Anonim

Sakaguchis Final Fantasy - Mega64

Varför händer de flesta isekai i en medeltida värld? Jag har läst några av dessa och jag kan faktiskt inte minnas något som berättelsen händer i en annan era än under en medeltida period. Varför är det så? Är det vanligt även i japanska videospel, eftersom vissa som Dragon Quest och den första Final Fantasy hade denna bakgrund också? Påverkades Japan av kulturen i europeiska länder för att detta tema skulle återkomma? Eller läser jag bara för få romaner och är bara intresserad av samma genre?

Jag tror att du kanske har hamnat i en kategori av Isekai-romaner där medeltida inflytande är vanligare. Som en ivrig läsare av Isekai själv kan jag bekräfta att det också finns gott om Isekais tillgängliga som inte drar från medeltiden, utan fokuserar mer på andra epoker eller till och med på mycket mer futuristiska världar.

Men som du med rätta påpekar kan medeltida inflytande hittas i många media, inklusive videospel, brädspel, manga och naturligtvis romaner. Men oftare är det inte verkligt under medeltiden. De tenderar bara att bygga vidare på medeltidens begrepp, till exempel feodalism, och bygga sitt samhälle runt dessa begrepp, samtidigt som de introducerar sina egna mekaniker som fantasiraser, magi, geo / demo-grafik etc.

Detta sätt att berätta för berättelser är ganska vanligt i fantasygenren, och ännu oftare i subgenren high-fantasy. Vilket, en hel del av Isekai skulle falla under.

En av anledningarna till att detta händer är att det minskar bördan för författaren men också läsaren.

I stället för att skapa en helt annan värld som läsarna kommer att känna igen som främmande, är det ofta enklare att återgå till mer primitiva tider och helt enkelt lägga till magi när dess existens inte kräver att du skapar ett dussin århundraden magitech. Det är mycket arbete för författaren, och det kan förvirra eller alienera läsaren. - Jerenda @ Worldbuilding.SE

Dessutom kan införandet av faktorer som magi också minska behovet av ett samhälle att utvecklas bortom medeltiden, eller åtminstone inte på samma sätt som vårt samhälle gjorde. Varför skulle en magisk värld fastna i medeltiden?

De flesta av de Isekai som jag personligen möter tenderar också att följa High-Fantasy medeltida inställningar. Men ibland ser jag en twist av Heroic Fantasy, Low Fantasy, Dark Fantasy och ibland till och med Grimdark Isekai.

För att nämna några:

  • Youjo senki spelar in i en världskrig 1/2 era (reinkarnerad som ett krigsunderbarn)
  • Mezametara saikyou sobi i en sci-fi-rymdinställning (reinkarnerad i ett rymdskepp)
  • Musou Kouro ~ Tensei Shite, Uchuu Senkan no AI ni Narimashita ställs in i en sci-fi-rymdinställning (reinkarnerad som ett rymdskepp AI)
  • En returmagi bör vara speciell i en relativt modern magisk värld (reinkarnerad / returnerad i sin egen värld / tidslinje)
  • Moshi älskar en modern värld som slås av en zombie-apokalyps från rymden (reinkarnerad / återvänt i sin egen värld / tidslinje)
4
  • 2 För att inte tala om några av de äldre föreställningarna som nu kan betraktas som isekai, såsom Inuyasha och Fushigi Yuugi, som båda spelas i magiska världar som påminner mer om Japan eller andra asiatiska länder under feodala tider. Med det sagt är det också viktigt att notera att Final Fantasy och Dragon Quest båda var direkt inspirerade av Dungeons and Dragons, vilket är anledningen till att de har en miljö som liknar europeisk medeltida fantasi (om än med enstaka japanska kulturella besynner).
  • 1 Jag skulle säga att många populära isekais (som de som blir animerade) tenderar att vara direkt JRPG / MMORPG-baserade. Antingen bokstavligen (SAO), världen arbetar med spelmekanik (Konosuba) eller en okänd mix (Overlord). Eftersom dessa spel tenderar att vara high fantasy är det vettigt att isekais inspirerade av dem också är baserade på high fantasy.
  • 1 @ pboss3010 Jag måste vara oense med like the ones that animated del av den kommentaren. Med tanke på en massa icke-JRPG / MMORPG-inspirerade serier är populära och blir animerade. Men utöver det, som ConMan också nämnde, är den typen av spel ofta direkt inspirerad av DnD. Och känslan av äventyr och framsteg som det ger är mycket lockande för människor lika
  • 1 Det var riktigt bra förklarat, tankar! (Jag borde också ha vetat, eftersom jag redan har läst "En returmagi bör vara speciell")