Anonim

Tåg - När jag ser mot himlen

Folket säger att det är i Grand Line, men jag kan inte hitta något om hur de visste. I inledningen med sina sista ord säger Gold Roger bara att han lämnade det på ett ställe, inte att han lämnade det i Grand Line. Missade jag något?

+50

En bit i sig är en gissning. Om du kommer ihåg skrek Luffy till och med Ussop i Shabody för att ställa en sådan fråga, och för en gångs skull försökte Luffy faktiskt inte tänka på möjligheten att den ena biten skulle vara obefintlig. Vi vet dock att:

Det finns 4 röda poneglyfer, och var och en pekar på en viss plats. När de väl har lagts ut kommer dessa fyra platser att ha Raftel i mitten.

Vi har dock inte faktiska bevis för att Raftel är i Grand Line. Nu när du nämner det, förmodligen, bara kanske, är det någon annanstans. (Ironin; folk letade efter det så länge i Grand Line och om det inte finns där, vad en besvikelse.)

Så vitt vi vet kan det vara var som helst, även ovanpå den röda linjen, vet vi inte. Observera, ibland föreslog Rayleighs ansiktsuttryck verkligen vilda tankar hos läsarna, som att en bit inte existerar eller att Void Century trots allt är ett så enkelt pussel.

Sammanfattningsvis: Folket antar att det är i Grand Line eftersom Gol D. erövrade det, och kort därefter blev han avrättad.

Folket gissade att det var där, men det verkar som om Roger antog att det var i Raftel.

En översättning jag läste var exakt:

"Vill du ha mina ultimata skatter? Det är möjligt ... Jag kommer att ge dem till dem som kan hitta dem. Jag har samlat allt i världen och redan gömt dem på" det "stället".

En annan läste:

"på den där platsen"

Och en tredje:

"på en plats"

Även om bokstavligen dessa är identiska, finns det en antydning med ordet "det". Det innebär att talaren redan har angett var han pratar om eller att du redan vet var han pratar om. Eftersom det förra inte är fallet (han sa inte det), förstod folk att det var det senare. Som alla vet var Gol D. Roger och hans besättning de enda som någonsin nådde slutet på Grand Line och Raftel, blev legenden snabbt att One Piece var där.

Jag kan inte säga från kanji, om denna implikation förmedlades på samma sätt i originaljapan. Reaktionen från hans uttalande är dock att han antydde Raftel och alla förstod detta.

Det finns emellertid också eliminationsprocessen, eftersom människor sökte överallt efter det men ingen kunde kontrollera att en ryktad plats ännu.

Så vitt vi vet är de enda personerna som har faktisk information om One Piece de tidigare Roger-piraterna. Alla andra, både läsare och karaktärer, gissar bara om One Piece.

Varje ny information som dyker upp (Crocus förklarar navigering, poneglyferna, Whitebeard-flashback, etc.) pekar på Raftel, så det verkar som en ganska bra gissning. Men det är fortfarande bara en gissning.