har saknat den del, där OP nämner, att han vet att det krävs kungligt blod. Ändå har jag hänvisat till kapitel, där Eren faktiskt kom till denna slutsats. Vilket är långt senare än kapitel där Eren och Co kämpade mot Rod. Men jag antar att jag kommer att uppdatera svaret med den här informationen.
  • 1 Först och främst trodde jag att det räcker för en kunglig familjemedlem att vara runt Eren för att han ska kunna använda "Titan Control" -kraften. Men vi kan dra slutsatsen att han faktiskt måste beröras av dem. Så var absolut inte fallet under striden mot Rod Reiss titan. Men kort efter att han oavsiktligt befallt titaner att döda Dina, befallde han dem att äta Reiner. Således kan vi dra slutsatsen att hans makt varar en viss tid efter att ha rört dem. Men det här är bara teorier. Precis som Arcane sa, är Erns krafter fortfarande en mistery för oss som ännu inte har avslöjats.
  • Yup, mer komplett nu. Jag hade glömt att detta var innan han insåg hur han kontrollerade titanerna. +1