Anonim

Glada minnen - MinaKushi CMV - Naruto CMV

Jag hade googlat Ishida Sui efter att ha läst Tokyo Ghoul, men jag blev förvånad över att hitta minimal information om honom. Jag kunde inte ens hitta ett enda foto av honom, inte ens på hans Wikipedia-sida.

Varför är det så att Ishida Sui är så svårfångad? När jag letade efter andra författare av manga som Reki Kawahara av SAO Jag hittade honom omedelbart (tillsammans med hans bild). Är andra författare också svårfångade som Ishida? Men varför gör de det?

2
  • Vissa människor vill inte vara offentliga personer. Ishida Sui är förmodligen en sådan person. Jag tror inte att det är något "mystiskt" med det.
  • Kan det vara så att Ishida Sui också är ett pennanamn? Jag hörde om det ryktet från min vän.

Det finns många anledningar till varför någon figur skulle dölja hans identitet. Manga är en stor sak i Japan och därför försöker många författare att dölja sin identitet, särskilt innan de är populära. På en sidoanteckning har jag hört att många japaner är obekväma att vara en offentlig person och vill hålla sitt privatliv privat. [citat behövs]

Några av anledningarna till att Mangakas döljer sin identitet kan vara följande:

  • Innehåll: Manga har en mängd olika innehåll och mycket av det kan vara omtvistat eller till och med rent kontroversiellt. Att inte förena sitt arbete med "verkliga" författare använder pennanamn för att undvika besväret. Dess obehagligt vanliga problem att människor inte förstår att en karaktärs POV INTE är författarens (det skriver bara). Anonymitet i sådana fall gör att mangaka kan bli mycket mer kreativa.
    Ett annat exempel är genre som Hentai, vilket är något du inte vill vara känd för.

  • Mångfald i arbetet: Vill du läsa en Shoujo Manga från en författare känd för Shounen-verk? Att googla ett namn på en författare för barn kommer inte att associera dem med sina andra verk. En pennamn gör det också möjligt för en författare att vara fri från de förväntningar som deras mer populära verk kan ha satt.

  • Partiskhet: Det är här jag kan ge ett verkligt exempel på mitt huvud. Horumu Arakawa författare till förmodligen den mest populära Shounen Manga genom tiderna (Fullmetal Alchemist) använde ett manligt pennnamn för att hon att vara en kvinna inte matchade karaktären av hennes arbete och ett pennanamn skulle hjälpa till att bias mot hennes arbete i sjön.

Detta är inte så ovanligt i japansk mangaindustri. Ett par exempel.

Författaren till Deathnote, en annan populär manga, är okänd! Tsugumi Ohba. Innan författaren profilerade i Bakuman var till och med hans kön okänt.

Shin Kibayashi är känd för att använda olika pennanamn. Wiki listar flera av dem

0

Många människor döljer sitt faktiska namn, ansikte, etc, och det händer precis att Ishida Sui är en av dessa människor.

Även om det kanske inte finns mycket information på hans wiki och så vidare - genom att titta djupare på all kontrovers kring honom upptäckte jag andra viktiga fakta. Till exempel är hans namn "Ishida Sui" troligen ett pennanamn. Jag vet detta eftersom 'Ishida' är skrivet i kanji, men 'Sui' är skrivet i Katakana. Medan sui betyder 'vatten' i kanji, det är dock början på 'vattenmelon' i katakana (suikawari). Han brukade också använda en vattenmelon som sin profilbild på sin Twitter och signaturen "Mel :)" i några av hans ritningar.

1
  • Observera att "vattenmelon" är suika, medan suikawari betyder "delning av vattenmelon (spel)".