Anonim

Lilium Elfen Lied Kumiko Noma

Elfen Lieds öppning, Lilium, är en symfoni som sjungits på latin.

Skrevs / komponerades det bara för Elfen Lied (som till exempel öppningssångerna för Pokémon)?

1
  • Bra fråga! Jag undrar alltid om Lilium och Bratja (från FMA) exklusivt kom till Elfen Lied och FMA, respektivt.

Svaret är ja.

Enligt broschyren som ingår i Elfen Lied OST, kom Melium av Lilium bara till MOKA, den två-personers musikergrupp som utsågs till musikproducentpersonal för Elfen Lied-tv-produktionsteamet, när de tittade på Elfen Lied från visst perspektiv: det är inte det att Lucy vill födas speciellt - det hon önskar, den vardagliga lycka, det som verkar vara lätt att få är faktiskt bara tillgängligt för endast en liten handfull människor.

望 ん で 特別 に 生 ま れ た わ け じ ゃ な い, 欲 し い も の は 簡 単 に 手 に 入 り そ う で ほ ん の 一 握 り の 人 し か 手 に 入 れ ら れ な い で あ ろ ​​う, あ り ふ れ た 幸 せ ...... そ ん な 角度 か ら こ の 『エ ル フ ェ ン リ ー ト』 を 感 じ た時 に 、 メ イ ン テ ー マ で あ る IL LILIUM 」の 祈 る よ う な 旋律 が 浮 か び ま し た。

MOKA inkluderade senare omarrangemang av Lilium i Ryugu Genka, Shinra Solist, Felix Culpa och LILIUM MOKA ☆ Producera blandad kör.

Som nästan alltid är fallet med anime-musik, komponerades Lilium bara för Elfen Lied. KONISHI Kayo och KONDO Yukio tog hand om kompositionen, arrangemanget och textförfattningen (och gjorde också resten av ljudspåret).

2
  • 2 Jag vet inte särskilt om Elfen Lied, men jag tycker att svaret i allmänhet är nej. Medan sånger ofta "skrivs för anime" i den meningen att musiker ofta uppmanas att skriva en sång som kommer att användas som animes öppning, samtidigt är de vanligtvis inte "komponerade enbart" för showen. Låtarna är avsiktligt skrivna med generiska texter mestadels, med tanken att om den har tilltalande utanför anime, kommer även människor som inte tittar att köpa den, och de använder anime som ett fordon för extra exponering för gruppen och låten.
  • 1 @Kai Jag menar, visst, men det är inte vad frågan ställde, så vitt jag kan säga. Ja, musiken marknadsförs ofta också separat från anime, men den är fortfarande komponerad för anime i motsats till att vara redan existerande musik som får glommed på.

Lilium inspirerades av dikten "Elfenlied" som finns i mangan, skriven av Eduard Mörike, och senare anpassad till en Lied av Hugo Wolf.

1
  • 1 Har du något som stöder detta? Jag har läst "Elfenlied" tidigare, och det är något annorlunda i ton och innehåll från "Lilium".

Nej, jag tror inte så killar .. kanske musiken var komponerad enbart för Elfen ljög men orden (texterna) är hämtade från bibeln och andra katolska böner .. Som kapitel i bibeln Psalms och James och en bön från den heliga Mary .. som kikarna före mig har sagt ja de två yukio och kayo komponerade det men de själva har sagt att de har tagit orden från de platser som jag nämnde ovan ..

1
  • 2 Men bara för att ord i texterna är lånade från andra platser gör det inte något till en ooriginal musik.