Anonim

Som barn lovade Lelouch att förstöra Britannia eller något, men hur skulle han göra det utan Geass eller rika eller mäktiga allierade förutom Suzaku och Ashford-familjen? Det är inte som att japanerna använde eller planerade att använda honom eller Nunnally som dubbelagenter eller något liknande, eller var de?

När som helst före Geass, hade han faktiskt en chans att kräva sin barndomshämnd?

När Lelouch gjorde sitt löfte till Suzaku att förstöra Britannia var detta mer ett barn som släppte ut sin frustration över hur maktlös han var när han såg en nära väns hemland härjas av samma ideal som han trodde krävde sin mors liv och förlamade sin syster.

När Lelouch fick Geass i sin monolog påpekade han hur han levde som en zombie bara genom att leva men inte riktigt leva. så mellan när han gjorde sitt löfte och när han fick Geass verkade Lelouch acceptera verkligheten att allt han kunde göra var att ta hand om Nunnally, åtminstone tills en möjlighet kom som gjorde det möjligt för honom att slå tillbaka (vilket Geass var)

Jag bör också påpeka att Ashford Family inte kunde hjälpa honom även om han gjorde något som barn. efter Mariannes död förlorade Ashford-familjen, som var hennes stöd, mycket att stå.

Hon är medveten om Lelouchs identitet som en tidigare prins av Britannia, eftersom hennes familj var nära anhängare av hans mamma, kejsarinnan Marianne. Detta förhållande skulle dock leda till att familjens adelstatus avskaffades.

Ashfords, som vill återställa sin tidigare ära, har två alternativ att göra det; antingen återinsätta Lelouch och Nunnally tillbaka i kungafamiljen, eller för att arrangera ett äktenskap med en adel. Eftersom den förstnämnda skulle få båda dödade, valde Ashfords den senare och arrangerade flera äktenskapsintervjuer för Milly, där Earl Lloyd Asplund så småningom vann;

Källa: Milly Ashford - Character Outline (2: a och 3: e stycket)

Det enda andra han kunde försöka göra är att förena motståndsfraktionerna, men som vi kunde se när han först försökte befalla dem litade de inte helt på först och när saker gick fel andra gången övergav gruppen han befallde honom. den enda anledningen till att han fick så mycket stöd och berömmelse med motståndsfraktionerna var på grund av hans mirakel som hans Geass

Så om inte C.C kontaktade Lelouch mycket tidigare var det inget sätt att sätta upp någon slags plan för att undergräva och förstöra Britannia

Under början av serien när han var på väg till klass och han slutade slåss i garaget är "starten" på förmågan att hämnas. Om han inte kunde hämnas skulle det inte finnas någon show, så han får makten mer och mer när serien fortsätter. Hela handlingen baserades på hans hämnd, så det var också mer en bakgrundshistoria som förklarade varför han hatade Britannia och därmed satte väg för sin fantastiska hämnd och briljanta användning av människors känslor för att få Britannias folk att inse att de borde arbeta tillsammans och sluta hata deras politiska ledare.

2
  • Detta svarar inte riktigt på OP: s fråga. OP frågar vad Lelouchs plan skulle ha varit i en hypotetisk värld där han aldrig stötte på C.C. och fick aldrig makt att gisa i första hand.
  • Svaret skulle vara ett yttrande då.

Det finns inget riktigt svar eftersom det inte finns! Men baserat på vad som hände i berättelsen besökte Lelouch en "underjordisk" klubb? att spela schack, så det finns en möjlighet att han redan hade kopplingar i den underjordiska världen. Också av Anime-logiken att han var så smart, skulle huvudpersonen hitta ett sätt ..

Det här är mer en diskussion om åsikter än en direkt fråga ..!