Anonim

Rihanna - Stay Cover av Jasmine Thompson

Eftersom jag inte läser mangan och inte kommer ihåg mycket av det, kanske någon som har mer omfattande kunskap / förståelse för One Piece-världen kan ha en grov uppskattning av hur stort universum / planet / hav är, jag ' Jag är bara nyfiken eftersom allt det havet och ön är breda ifrån varandra och vi har inte ens kommit till hälften (eller fjärdedel) av det (antar jag?).

Skulle planeten One Piece se ut som jordens storlek? Eller är det mer jämförbart med Jupiter, till exempel?

4
  • Kan denna fråga förenklas till: hur stor fysisk är planeten i En bit universum?
  • Vad får dig att tro att One Piece händer på en planet ?!
  • Jag tror att svaret bara kommer att bli en gissning, eftersom de flesta av karaktären är relaterade till riktiga människor, världen i ett stycke liknar jorden
  • Med tanke på att det finns några (inofficiella) kartor som på den här eller den här frågan, är det troligtvis möjligt att ange svaret om det finns kända skalor för kända avstånd ...

One Piece-planeten liknar jorden inte bara i sina jordinspirerade karaktärsnamn. I kapitel 115 nämner Vivi "Age of Dinosaurs" på Little Garden och Kuzan (Aokiji) har ett drag som heter Ice Age, vilket antyder att det fanns en istid på denna planet. Med undantag för Grand Line upplever större delen av planeten fyra årstider, regelbundna tidvatten och vädermönster som liknar jorden. Allt detta förutom vanliga dagar och nätter tyder på att One Piece-galaxen är heliocentric.

One Piece-planeten har dock 6 månar, och en av dessa månar har sin egen måne (som är tillräckligt stor för att vara en självgraviterande sfär). Om vi ​​antar att Ohara-medborgarna var korrekta angående sin modell av planeten och att One Piece-universumet har samma fysiklagar som vår, är deras planet förmodligen inte Jorden. Teoretiskt sett borde det vara mycket större men med tanke på imaginär logik, kanske vi bara bör lämna fysiken till våra fantasier.

Jag skulle sätta One Piece-planeten i samma storlek som jordens av flera skäl:

  1. Enligt One Piece Timeline (inte perfekt men förmodligen det bästa vi kan få med det vi har), tog det Luffy och hans besättning ungefär 75 dagar att komma igenom paradiset med utflykter (igen, jag förstår att det kan vara rätt på eller på väg av, vi kan bara inte veta säkert). Jorden har en omkrets på ~ 40.000 km. Den genomsnittliga karavellhastigheten (Going Merry) är låt oss säga 5 knop med en Nami-navigator och Grand Line-förhållanden. En Franky-byggd brig (Thousand Sunny) i genomsnitt låt oss säga 10 knop eftersom Franky är fantastisk och Nami navigerar. Så det betyder att Straw Hats reste paradiset med ett totalt genomsnitt på låt oss säga 7 knop. 20 000 km / 7 knop är ~ 65 dagar utan utflykter och Straw Hats slår ut de flesta av dessa utflykter på en dag eller två.

  2. Bortsett från Grand Line har One Piece-planeten jordliknande vädermönster och fyra säsonger per år. Med tanke på att Luffy förmodligen har en gregoriansk kalenderfödelsedag (Cinco de Mayo) finns det 365 dagar under nämnda år. Åh, också, han väger 64 kg och det är en rimlig jordvikt. Han är riktigt stark men så kanske den är lite mindre och det är därför alla kan hoppa riktigt högt och Luffy väger bara 64 kg, bortsett från "på grund av skäl", vilket antagligen är hur vi ska närma oss denna fråga. Korrigera mig nu om jag har fel men jag tror inte att någon av dessa mätningar är tekniskt kanoniska, så ta allt det med samma saltkorn som du antagligen tar den här frågan och svaret med.

  3. Den djupaste delen av havet vi känner till i One Piece ligger strax under Fishman Island, som ligger 10 km under havsytan. Inte så tillfälligt är det djupaste djupet i jordens hav drygt 10 km. Eftersom One Piece-planeten stöder land och vatten på sin skorpa på samma sätt som jorden, har den förmodligen en liknande geologisk struktur som jorden. Med identiska vattendjup tror jag att jag kan vila mitt fall här.

Jag slutade förra året att läsa mangan i Big Mom-flashbacken, så jag vet inte om den har besvarats i mangan eller inte, men i Robin-flashback i kapitel 392 (avsnitt 275) finns det ett planetarium av One Piece planet med månarna.

Det finns 5 banor med 6 eller fler satelliter. Det kan finnas en annan måne (n) bakom planeten, så från det kan vi säga att One Piece planet kan vara väldigt stor än planeten Jorden. Det kan vara som Saturnus eller till och med Jupiter-storlek.

Vi kan också se Grand Line komma från nästan toppen till botten av planeten och resten är bara öar. Till skillnad från vår planet finns det stora länder som är kontinenterna, men i One Piece planet är det enda stora landet den röda linjen.

Här är en bild av planetariet:

Lol killar jag skulle vilja påpeka att det mesta av ett stycke (stråhatt äventyr) var på den lilla delen som heter Grandline, så glöm inte de fyra haven de kan ha större öar ser på deras storlek (östblå, västblå, sydblå, nordblå)

Så kan du ta det som övervägande.

Lägg till ett annat faktum (Kuma kan stöta bort saker med ljusets hastighet, detta är ett faktum i ett stycke) och föreställ dig att med den hastigheten tog det Luffy 3 dagar och nätter att nå Amazon Lily medan det var i en avstötningsbubbla som färdas med ljusets hastighet! !!!!

Jag säger att dessa fyra hav inte utforskas ordentligt så basera inte en bit på Grandline som knappast är ett litet ljus av ett stycke cirka 10% av hela världen och det fick ungefär tusentals öar (enbart grandline) för att inte nämna de i de fyra haven.

2
  • Var kommer den här kartan ifrån? Kan du ge en källa?
  • "Kuma kan avvisa saker med ljusets hastighet", källa som definitivt behövs här (dvs. ett exakt kapitel, inte bara "One Piece"). 3 dagar vid ljusets (verkliga) hastighet gör över hundra MILJARDER kilometer så - förutsatt att ditt argument om ljusets hastighet håller - det betyder antingen 1) de flög i avstötningsbubblan flera gånger runt om i världen och detta gör inte hjälpa till att svara på frågan eller 2) världen är så stor att det skulle ta hundratals liv för att utföra den typ av resor som ritats och beskrivits i ett stycke.

Som mirroroftruth nämnde är One Piece baserat på verkliga livet: de flesta karaktärer är baserade på riktiga historiska människor och många platser också. Till exempel:

  • Dressrosa = Spanien

  • Wano = Japan

  • Kurohige = Edward Teach (även namnet är detsamma)

Men det verkar för mig att öarna inte är så stora så jag skulle inte säga att One Piece-världen är lika stor som jorden ...

1
  • Bara för att några av karaktärerna är "baserade på" andra karaktärer betyder inte nödvändigtvis att de är lika stora. Faktum är att det på vissa sätt definitivt skiljer sig från jorden geografiskt, som att bara ha en kontinent, som spänner över planetens omkrets.