Anonim

Death Note || Lätt Yagami bertemu Ryuk

Jag hade ett samtal med min vän och jag sa att Kira var en av mina favorithjältar. Han svarade med: Kira är inte en antihjälte, han är en skurk.

Men han gav nästan noll argument för det.

1
  • Jag har tagit bort den andra delen av din fråga eftersom det verkar vara av ämnet för mig. Megneto kommer från serier och filmer, inte anime eller manga

Hela anime (och förmodligen manga men jag har inte läst det) följer berättelsen om ljus från när han först fick tillgång till en Death Note till det bittra slutet. Det är uppenbart att ljus är en central karaktär och vi kan fråga oss om han är en hjälte (eller antihjälte) eller en skurk.

En antihjälte har definierats av Ankit, en skurk skulle vanligtvis vara någon som arbetar mot den huvudsakliga (anti) hjälten som står på andra sidan av den svart / vita schismen.

Det finns naturligtvis andra huvud- och stödkaraktärer. Jag skulle klassificera polisutredningsgruppen som stödjande och L som en annan huvudperson.

L s efterträdare Near skulle också klassificeras som rektor enligt min ödmjuka åsikt.

Uppenbarligen är Ljus och L inte båda svarta eller båda vita; de har motstridiga mål.

Med denna ganska enkla klassificering i handen är det upp till oss att fråga oss om L s sida kan betraktas som hjältsidan den enda möjligheten om vi vill kalla Light the skurk. Väl:

Jag kan inte vara hjälten själv när han dör halvvägs. Arbetet slutar om hjälten dör. Near kan t vara hjälten själv eftersom han bara dyker upp halvvägs. Tillsammans kan de vara hjältsidan i ett drama i två avsnitt.

Men även om det sista fallet är sant, följer vi fortfarande berättelsen om ljus mycket närmare än berättelsen om L. Det är inte tanken på en hjälte som de knappt dyker upp.

Därför är ljus en antihjälte.

I moderna verk är vi inte begränsade till grekiska arketyper. Ljus är en skurk huvudperson.

Medan grekernas berättelser skrevs för att följa stora hjältar, begränsar det oss inte till deras arketyper.Den centrala karaktären kan vara en skurk - och Ljus är uppenbarligen en sådan person, när han kliver av den djupa änden strax in i serien.

En antihjälte är en hjälte som saknar heroiska drag; Ljus är en huvudperson WHO utför skurkaktigheter.

Ett bra exempel på antihjälte skulle vara den moderna versionen av Batman. Han är mörk, förödande och en lagbrytare. Han gör saker (som att attackera poliser för att hindra dem från att av misstag attackera förklädda gisslan i The Dark Knight) som inte anses heroiska, med den direkta avsikten att utföra en heroisk plikt - det vill säga att rädda liv. Närvaron av heroisk avsikt med oheroiska handlingar gör Batman till en antihjälte.

Ljus å andra sidan går snabbt bort från sitt ursprungliga mål att ta bort farliga kända dåliga skådespelare och börjar döda människor - både oskyldiga och skyldiga - för att förhärliga sig själv. Detta är, både i handling och avsikt, motsatsen till en arketypisk hjälte. På detta sätt går Light över antihjälte-linjen direkt in i skurkområdet.

Definition av antihjälte från Google:

en central karaktär i en berättelse, film eller drama som saknar konventionella heroiska attribut.

Ljus var central karaktär och saknar konventionella heroiska attribut. Så han är säkert en antihjälte.

4
  • Kommer att uppskatta feedback från nedröstningen.
  • 3 Jag är inte downvoter men det här svaret verkar alldeles för förenklat. Definitioner i litteratur och konst är inte tydliga som i programmering. Det känns väldigt otillräckligt att svara på en fråga om ett komplext ämne som antihjälte mot skurk genom att säga "Här är en definition; denna karaktär passar den här definitionen, så de är en antihjälte."
  • 2 @Torisuda Å andra sidan, om du inte är villig att gå med på en definition kan saker snedvridas för att stödja (eller attackera) alla godtyckligt valda slutsatser. Trots allt är frågan "Är ljus ett X eller Y?" är helt meningslöst om du inte anger vad X och Y egentligen är i viss utsträckning (och blir en främst åsiktsbaserad fråga, som är den typ vi stänger på nästan alla SE-webbplatser). Ge mig vinklande utrymme i definitioner och jag skulle kunna hävda att ljus är en naturkraft, till exempel, som även om det är potentiellt underhållande är typ av absurt.
  • @zibadawatimmy Denna definition och det här svaret är alldeles för enkla. Det kan flyga om vi pratade om någon bakgrundskaraktär som dök upp i ett avsnitt, men med Light har vi dussintals timmar / hundratals sidor värt material att analysera. Frågor som detta om litterära termer och troper i media är alltid i viss utsträckning subjektiva på ett sätt som inte skulle accepteras i Stack Overflow, men det här svaret försöker vara objektivt och SO-esque och slutar med att drastiskt förenkla situationen.

Ljus Yagami var en villian. Han dödade oskyldiga människor som den döda utredarens fru, Naomi Misora, som han tyckte om att döda. Han dödar den falska L omedelbart på live-TV i sin prefektur efter Fake L: s tal om att han skulle föra Kira inför rätta.

Han dödar L, L: s vårdnadshavare, dödar Naomi Misoras man, dödar Naomi Misora ​​och åtnjuter det fruktansvärda uttrycket i hennes ansikte eftersom hon vet att han dödade henne. Efter att Death Note har tagit tag i henne så hånar hon henne och njuter av sin "seger". Light Yagami är en skurk och är en fallkurs om hur det att visa människor vad som driver en mördare kommer att förutse sig själva och argumentera för ett mords omoral var på något sätt bara ett argument om etik.

Kira (Or Light Yagami) är definitivt en antihjälte. Per definition betyder antihjälte den centrala karaktären i en berättelse, film eller drama som saknar konventionella hjälteattribut. Heroiska attribut är egenskaper som stark känsla för rättvisa, strävar efter andra snarare än hans egen existens, medkänsla för andra etc.

Ljus hade sitt eget sätt att rättvisa, han mördar många gånger människor för att skydda sin egen identitet (existens) och manipulerade också oskyldiga människor för att göra sitt bud. Vilka är alla kvaliteter som är mittemot en hjälte.

Även L och N kan inte klassificeras som hjältar, eftersom L stannade till hälften och dödades. Sedan kommer N in från andra halvlek.

Slutligen, säger jag kanske, visar han några skurkegenskaper, men klassificeras inte som skurk. :)

Kira är det både de antihjälte och a skurk.

Enligt definitionen i Ankits svar är han en antihjälte (inte egentligen en hjälte, men fortfarande huvudpersonen).

Genom det onda han har gjort (mord på oskyldiga och till och med njut av det, exempel i Amiras svar) är han en skurk.

De andra svaren försöker utesluta ett alternativ genom att hävda att han redan är det andra. Men begreppen en antihjälte och en skurk utesluter inte varandra. Därför kan han vara båda om han uppfyller båda kraven.

Egentligen tror jag att Light är en anti-villian eftersom han alltid pratar om rättvisa. Ljus är dock redo att döda en oskyldig man bara för att han invänder och kallar honom ond. "En anti-skurk är motsatsen till en anti-hjälte; medan antihjälten ofta kämpar på det goda sidan, men med själviska motiv; anti-skurken spelar en skurk spel, men för en ädel sak ... vid minst i deras ögon. De kan vara mer ädla eller heroiska än en antihjälte, men medlen för att uppnå sina mål anses ofta vara exploaterande, omoraliska, orättvisa eller onda ". Så ja, jag tror att ljus inte är en antihjälte utan motsatsen, en anti-skurk.

Jag tror att vi alla kan vara överens om att ljus är den centrala karaktären. Alla händelserna i berättelsen omger honom, men även om hans sätt att nå sitt mål att bli den nya guden inte riktigt heroiskt hade han goda tankar, som att städa världen från brottslingar. Alla dödade oskyldiga var ett hot mot att Kiras identitet exponerades. Så ja, ljus var en antihjälte. Jag märkte också att många människor missbrukade termen "skurk", för en skurk KAN vara huvudpersonen och en hjälte kan också vara antagonisten

Ljus är både antihjälte och skurk, även om han som skurk uppväger totalt sett.

Den första antydan om att han var mer skurk var när han dödade falska L utan att tänka som om det var för normalt för honom att göra. Andra gången som var avgörande för att han blev mer skurk var FBI och hans fästman. Tips om att han insåg att han gjorde fel visades först i detta fall. Vid denna tidpunkt och framåt började han ha fler skurkegenskaper medan antihjälten i stort sett var borta. Han hade den enda skurkens kvalitet fastnat i sitt sinne, dvs. han tror att han är en bra kille.

Saken är att vara antihjälte betyder inte att det är bra eller dåligt. En antihjälte är en huvudperson som inte har bra egenskaper som normala, men han kan göra antingen bra eller dåliga saker, och han kommer antingen att vara en hjälte eller skurk. Här började Light som en antihjälte, men sedan han började göra dåliga saker blev han en skurk istället för en hjälte.

Ljus är en hjälte eftersom han bara dödade brottslingar. I hemlighet är jag en brottsling. Slå upp Anime Theory L's Dark Secret (death note Theory) av DuoReview. Ljus försökte samarbeta med L men L vägrade och hotade Ljus att när L finner Ljus kommer L att döda Ljus. Vad skulle Ljus göra? Ligga för att överleva. Ljus dödade vissa agenter eftersom L hjärntvättade dem till att tro att ljus är ont. Jag borde inte hotas av ljus. Jag borde prata med Light, samarbeta med Light så skulle det finnas riktigt lagarbete med de två. En sann hjälte offrar sig själv för att rädda världen och det är vad Light gjorde i avsnitt 1.