Anonim

Elegy Audition - Cassim

I världen av Girls Und Panzer, tankery (Sensha-do) är en skolaktivitet, och under träning och tävlingar verkar de använda levande ammunition.Har någon någonsin skadats (eller dödats) som gör Sensha-do i mangan? Det verkar riktigt farligt:

Det finns till och med en flashback-scen där en tank som körs över lera bredvid en flod faller i floden och flickorna inuti nästan drunknade.

Eller är det bara att tankar och stora skal i den här världen helt enkelt inte är så farliga?

Jag tror inte att det någonsin har skett en död av en karaktär på grund av en tankrelaterad incident. Detta beror dock till stor del på säkerhetsåtgärder som vidtas av de tjänstemän som ansvarar för tankaktiviteterna. (Och också lite anime-fysik.)

Från den (fläkt-) översatta Regler för Panzerkraft:

3-02 Kompletterande utrustning
För deltagarnas säkerhet krävs dessutom att besättningsutrymmena är utrustade med League-godkända pansrade mantlar som en extra säkerhetsåtgärd.

3-03 Användbara kanoner
Alla omgångar ska vara ligasanktionerade levande ammunition; produktion av egna stridshuvuden eller avgifter är inte tillåten.

5 Förbjudna åtgärder
a) Använd oreglerad utrustning eller delar
c) Skjuter direkt på människor

Observera användningen av kontrollerad rustning, rundor och en regel att du inte får skjuta på en människa. Så det verkar som om tankkrigningen är farlig för människor, men säkerhetsåtgärderna på plats är tillräckliga för att den direkta krigföringen inte orsakar dödsfall eller allvarliga skador. (Jag tror att det finns en händelse där en flicka har glasögonen sönder, men det är det.)

5
  • 3 Men det finns människor som rider utanför tanken eller halva utsatta från midjan och uppåt medan den skjuts av andra tankar, det verkar ganska osäkert.
  • @JonLin Jag har inte sett någon sådan situation i tävlingarna. I övningarna tror jag att de använder pulverrundor eller någon annan träningssäker runda. (Även om jag inte har något citat för detta.)
  • 1 @Eric - Den visas i det allra första avsnittet (den första inledande striden, innan du hoppar bakåt), och även i den sista duellen mellan de två systrarna i det sista avsnittet. Förmodligen några ytterligare tider också.
  • @ Clockwork-Muse Intressant. Jag är rädd att jag har liten förklaring till dessa situationer; som i alla sporter kan olyckshändelser inträffa. Kanske finns det också lite tur med sensha-do.
  • 1 Hur kan någonting överleva en hit från Karl-Gerät 040 som dök upp i filmen? Och kulor har inga ögon, du ser alltid tjejerna exponera sig även under strid. Slutsats: söta tjejer sparas övervägande av anime-fysik.

Från Manga. Tankarna är belagda med högteknologiska material som förhindrar penetrering av rundor. Detta hänvisas kort till i anime, när någon säger något som "tankarna har kol".

Även om skalen tränar eller är pulver, är det fortfarande ett metallskal, oavsett hur sprött. Avfyras av nybörjare (första avsnittet) på ungefär 500 mph mot en tank där en tjej som är utanför tanken som en spotter. Ingen dör i hela serien och det skulle vara konstigt att få söta tjejer som gör söta saker anime bli blodiga och tragiska.