Anonim

За это УБИЛИ ЛЬВА РОХЛИНА - Вся правда об УРАНОВОЙ СДЕЛКЕ (соглашение ВОУ-НОУ)

I en hel del övernaturlig anime, som Shin Sekai Yori, eller Tokyo Ravens det visas ofta dessa stora rep med vikta papperssaker hängande från dem:

Såvitt jag kan säga tjänar de till att försegla eller markera platser som är heliga eller på något sätt övernaturliga, som shinbokueller heliga träd:

Vilka är dessa vikta papperssaker och vilket syfte tjänar de egentligen?

12
  • Det är en glans. Din fråga är också utanför ämnet, såvida du inte bryr dig om att omformulera den inom ramen för en anime eller manga.
  • Tyvärr är vi inte japansk kultur. SE
  • Åh .. Jag tittade och kunde inte hitta något liknande>. <
  • Denna fråga avser främst japansk kultur snarare än Anime eller Manga. Om du skulle ändra din fråga för att handla mer om användningen av denna i anime- och mangasubkultur eller en viss serie du såg den i, kan det vara mer ämne för den här webbplatsen.
  • Jag tror personligen att om du kunde omformulera det skulle det vara användbart för många andra människor. Att ha det som det just nu kan ge andra personer tanken att det är okej att fråga saker om japansk kultur som de bara råkar se i en manga. Det är som att fråga på Stack Overflow om "kod" du såg i en film.

De sicksackade pappersstreamer-sakerna du nämner kallas "shide". De är i huvudsak avdelningar för rening. De ses ofta med risstrårep som de är fästa vid kallas "shimenawa". Tillsammans markerar de gränsen till något heligt (eller snarare markerar gränsen mellan det heliga och det som inte är) och kan vanligtvis hittas finns i torii-grindar, runt heliga träd och stenar etc. De är avsedda att hålla orenheter ute och rena utrymmet inom.

Samtidigt kan de också användas för att förhindra eller snarare försegla gudars passage. Enligt Kojiki (en muntlig samling myter som grundar Shinto-religionen.) Användes shimenawa först för att förhindra solgudinnan Amaterasu från att åter komma in i en grotta för att rädda världen från evig natt.

I Shin Sekai Yori anime, det nämns "onda andar" och "monster" strövar utanför staden och alla barn som vågar ensam skulle lida fruktansvärt. Hacchijoume är shimenawa som omger Kamisus distrikt 66 och uppför en helig barriär som skyddar staden från externa krafter.

De sicksackformade pappersströmmarna kallas Shide och används i Shinto-ritualer. De kan ses i många anime som ligger nära Shinto-helgedomar. För att skapa en kan du klippa ut ett papper som i diagrammet nedan och vika papperet längs de streckade linjerna.