Anonim

Bästa huset på vår ö! | Animal Crossing New Horizon EP18 på hindi

Äventyrare berättar aldrig av uppenbara skäl.

Landers, mycket bekvämt, fråga aldrig - eller fråga aldrig för mycket.

Inte ens de som avbildas som kunskaps hungriga.

Inte ens när äventyrare släpper termer som "NPC", "real life / world", "game", etc.

Ja, Landers kan vara väldigt nyfikna ibland, men jag kommer inte ihåg att jag hörde dem ställa pinsamma frågor om äventyrarnas värld, frågor som kan leda till det otydliga ämnet. Inte ens Regan, Lenessia eller

Rudy.

Finns det, i Logga Horizon franchise, Landers som [upptäckte | fick höra | räknat ut | vad som helst] om Äldste berättelse?

Känner några av dem den "obekväma sanningen"? Dvs det där, i världen där äventyrare kommer ifrån:

  • "Äventyrare" är inte "Äventyrare" alls, de har inga speciella krafter, de spelade bara ett spel där de dödade monster för skojs skull, satt på en stol och klickade på knappar på en maskin
  • Theldesia är bara den fiktiva inställningen för det spelet, där Landers är fiktiva, datorstyrda karaktärer.

Det vore intressant att se hur de reagerade på denna chockerande uppenbarelse.

Anteckning 1: Jag såg bara de två säsongerna av "Logga Horizon"anime. Om svaret skulle innehålla spoilers för ytterligare material, vänligen hänvisa mig till det extra materialet (om det finns på engelska eftersom jag inte talar japanska).

Anteckning 2: bara inse att "Äventyr behandlar oss inte som riktiga människor"är nödvändigt men inte tillräckligt för det jag letar efter. Detta för att inser att detta inte är så svårt: faktiskt före katastrofen, Äventyrare såg inte ut som riktiga människor för Landers också (så förmodligen kan skämtet "Välkommen till byn Arb" i säsong 1 avsnitt 5 vara sant också från Landers POV). Jag letar efter åtminstone en Lander som vet något som "Äventyr behandlar oss inte som riktiga människor eftersom de brukade se oss som fiktiva karaktärer i ett spel, de så kallade hjältarna spelade bara för att undkomma tristess". Detta är ett helt annat djur.

Anmärkning 3: Striden mellan Papus och Elias Hackblade går nära det jag letar efter, men jag tror fortfarande inte att det är det jag letar efter. Papus säger till Elias att han (Elias) är fiktiv, Elias är förskräckt, men det är inte klart om han är förskräckt av uppenbarelsen, av det fula monsteret eller av magin som monsteret han kastar på honom. Hur som helst, Kanami behandlar Elias som verklig, men sedan klipps scenen och vi vet inte vad som händer nästa (åtminstone i anime). Enligt wiki-posten för Papus (se upp för spoilers !!!) har han en speciell kraft som får Landers att tro de är fiktiva. Jag bryr mig inte om vad Genius tror om Landers, och jag bryr mig inte om Landers är fiktiva eller riktiga människor. Jag bryr mig om det finns Landers som kommer att tro vad Genius säger, och om det kommer att få dem att upptäcka att äventyrare bara var rollspelare, och hur detta kommer att förändra deras förhållande till äventyrare. (Observera att Elias är ett perfekt exempel på Lander som inte reagerade eller ställde frågor när Kanami och hennes vänner använde ord som "NPC", "spela", "spel", "verkliga livet" osv. Nej, det gör jag inte tror att han redan vet sanningen om Elder Tale bara för att han är på Elder Tale-rutan).

Jag har tittat på Logga Horizon anime två gånger, men jag har inte läst originalmaterialet. Det har dock gått ett tag. Det jag minns är att Landers (People of the Land) har minne av gånger innan spelarna fastnade i sin värld, och till och med innan det. Enligt deras förståelse fanns det ingen förmedveten "NPC" -existens, bara ett livskontinuum. De visste att äventyrarna var annorlunda genom att de inte tycktes dö permanent. Men så långt de inser har de själva inte förändrats.

Oavsett om denna förståelse är en verklighet eller inte i otydlig. Det kan vara implanterade / programmerade minnen från Landers. En annan möjlighet är att äventyrarna hade en begränsad förståelse för "MMO" -världen, som om de bara hade upplevt den på ett slags "bildspel" eller slöja i stället för hela världen som den faktiskt hade varit.

::Lägg till:: Ett år efter att jag ursprungligen svarat, tänker det mig att den mest troliga möjligheten är att spelet i sig hade varit oförmöget att representera den verkliga byrån för "NPC". Komplexiteten med att modellera faktisk intelligens för dessa karaktärer i spelet var helt enkelt utöver vad som kunde programmeras.

Det är möjligt att karaktären vars namn du spökade nu inser att äventyrarna inte hade tänkt på hans folk som "riktigt". Jag tror troligtvis att han har större insikt på grund av sitt fokus på att bli som dem. Men jag kommer inte ihåg anime-serien som uttryckligen säger att alla utom äventyrarna nu insåg att de tidigare hade funnits som en del av ett spel.

4
  • Uppröstade för att jag gillar den (särskilt metaforen "bildspel"), men inte accepterad (ännu) eftersom jag först väntar på andra möjliga svar. Under tiden lade jag till två extra anteckningar i min fråga för att klargöra vad jag letade efter.
  • Eftersom en lång tid förflutit utan andra svar markerar jag detta som accepterat
  • 1 @TeemPorious Jag läser igenom den här sidan om att jag har fått ett meddelande om ditt godkännande. Detta ledde mig till att lägga till ett nytt stycke som verkar vara en bättre möjlighet än de som listades tidigare.
  • Det noterades att Shiro var en Arch Mage, och att det fanns register över hans bedrifter som går tillbaka 50+ år eller något liknande. Eftersom speldagen bara var minuter istället för 24 timmar, översattes åren Shiro spelet till 50+ spelår. Det måste finnas viss sanning i att världarna är separata men anslutna via spelet.

Kan inte svara på några av de andra kommentarerna men vi kan inte glömma att översättningssystemet kan skydda Landers från den onormala formuleringen som Game, NPCs, Real Life, Other World, etc.

Översättningar kan vara:
Spel = före världsfraktion.
NPC = Landers.
Verkligt liv = tidigare liv.
Etc

1
  • Fin teori, jag tänkte inte på det!