Anonim

Midwest Bearfest 2020

Exemplet med säkerhetsbälten, ledd av Yoko Kanno, kommer att tänka på. Hela Cowboy Bebops soundtrack komponerades och framfördes av dem.
Om man tittar på deras diskografi är deras album alla från Cowboy Bebop-serien, förutom deras live DVD. Jag är dock osäker på om de skapades för detta ändamål eller om de bara passade perfekt.

Finns det några band som ägnar sig specifikt åt att komponera och spela för anime? Eller som kan skapas specifikt för en viss serie / franchise?

1
  • Jag vet att jag har ljud, men det är en musiketikett, inte ett band och det började från karaokemusikvärlden, sedan visualiserar Visual Novel prestanda och senare animeöppningar och avslutningar, med Lia och KOTOKO bland sina artister. En lite annorlunda fråga kan dock fördjupa denna värld.

Ja.

Även om de faktiskt inte är ett verkligt och aktivt band i Japan, skapades Houkagou Tea Time (HTT) (komponering av K-On!: S karaktärers röstskådespelerskor) för själva anime. Toyosaki Aki (Hirasawa Yui), Kotobuki Minako (Kotobuki Tsumugi), Hikasa Yoko (Akiyama Mio), Satomi Sato (Tainaka Ritsu) och Taketatsu Ayana (Nakano Azusa) framförde faktiskt (sjunger medan de spelar deras karaktärs respektive instrument) några av K-On ! s OST live under två av deras livekonserter, Let's Go and Come With Me. Röstskådespelerskorna lärde sig hur man spelar sina karaktärers instrument för livekonserten, så jag tror att HTT specifikt skapades i dedikation för anime K-On !.