Anonim

4 Touch-tricks som känns som magi

Jag har sett i någon anime där karaktären blir nervös, svettas kraftigt och gör den här åtgärden. För ex - Tadokoro Megumin från Food Wars:

Jag har också sett Minoru Mineta från BNHA göra det. Vad betyder denna åtgärd? Finns det någon kulturell betydelse för det?

4
  • Även Miko Iino från kaguya-sama-wa-kokurasetai
  • Hon skriver något i handen och äter det, eller hur? Gilla, mod eller något. Jag är inte säker, men utvecklades inte detta faktiskt i ett avsnitt av Food Wars?
  • @ShayminGratitude Jag vet inte. Kanske. Men jag slår vad om att jag har sett i andra Animes som nämnda BNHA. Ser ut som det är typ av trope.
  • @FumikageTokoyami Ja, jag är ganska säker på att jag också har sett det någon annanstans, men jag ritar ett tomt. Men oroa dig inte. Efter en snabb sökning har jag kunnat sätta ihop ett svar. Fortfarande möjlighet för alla som förstår bättre att ge svar.

Denna åtgärd som Megumi gör betyder ångest och stress. Det är en nervös vana, som förklaras i showen och manga. Från wiki:

Hon har en vana att spåra kanji för "person" (人) på hennes hand och sedan röra sig som om hon vill äta den när hon är stressad.

Jag är inte bekant med Japans kultur i denna fråga, men enligt den här artikeln på University of Southern California webbplats är den en del av kulturen. Här är ett citat:

I Japan får studenter som är nervösa för en presentation ofta uppmanas att rita den kinesiska karaktären för ”person”, 「人」 tre gånger på sin hand. De ska sedan låtsas äta dessa "människor" genom att lägga handen framför munnen i tron ​​att detta kommer att lindra deras ångest.

Enligt samma artikel är motiveringen vidare:

Tanken var att de tre 「人」 karaktärerna representerade publiken i hennes handflata och att äta dem fick dem att verka irrelevanta, utan att förtjäna hennes ångest

Jag känner inte till att Minoru Mineta gör det här, men om det verkligen är samma åtgärd, gäller allt fortfarande. Och jag är ganska säker på att jag har sett liknande saker gjorda i annan manga och anime, men jag ritar ett tomt just nu. Jag uppdaterar om jag kommer ihåg något.