Anonim

Kanye West - POWER

Något trivialt, men här går det: i Fullmetal Alchemist ser vi Mustangs händer fastna av Bradleys svärd när Wrath and Pride försöker tvinga honom att göra mänsklig transmutation och öppna grinden. Med tanke på detta, hur lyckas han delta i kampen mot fader senare (troligen i kapitel 107 eller något tidigare kapitel) med tanke på att hans "attack" kräver att han använder händerna (och att han inte verkar börja använda cirkulös transmutation tills han måste avvärja en motattack)?

3
  • Frågar du hur hans händer biologiskt fortfarande kan fungera, eller hur hans handskar fortfarande är användbara?
  • Jag undrar hur hans händer fortfarande kan fungera (med avseende på att kunna göra det karakteristiska finger-snapping som behövs för att producera en gnista).
  • Gnistor kan genereras på många olika sätt;)

Detta är bara ett scenario av shounen genren gör vad det känns som. Biologiskt skulle han ha tagit allvarliga skador på ben, nerver, muskler etc. när hans händer blev knivhuggna. Men i anime, särskilt i shounen genre kan karaktärer ofta övervinna denna typ av saker med relativt lätthet.

Ta till exempel en scen från Shingeki no Kyojin (Attack på Titan) där en av karaktärerna bokstavligen har en planka som är stickad genom en lunga, och ändå lyckas på något sätt sitta upp Drar plankan genom sin kropp medan de sprutar blod överallt.

I Mustangs fall finns det inga bevis för att han botades på något sätt (som av May Chang), och inte heller att han är ogenomtränglig för handsmärta på något sätt. Han kan helt enkelt göra detta eftersom mangaka bestämde att det var nödvändigt för historien. Det är kraften i shounen!

3
  • 1 SnK är inte ett bra exempel på detta, med tanke på att de hanterar skador ganska realistiskt. Jag är inte säker på hur scenen du beskrev (att få din lunga spetsad, att stå upp, att dra objektet genom din kropp) kan betraktas som orealistiskt när det händer i verkligheten. Här är en något ny historia om en 13-åring som gjorde exakt samma sak: blackpoolgazette.co.uk/news/local/…
  • 1 @Azrael Även om jag inte har något emot att hitta andra exempel var min poäng helt enkelt hur lätt karaktären kunde göra det. På samma sätt med Mustangs händer, han skulle kunna fortfarande använda sina händer, men inte med så mycket lätthet som visas.
  • 1 Det är bara det, efter att ha sett scenen igen nyligen, kunde jag inte låta bli att tro att det verkade allt annat än lätt = P (Spoilers): youtube.com/watch?v=dAhIwyM1dXU

Detta kan inte vara meningsfullt eller vara sant, men förutsatt att omedelbart efter Wrath avlägsnade svärd från Mustangs händer tvingades han av Pride att transmutera, är det möjligt att under dekonstruktionen och rekonstruktionen var skadorna åtminstone förseglade, eller läkt helt och hållet, med tanke på att han var alkemiskt sönderdelad och sammanbunden.

Jag får din fråga. Irl, det finns inget sätt. Det finns bara för många ben, ligament och senor i handen (för att inte tala om den enorma mängden smärta som en sådan skada skulle drabbas av) för att kunna göra det. MEN FMAB är fiktion, så självklart kan han. FWIW, FMA fandom wiki säger detta om det faktiska ljudet av att knäppa när Roy gör sitt: 'Snap'-ljudet som hörs i början av dessa transmutationer orsakas av den ögonblickliga hastigheten med vilken de högkoncentrerade gaserna och gnistorna reagerar tillsammans och dyker upp (och inte Mustangs fingrar som faktiskt "knäpps", enligt vanlig tro.) Jag tror inte att det kunde göras irl, men ymmv.