Anonim

Dipper förklarar varför seriefigurer bär samma kläder

I de flesta anime, karaktärerna, bär karaktärerna samma kläder. Varför är det så?

Jag är säker på att de är lättare att rita men finns det några andra skäl?

2
  • Detta är inte nödvändigtvis konstigt beroende på showen. För många av de föreställningar jag tittar på bär karaktärerna alltid samma kläder eftersom det är deras skoluniform och de måste bära den i skolan. När de inte är i skolan bär de olika kläder.

En faktor är karaktärskännande. En annan är att konstnären kan använda samma "mall" för sina skapelser. En annan är att det blir mer ekonomiskt att producera leksaker och andra varor.

1
  • 2 it will be more economical to produce toys and other merchandise... mycket bra poäng!

Det finns många anledningar -

  1. Många mangakonstnärer ritar alla sina karaktärer med ett vanligt manligt eller vanligt kvinnligt ansikte. Det enda sättet att särskilja deras karaktärer är genom frisyr och kläder, om de bär en igenkännlig outfit.

  2. Branding - som andra sa, karaktärer blir mer igenkännliga, som ett varumärke när de alltid bär samma kläder.

  3. Att komma med nya kläder är svårt. Manga-artister har riktigt strikta tidsfrister, så det är viktigt för dem att spara tid när de kan, och det tar tid att designa nya kläder som inte är hemska.

  4. För de manga som har samma kläder hela tiden, är deras avsedda publik inte riktigt intresserade av mode, och mode är inte riktigt ett fokus för mangan, och så det är inte riktigt värt att investera tid / ansträngning för att komma upp med nya kläder ändå.

Jag tror faktiskt att mer ekonomisk merchandising inte är en motiverande faktor. För varje outfit du kommer med kan du sälja en annan leksak till samma grupp människor som köpte den sista leksaken (Titta på Card Captor Sakura, med massor av varor av hennes många kläder).

Shoujo manga publicister är mycket mer benägna att pressa konstnärer att rita nya kläder regelbundet eftersom de är mer benägna att ha en historia relaterad till mode (som alla som "blir en idol" manga), och deras avsedda publik är mer benägna att vara intresserade på mode (varför skulle de annars läsa en manga där det är ett fokus?) Till exempel vet jag faktiskt om mangaförfattaren för Skip Beat! var inte särskilt intresserad av mode, hon pressades att komma med nya trendiga kläder för sina karaktärer eftersom hon trots allt skrev en manga om filmstjärnor.

Jag tror att det är att hålla bekant med karaktären genom hela serien. Plus när de lägger till en förändring oavsett hur liten den brukar vara mycket märkbar, vilket ger dem en betydande definition utan att faktiskt ändra det övergripande utseendet.

Som @eric nämnde är det inte unikt för anime. En av de saker som man bör tänka på är att det mesta av anime och tecknad film kommer från skisser och det gör det relativt svårt att iterera med betydande förändringar.

Det sparar också tid och pengar med redigering och rekonstruktion samtidigt som det utvecklas till rörlig bild.

Du kan motivera det med hjälp, som att krigare inte är bekväma med att bära andra saker i strid / inte kan lagra sina vapen / förnödenheter så effektivt och sådant. Eller genom att göra det till en slags uniform. Bokstavlig, eller som att göra en självmedveten karaktär som vet att de är glömliga, så de bär samma sak varje dag för att undvika att bli igenkända. Eller att uppmärksamma. Eller något. Eller när det gäller spöken kan det vara dräkten som de dog i. Eller formförskjutare - med begränsad förståelse för samhället, så de ser inget fel med att bära samma saker.