Anonim

Rory Gallagher Bullfrog Blues

Föreställningen kräver att vi upphäver misstro till den punkt där Roy Mustang kan ändra densiteter av gaser eller inducera vissa kemiska reaktioner, men inte nödvändigtvis ändra element själva. Det hävdar att den energi som krävs för att generera "riktiga" transmutationer är mycket högre, så du behöver något som filosofernas sten.

Nu hävdar anime att han genererar explosioner genom att ändra syrgasdensitetsprofiler i luften och utlösa en reaktion genom att skapa en gnista. Se under "Förmågor" här: http://fullmetal-alchemist-database.wikia.com/wiki/Roy_Mustang

Medan syre hjälper förbränningen är det emellertid inte brandfarligt i sig självt. Därför måste lågan färdas längs en syrgasväg och brännbart material från Mustang till sitt mål. Showen ger ingen förklaring till var detta brännbara material kommer ifrån.

Kanske brandfarliga gaser eller vattenånga (som kan omvandlas till väte) i luft kan användas för att skapa explosioner. Dessa gaser finns dock vid nivåer lägre än 1% i atmosfären och koncentrerar dem tillräckligt för att skapa en explosiv behovsvolym som är flera storleksordningar större än vad Mustang har tillgång till i showen. (intuitivt kommer den atmosfäriska vattenångan i volymen i ett stort vardagsrum inte att fylla ett glas vatten).

Med tanke på vad jag har argumenterat hittills och utan att behöva avbryta misstro ytterligare, hur fungerar Mustangs flammealkemi ens? Det känns som att författarna till showen (felaktigt) antar att syre är brännbart.

8
  • Relaterat / bedrägeri: Hur kan överste Mustang skapa sin flammealkemi annorlunda?
  • Tja, om du vill komma in i kärnämnen, kan jag gissa att bryta isär kvävet i luften och skapa väte och spränga det. Eller gör något liknande och skapa metan.
  • @Becuzz: Alchemy verkar vara begränsad till att ändra kemiska bindningar och struktur; förändring av kärnkraftsbindningar kan kräva mycket mer energi än vad en enskild alkemist kan utnyttja på egen hand. Med tanke på hur karaktärer uttrycker förvåning över blommor som dyker upp från luften eller bildandet av en minisol tror jag inte att det är möjligt att förvandla kväve till väte i FMA-världen utan en filosof eller någon stor energikälla.
  • @CloseVoters: Detta är inte en lurare. Denna fråga frågar hur Flame-alkemi fungerar medan den andra härrör från förvirring om Circleless transmutation.
  • @ user1992705 Jag håller inte riktigt med det. Det finns många gånger där material verkar förändras från en sak till en annan. Tänk på hur många gånger Major Armstrong slog en sten och förvandlade den till en metallpilen. Jag tvivlar på att det fanns så mycket metall i en typisk sten / jordbit för att göra något så stort. För det andra var det ursprungliga målet med alkemi att vända allt till guld, vilket med tanke på vår nuvarande kunskap om kemi skulle innebära kärnförändringar. För det tredje kan kärnreaktioner skapa otroligt mycket energi. Varför kunde inte en alkemist använda den energin?

Allt vi vet om hur flammealkemi fungerar beskrivs i frågan. Som du noterar är beskrivningen ofullständig.

Med detta sagt vet vi att att skapa flammor på detta sätt är en mycket komplicerad process och är en noggrant bevakad hemlighet. Denna hemlighet tatuerades på Hawkeye-ryggen av dess skapare och anförtrotts av Hawkeye bara till Mustang. En fullständig förklaring i universum skulle därför inte ge mycket mening.

Vi kanske aldrig vet vad den exakta mekanismen är och det är inte nödvändigt att förstå historien.

Jag kan komma med flera huvudkanoner för att motivera denna fysik:

  • Mekanismen involverar inte nödvändigtvis kemi. Crimson Alchemist skapar explosioner genom att kombinera motstridiga alkemiska symboler.
  • Ett instabilt explosivt ämne såsom tetranitrometan eller nitroglycerin kan bildas i gasform.
  • Min föredragna är att Mustang producerar stora mängder kväveoxid (NO). Det sker en långsam reaktion där 2NO -> N2 + O2 som är exoterm men NO anses vara icke-brandfarligt. Detta beror på att reaktionen är långsam utan en katalysator eftersom NO-molekylerna måste kollidera för att reagera. I mycket höga koncentrationer med andra kemikalier, en gnista och magi (alkemi), gillar jag att tänka mig att Mustang kan framkalla en lämplig våldsam reaktion som jag inte kunde få arbeta i ett laboratorium. Den verkliga svårigheten är att hitta en hög värmeformationsmolekyl som bara innehåller N, O och C som är tillräckligt stabil för att spridas ofarligt utan att sönderdelas om han inte kan antända den. Flera sådana föreningar finns förmodligen men det är inte nödvändigtvis något som om det är bekant eller till och med har syntetiserats i den verkliga världen. Jag misstänker att NEJ är för stabilt men är en utgångspunkt. NO (kväveoxid) -explosioner har observerats och kräver en gnista för att komma igång, men kräver också att något annat bränsle är närvarande.

Ytterligare spekulationer skulle utgöra en fläktsteori så det skulle inte vara ämnet på denna webbplats. Jag hoppas dock att detta är tillräckligt för att visa dig att en förklaring är begreppsmässig möjlig om den inte är tillgänglig (eller möjligen till och med känd av skaparen).

2
  • Jag håller med om att de mekaniska detaljerna inte är nödvändiga för den faktiska historien.
  • Bra svar. Det är sant att i FMA-universum är flammealkemi väldigt komplicerad (även om vi inte vet vilken del av det är komplicerat: att styra gaser, skapa bränsle etc.?) Jag undrade om vår kunskap om kemisk kinetik (utan att behöva åberopa kärnkraft) reaktioner) ensamma kunde på något sätt redogöra för Mustangs förmåga att generera bomber, och det verkar inte vara fallet. Fwiw, med varje ytterligare förklaring jag läser eller tittar på om flammealkemi, är jag mer övertygad om att författaren / författarna antog att högkoncentrerat syre på något sätt kan explodera i lågor.