Anonim

Kengan Ashura - [AMV] - Såg Paing Yoroizuka mot Karo Yoshinari, Haruo Kono mot Seishu Akoya - Light Up

En av de svåraste sakerna att slå ihop mitt huvud i Nasuverse har varit vilka händelser som hör till vilken tidslinje, det här är bara ett exempel på det.

Det verkar som om F / SF inte motsägs av någonting som hände i F / SN-tidslinjen (det vill säga om du anser att de ovanliga "reglerna" i Fake Grail War är tillåtna i samma universum som den normala Fuyuki GW).

Så är det ungefär samma tidslinje? Om inte, tillhör det några andra tidslinjer (som till exempel KnK)?

3
  • med tanke på att Flat Escardos visas med Lord El-Melloi II såvida inte Waver blev Lord El-Melloi II är annorlunda än vi vet att det äger rum efter det 4: e Holy Grail War vi ser i Fate / Zero
  • Jag har inte läst mycket av den aktuella / pågående LN-serien, men i den ursprungliga versionen med en volym finns det sneda referenser till någon form av mystisk ritual som görs på en ö i öst, som pekar mot att F / sf äger rum i den huvudsakliga F / sn-tidslinjen. Skildringen av El-Melloi strider inte heller mot något från Ödet / Noll, även om det inte riktigt ger starka bevis i förmån av att F / sf är i F / Z-tidslinjen heller.
  • Ja, jag skulle precis säga att händelserna med F / Z inträffar betyder inte nödvändigtvis att F / SN är nästa. IIRC, Waver är också El Melloi II i Apokryphas tidslinje, och där hände aldrig den fjärde GW, så det är möjligt för honom att uppnå denna rang på andra sätt.

Från efterordet för den första volymen:

Jag misstänker många Öde fans undrar, "Detta är inställt efter det ursprungliga ödet, men vilken rutt är framtiden är det?" Jag hatar att säga detta, men "Det är en falsk, så det följer en mysterieväg." Jag lämnar resten åt dina fantasier. I det extra kapitlet bläddrar de två "observatörerna" igenom många sidor. Du kan anta att "världens rutt" ändras med var och en av dessa sidor.

FSF ligger i en parallell värld, några år * efter det femte heliga graalkriget, eftersom konstanta referenser görs till det: Shirou nämns snett som en skapare av reliker, Francesca Prelati tog lera från den korrumperade Graalen för sina egna syften, etc.

* Enligt min egen uppskattning, kanske 2008. Det var året April Fool's one-shot version av FSF kom ut, men Flat Escardos ålder är också en ledtråd: i FSF och i El-Melloi Case Files är han respektive 19 respektive 15, och El-Melloi Case Files tar plats under året för det femte heliga graalkriget, vilket betyder 2004.