Anonim

JAG KÖPT MYCKET EXTRA ÖNSKAD KLÄDER ... PASS ELLER YAAAS !?

När Lucy tvingas in i sin 'Nyu' personlighet reduceras hon till en grundläggande nivå av intelligens, med en minskad vokabulär och ingen tillgång till hennes vektorer. När kapitlen utvecklas ser vi henne börja lära sig - specifikt nya ord, som 'Kouta' och 'Ja'.

Tidigt i berättelsen lär vi oss att Diclonius-barn får tillgång till sina vektorer och börjar döda människor omkring 3 års ålder. Med tanke på att Nyu är i ett barnsligt tillstånd och att hon lär sig ungefär som ett normalt Diclonius-barn skulle göra, gör det menar att hon också skulle börja mörda människor efter cirka 3 år?

Eller skulle det faktum att hon inte är det faktiskt ett barn menar att konsekvenserna inte skulle uppstå?

Jag har redan avslutat berättelsen, så du behöver inte oroa dig för spoilers.


Sidanot: Om jag med rätta kommer ihåg, någon gång i de senare kapitlen (strax innan Kaede-huset attackeras), inträffar en viss händelse där Nyu återfår det mesta av sin intelligens och kan stränga ihop korrekta meningar. Jag kommer inte ihåg exakt vad som händer, eftersom det har gått ett tag sedan jag har läst det, men för frågan, låt oss bara anta att det aldrig hände, och Nyu stannade som hon ursprungligen var.

3
  • Jag tror inte att någon kommer att kunna svara på den här frågan definitivt som bara författaren skulle veta. Jag skulle vilja tro att hon inte skulle vara mordisk, efter att ha upplevt mänsklighetens vänlighet
  • @ToshinouKyouko Detta har bekräftats av författaren i kapitel 87. Jag lägger upp svaret nu
  • Jag trodde alltid att huvudidén bakom Elfen Lied var att diclonii skulle börja använda eller försöka använda sina vektorer för självskydd när de behandlades dåligt och dödade människor bara genom att av misstag låta sina känslor springa vilda och ta kontrollen av vektorerna. Och de behandlades dåligt mycket på grund av deras konstiga horn. IMHO, hela tanken var att människor gjorde diclonii till mördande monster med sina egna händer med diskrimineringens kraft, och sedan märkte dem total ondska och det ultimata hotet mot mänskligheten.

Fyi: ögonblicksbilderna är nsfw, så de sätts spoiler-taggar.


Kaede har kunnat använda sina vektorer i Nyu-läge och kan också prata ordentligt. Under 6-månaders timeskipet i kapitel 72 kunde Nyu lära sig tal och i kapitel 87 låste hon upp sina vektorer i Nyu-läge. Se nedan för mer information. Det hade inte gått tre år, men du hade rätt när du trodde att hon skulle kunna växa sin andra personlighet på samma sätt som hon gjorde sin första. Jag antar att hon kunde lära sig snabbare i det här skedet, eftersom hennes hjärna nu var fullvuxen jämfört med när hon fortfarande var barn. Kaede sågs också alltid som den mer intelligenta Diclonius, eftersom hon kunde nå en hög ålder utan att bli upptäckt. Och om det inte var för hennes vän skulle hon aldrig fångats trots att hon var barn.

När Kaede togs som gisslan av Chief Kakuzawa i kapitel 86 hävdade han att hon hade en splittrad personlighet och att hennes Nyu-sida inte kunde använda hennes vektorer, precis som du hävdade.

Detta argument motverkades dock i nästa kapitel. I kapitel 87 kan vi se chef Kakuzawa driva Nyu till sina gränser och hävda att hon inte har någon plats att gå till och att de borde skapa en ny värld tillsammans fylld med riktiga demoner. När hon blev trött på sin historia knäppte hon och Nyu kunde frigöra sin fulla kraft, trots att hon stannade kvar i Nyu-form. Chef Kakuzawa (och därmed Lynn Okamoto själv) bekräftade att hon inte hade bytt tillbaka till Lucy-form, trots att ha släppt riktigt kraftfulla vektorer.

3
  • Det handlar mer om att kunna använda hennes vektorer snarare än att utveckla mordiska tendenser - gjorde hon något skadligt mot chef Kakuzawa under denna scen? (Jag kan inte riktigt komma ihåg mig själv)
  • @ToshinouKyouko Hon försökte döda honom och efter det attackerade hon Anna och klippte i armen. Men genom att använda sådan kraft började hon döda sin egen kropp och smälte till slut.
  • 1 Ah ja. Jag drar tillbaka min nära röst då