Anonim

Yusuke's Wake (HD)

I Logga Horizon S2E12,

Shiroe har vunnit alla Kunies pengar, med vilka han köper hela marken i Yamato, och även om ett kontrakt tilldelar dem permanent till servern. Han förklarar att detta är så att andra spelare inte kan köpa marken och missbruka den, t.ex. låsa människor utanför banken.

Jag förstår det. Detta innebär att när det gäller markägande kommer det att bli något som liknar när Elder Tale fortfarande var ett spel.

Men orsakar inte detta ytterligare ett problem?

Hela anledningen till att Shiroe köpte zonen för guildhuset under säsong 1 var att upprätthålla freden i Akihabara, eller hur? Andra medlemmar av Round Table sade att det inte finns något sätt att upprätthålla lag och ordning, och Shiroe avslöjade att han nu äger banken, vilket innebär att han bara kan begränsa tillgången till banken för den som bryter mot "lagen" (effektivt "sparkar dem ut ur Akiba). Och därmed upprätthålls freden.

Så vad händer om någon börjar utnyttja nya spelare igen, som någon guild en gång gjorde för Minori och Touya?

Det här verkar inte som något Shiroe skulle göra ...

Observera att jag inte har sett tidigare avsnitt 12 ännu.

Critterfluffys svar träffar de flesta anteckningarna i universum. I S02E12 meddelar Shiroe Kinjo & Uru att han är

gör alla de saker som du nämnde i titeln men förstörde i din fråga av någon anledning

eftersom

  • det runda bordet vill inte fortsätta att betala 10 000 000 guld per vad som helst för sina exklusiva rättigheter över Akihabaras guildhall, katedral och handelsanläggningar;
  • det nya arrangemanget ger dem lika många användningsrättigheter över vad de redan har;
  • det nya arrangemanget skyddar dem från fientliga äventyrare som tar kontroll över allt i Yamato som de för närvarande inte har; och
  • det nya arrangemanget skyddar landets folk från att utnyttjas av fientliga eller själviska äventyrare på vägen och undviker konflikt mellan dem och de goda äventyrarna.

Jag tror inte att Critterfluffy verkligen svarade på din fråga för (a) du kryssade inte för det och (b) CF kom inte tillräckligt långt utanför vad Shinroe säger i avsnittet, som du såg och sa att du inte riktigt kunde förstå.

Det är viktigt att se denna utveckling när det gäller avstängningen av Akihabaras magiska försvar i S02E08. I universum är det en meningslös överreaktion med tanke på den lätthet med vilken Akatsukis nya svärd kan skada Enbart, vilket är det enda behövande. Men på en metanivå vad som sker är den partiella normaliseringen av världen. Istället för att Akihabara är en skyddad tillflyktsort där monster inte kan komma in och mord är nästan omöjligt, kommer det att bli en normal del av en normal värld. Monster kommer inte in för att det kommer att finnas försvar och patruller; mord kommer att undvikas (eller besvaras) med polisarbete. Detta parallellt med Akatsuki som insåg att hon var tvungen att upptäcka sin undervisning / överskickning på egen hand (samma avsnitt) och ringer tillbaka till S01E05, när de upptäckte att maten bara var smakrik när du själv gjorde jobbet.

På samma sätt är ditt problem med Shiroe som ger kontroll att det verkar meningslöst. Det finns ingen giltig anledning för de goda killarna att inte hålla guldfusket på, köpa allt, behålla allt, använda guldfusket för att betala underhåll och använda hävstångseffekten av universellt ägande för att få de onda och själviska NPC: erna att klara. Med andra ord, att ta fram en ännu större version av Shiroes trick från S01E09 och kunna förlama eller undvika alla större skurkar. Takt CF, ett krig med Eastal skulle vara över innan det började eftersom den motsatta armén fann att den inte kunde få tillgång till sina rustningar, livsmedelsbutiker, banker osv. tills den gick ner och gick med på några förnuftiga villkor. Istället, du har det exakt bakåt: S02E12 visar Shiroe "återbetala [ing] alla" av eliminera spelaktiga krafter och förstöra alla okända fältzoner i Yamato. I stället för att använda spelgränssnittet för att köpa fullständig gudliknande auktoritet över territorium kommer varje land bara att vara mark för resten av tiden. Det kommer att vara öppet för alla. Det kommer att användas och hållas enligt lagliga rättigheter som äventyrarna och landets folk själva skapar. Det kommer att skyddas av deras egna defensiva operationer.

Det här är inte alls munchken eller powergaming flyttar hit, vilket visar dig det Logga Horizon (än en gång) förespråkar verklig rollspel och DIY även när det handlar om att skapa fred - som Shiroe gör i den här scenen - med att vara "svag".


Flytten kan också ses som libertarisk / demokratisk och avsedd att hindra Akiba från att så småningom degenerera till den oundvikliga tyranni som Nureha etablerade i Minami genom sitt eget ägande över katedralen etc. (S01E25) Huruvida du köper det beror på hur mycket tro du har på en liten stad med odödliga människor som kan utarbeta en rättvis regering mellan sig. (Fwiw, i den verkliga världen med riktiga människor, LHförfattaren hoppade över sina samhälleliga förpliktelser och var trasig för skatteundandragande.) Naturligtvis skadar det inte universum att Shiroe i grunden försöker eliminera spelets kontrollmekanismer och ersätta dem med ett samhälle byggt på ömsesidigt avtal och kontrakt ... och han råkar vara den enda kända magikern som har utvecklat världsomfattande kraftfull kontraktsmagi.

5
  • Gosh ... Jag glömde nästan att jag ställde den här frågan ... Så du säger att Shiroes avsikt var att försöka förändra Elder Tale så att den liknade det verkliga livet?
  • @Sweeper: Ja / nej. I universum säger Shiroe uttryckligen att han gör det som en gåva för att 'betala tillbaka alla' eftersom han är 'svag' och är skyldig dem för deras hjälp. Hans karaktär ser det som en gåva och ett skydd (av alla anledningar ovan). Det tar också 12 ep för att komma hit men han startade sin plan i s2e1, strax efter att han fick reda på Nurehas dystopi i s1e25.
  • Metariktningen för hela manga / anime är att Apocalypse betyder RP & teamwork> powergaming & aggro (som ovan), vilket driver staden att bli mer som det verkliga livet även när det inte är optimalt "spel". I grund och botten, "mat är bara smakrik när du gör DIY" tillämpas långsamt metaforiskt på alla aspekter av livet i spelet.
  • Du nämner möjligheten till håller guldfusk på och använda den till betala underhåll. Men detta är i första hand omöjligt: ​​belöningen för att rensa fängelsehålan är en en gång passera till guldet, så även om det räckte att köpa hela Yamatos mark skulle denna reserv inte hålla dem för evigt. Shiroe kan ha obegränsat guld bara för att Kinjo gick med på att låna honom obegränsade pengar, vilket den senare gör eftersom Shiroe visar sin goda vilja genom att riva kontraktet som överför äganderätten till varje mark han köper till servern.
  • Med andra ord gjorde Shiroe vad han gjorde för att han inte hade något annat val, inte på grund av hans filosofiska och politiska hållning. Om han inte hade gjort det, skulle de ha gått i konkurs med 100% sannolikhet förr eller senare på grund av underhållskostnaderna för alla byggnader de måste äga.

Rundbordet har inte råd att hålla fast i byggnaderna för alltid så att de kommer att tappa kontrollen så småningom. Detta betyder att en annan guild kan använda dessa byggnader mot spelarna i Akihabara. Genom att köpa hela marken och göra den obeköpbar för framtiden löses detta problem för alltid även om det bara är en mitt i väglösningen.

Dessutom är Shiroe inte bara orolig för spelare. Innan han köpte allt och sedan gav det till servern kunde NPC inte köpa zoner men spelare kunde. Det betyder att spelarna kan köpa en gård under en NPC: s näsa och tvinga dem ut ur sitt hem. Detta skulle definitivt leda till krig med Eastal. Nu är fastighetsägande ett avtal mellan människor och inte en naturfunktion.

När det gäller människor som går fel och utnyttjar andra är det inte annorlunda än den verkliga världen. Det mesta av Akihabara har lärt sig att leva i den här världen och behandlar det inte som ett spel. Dessutom kan Round Table skapa licenser för att möjliggöra öppen handel i Akihabara, och eftersom de flesta skulle följa den ordningen är det inte möjligt att handla med andra människor. De måste bara skapa nya system för att organisera och straffa snarare än att förlita sig på serversystem.

1
  • Några saker: (a) han har obegränsat med pengar för att ta i det här avsnittet, så din första punkt behöver justeras; (b) eliminera möjligheten till PC-ägande av fältzoner evigt är inte en "mitt på vägen"; (c) ägandet av strategiska tillgångar skulle göra det framtida ”kriget” mycket ensidigt, Shinoes fråga handlade mer om det mycket orättvisa med det och det resulterande dåliga blodet, inte något trovärdigt hot; (d) är verkligen nära kärnan i saken men se ovan.